مشاوره روانشناسی

معرفی دیدگاه های روانشناسی و شناختی برای داشتن خانواده ای بهتر و ذهنی آرام

مشاوره روانشناسی

معرفی دیدگاه های روانشناسی و شناختی برای داشتن خانواده ای بهتر و ذهنی آرام

چگونه به کودکان کمک کنیم تا دوست پیدا کنند؟

اگرچه دوستی بخش مهمی از زندگی است، اما هر کودکی استعداد دوست یابی را ندارد و این اشکالی ندارد. دوست یابی و حفظ آن مهارتی است که می توان آموخت. پس از ماه‌ها محدودیت به دلیل همه‌گیری کووید-19، بسیاری از کودکان اکنون از تمرین خارج شده‌اند. با کمی تلاش، شجاعت و صبر، فرزند شما به زودی یک یا دو دوست خواهد داشت که می توانند با آنها وقت بگذرانند.

با کشف احساس فرزندتان در مورد معاشرت شروع کنید. واقعیت زندگی از طریق بیماری همه گیر ممکن است باعث شده باشد فرزند شما از دوستانی که داشت دور شود. آنها ممکن است احساس تنهایی و انزوا کنند و مطمئن نباشند که چگونه به آنها نزدیک شوند. آنها ممکن است در مورد شروع دوباره اجتماعی شدن و بازگشت به مدرسه حضوری نگران باشند.

هنگامی که احساس فرزندتان را تشخیص دادید - چه راضی باشد و چه راضی نباشد - می‌توانید طرحی برای کمک به او در توسعه مهارت‌های اجتماعی مورد نیاز برای ایجاد دوستی‌های سالم ارائه دهید. مهارت هایی که می توانید با آنها کار کنید.

ایجاد مهارت های مکالمه

از نوبت گرفتن در حین صحبت تا پرسیدن سوال در مورد دیگران، یادگیری نحوه شروع و حفظ مکالمه با دیگران مهارتی است که کودک شما ممکن است نیاز به اصلاح آن داشته باشد. تا زمانی که فرزندتان یاد بگیرد که چگونه به طور طبیعی هنگام مکالمه از دیگران سرنخ بگیرد، او را با سؤالاتی مجهز کنید که می توانند بپرسند مانند "برای سرگرمی چه کار می کنید؟" یا "آیا حیوان خانگی دارید؟"

همچنین می‌توانید از برنامه‌های تلویزیونی به‌عنوان تصویری از نحوه گفتگوی دوستانه افراد استفاده کنید. به مواردی مانند زبان بدن، لحن صدا، و مکث در مکالمه اشاره کنید که همه اینها نشانه های مهمی در هنگام صحبت با دیگران هستند. گفتگوهای نقش آفرینی می تواند به آنها کمک کند تا تمرین مورد نیاز خود را بدست آورند.

روی مهارت شنیدن کار کنید

بخشی از یک دوست خوب داشتن مهارت های اجتماعی قوی و دانستن نحوه ابراز علاقه به شخص دیگر است. به همین دلیل، ممکن است بخواهید روی توانایی فرزندتان در گوش دادن و همدلی با دیگران کار کنید.

نشان دادن شفقت و توجه به سایر افراد به روشی سالم می تواند دری را به روی دوستی باز کند. این مهارت به ویژه پس از استرس های ناشی از بیماری همه گیر مرتبط است. از فرزندتان بخواهید روش هایی را که می تواند نسبت به سایر بچه های هم سن خود نشان دهد، شناسایی کند.

با فرزندتان صحبت کنید که تشخیص دهد چه زمانی فردی در حال گذراندن دوران سختی است. به آنها آموزش دهید که چگونه مهربانی بیشتری ارائه دهند. به عنوان مثال، فرزند شما می تواند برای دوستی که حیوان خانگی اش بیمار است، کلوچه درست کند یا برای کسی که یکی از عزیزانش را از دست داده کارت بفرستد. وقت گذاشتن برای نشان دادن اینکه به کسی اهمیت می دهید راهی عالی برای نشان دادن همدلی با یک دوست جدید بالقوه است.

به دنبال فرصت هایی برای ملاقات با همتایان خود باشید

اگر فرزند شما دوستانی ندارد، ممکن است به سادگی فرصت کافی برای پیدا کردن آنها نداشته باشد. درگیر شدن در بسیاری از فعالیت ها با کودکان هم سن و سال آنها که علایق مشابهی دارند می تواند راهی عالی برای یافتن دوستان باشد. ارائه فرصت‌های اضافی به فرزندتان برای ملاقات با بچه‌هایی که با آنها ارتباط برقرار می‌کنند ممکن است مفید باشد.

به دنبال راه هایی باشید تا فرزندتان را در مدرسه یا فعالیت های فوق برنامه درگیر کنید. البته به سطح انرژی فرزندتان و همچنین تیپ شخصیتی او حساس باشید. شما نمی خواهید کودکان درون گرا را که نیاز به زمان تنهایی برای شارژ مجدد دارند، بیش از حد برنامه ریزی کنید.

کجا فرصت های دوستی برای کودکان پیدا کنیم؟

صرف نظر از اینکه کودک شما از چه نوع فعالیت هایی لذت می برد، مطمئناً در این راه فرصت هایی برای دوست یابی کودکان وجود دارد. با کمک به کودکان در شناسایی چیزهایی که برایشان جالب یا سرگرم کننده است، شروع کنید.

وقتی بچه‌ها در گروه‌ها یا فعالیت‌هایی هستند که برایشان هیجان‌انگیز یا جالب است، این فشار برای ملاقات و گفتگو با افراد دیگر را کاهش می‌دهد. آنها نه تنها کاری را انجام می دهند که از آن لذت می برند، بلکه توسط افراد دیگری احاطه شده اند که همان احساس آنها را دارند. و در بسیاری از مواقع، گفتگوها می تواند در مورد آنچه که آنها انجام می دهند یا تجربه می کنند باشد.

 

شما همچنین باید فرزندان خود را تشویق کنید که به دنبال دوستی با افرادی باشند که متفاوت از آنها هستند. بچه‌ها چیزهای زیادی می‌توانند از مردم بیاموزند که ممکن است انتظار نداشته باشند با آنها اشتراک زیادی داشته باشند.

اگر فرزند شما در تلاش است تا ایده هایی در مورد آنچه دوست دارد یا دوست ندارد ارائه دهد، می توانید پیشنهاداتی را ارائه دهید تا ببینید آیا چیزی جذاب به نظر می رسد یا خیر. شما ممکن است امتحان کنید:

 

ورزش های انفرادی مانند تنیس، هنرهای رزمی، شنا، یا باشگاه دویدن

فعالیت‌های غیررقابتی شامل درس‌های موسیقی و هنر، کلاس روباتیک یا باشگاه شطرنج

سایر باشگاه ها، از جمله سازمان های پیشاهنگی و گروه های جوانان 

 باشگاه های کتاب در کتابخانه یا کتابفروشی 

پارک، استخر، زمین بازی، پارک یا سایر مناطق بازی عمومی

فرصت‌های داوطلبانه مانند انبار غذای محلی یا برنامه تمیز کردن جامعه که در آن در کنار سایر بچه‌ها کار می‌کنند

ورزش ها و کلاس های جوانان شامل ورزش های گروهی مانند فوتبال، بیس بال، بسکتبال و والیبال

 

اگر نگران هستید که فرزندتان در مورد ملاقات با افراد جدید استرس داشته باشد، یک یخ شکن - مانند اسباب بازی، حیوان خانگی یا خوراکی - به همراه داشته باشید تا بچه های دیگر را به سمت فرزندتان بکشانید. این امر به ویژه در صورتی مفید است که فرزند شما به طور طبیعی برون گرا نیست.

منبع:

فمیلیکو

 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد