مشاوره روانشناسی

معرفی دیدگاه های روانشناسی و شناختی برای داشتن خانواده ای بهتر و ذهنی آرام

مشاوره روانشناسی

معرفی دیدگاه های روانشناسی و شناختی برای داشتن خانواده ای بهتر و ذهنی آرام

علت لجبازی کودک 7 ساله

لجبازی کودک 7 ساله از جمله مسائلی است که ذهن پدر و مادرها و به خصوص والدین کم تجربه تر را به خود مشغول میکند . لجبازی کودک 7 ساله از جمله مسائلی است که در صورت تشخیص و اقدام به موقع معمولا جای نگرانی ندارد آما اگر برعکس این موضوع اتفاق بیفتد والدین حتما آسیب این خصلت را در کودک خود مشاهده خواهند کرد . لجبازی کودک میتواند دلایل و ریشه های مختلفی داشته باشد . مشاوره کودک میتواند در راه تشخیص و درمان لجبازی کودک به والدین او بهترین کمک و یاری را داشته باشد . یک اختلال و آسیب روانی مثل لجبازی کودک باید بعد از تشخیص علائم بالینی clinical signs تعریف شده توسط  روانشناسی کودک مورد درمان قرار بگیرد تا بتوان کودک را از خطراتی که این مسئله میتواند در آینده برای او بوجود بیاورد محافظت کرد . در ادامه بیشتر در مورد لجبازی کودک توضیح میدهیم .

علت لجبازی کودک 7 ساله

علت لجبازی کودک 7 ساله شاید این باشد که کودک در این سن خود را مرجع اصلی دنیا میداند و به حد زیادی از خودشیفتگی میرسد . بنابراین بروز چنین علایمی در کودک دوساله غیر عادی نیست . البته علت لجبازی کودک 7 ساله میتواند این نیز باشد که علاوه بر خودشیفتگی  ، کودک در این سن دائم در حال شناخت و محک زدن افرادی است که با آنها زندگی میکند . علت لجبازی کودک 7 ساله هر چه که باشد والدین حتما باید مراجعه به یک متخصص بالینی کودک را در برنامه‌های ضروری خود قرار دهند .

یکی از دلایلی که میتوان به عنوان علت لجبازی کودک 7 ساله نام برد به مبحث ژنتیک برمیگردد . شاید این علت از جمله علت هایی است که کمتر توسط والدین اللخصوص پدران و مادران کم تجربه مورد توجه قرار گیرد . اما علم ثابت کرده است که اگر هر دو یا یکی از والدین لجبازی را به عنوان صفت دائمی داشته باشند کودک آنها نیز به احتمال زیاد لجباز خواهد بود . دلایل محیطی نیز نباید  در این مورد فراموش شود .

درمان لجبازی کودک 7 ساله

درمان لجبازی کودک 7 ساله قطعا امکان پذیر است و شاید آنچنان هم پیچیده نباشد . اما این امر مستلزم توجه برخی نکات است که در ادامه به آن اشاره میکنیم :

  • در اقدام برای درمان لجبازی کودک 7 ساله پدر و مادر باید نقش مکمل یکدیگر را بازی کنند . نباید هریک سیستم و اصول درمانی خود را در پیش بگیرد .
  • حتما در روند درمان لجبازی کودک 7 ساله خود اقتدار داشته باشید . در هر خانواده ای با هر اعتقاد و طرز تفکر و سبک زندگی باید قانون وجود داشته باشد تا نظم و ترتیب و شاکله خانواده حفظ شود .
  • والدین باید توجه داشته باشند که لجبازی فرزندشان قرار نیست به صورت آنی ناپدید و ریشه کن شود . پدر و مادر باید سعی در تعدیل رفتار هایی مثل لجبازی را در دستور کار قرار دهند .

درمان لجبازی کودک ۲ساله

راه های برخورد با لجبازی کودک 7 ساله

راه های برخورد با لجبازی کودک 7 ساله میتواند بنا به تشخیص هر روانشناس کودک متفاوت باشد اما در اینجا به یک نوع از بهترین راه های برخورد با لجبازی کودک 7 ساله اشاره میکنیم . والدین باید یک لیست از خصلت ها و رفتارهای مثبت کودک تهیه کنند .  این لیست میتواند هم دارای خصلت های مثبتی که کودک دارد و ما میخواهیم این خصلت ها پر رنگ تر شوند باشد و هم شامل خصلت های مثبتی که میخواهیم در آن به وجود بیاید .

در ادامه  باید یک لیست نیز از خصلت های منفی کودک نیز توسط پدر و مادر تهیه شود . حتما تعداد و نوع موارد یادداشت شده باید متناسب با سن کودک ما باشد . لیست نوشته شده را حتما طبق اهمیت اولویت بندی میکنیم . برای کودک یک پاداش انتخاب کنید و مثلا بگویید که هر چقدر در درمان لجبازی مثبت تر عمل میکند ستاره بیشتری میگیرد و در نهایت به پاداش میرسد . این مورد قطعا میتواند موثر باشد .

بهترین نوع تربیت برای لجبازی کودک 7 ساله

بهترین نوع تربیت برای لجبازی کودک 7 ساله باید به دقت انتخاب شود . این انتخاب باید نسبت به این کودک و البته جنسیت و خلق و خوی کودک انجام بگیرد . مثلا ممکن است محروم کردن یک کودک از چیزی که دوست دارد به مدت معین یک راهکار خوب و تاثیر گذار باشد اما برای یک کودک در مکان و موقعیت متفاوت سرخوردگی و حتی افسردگی را در پی داشته باشد . البته نباید فراموش شود که بهترین نوع تربیت برای لجبازی کودک 7 ساله حتما میتواند توسط یک مشاوره کودک کودک به والدین پیشنهاد شود .

راه های برخورد با لجبازی کودک ۲ساله

نشانه های یک کودک لجباز

پدران و مادران حتما باید توجه داشته باشند که لجبازی نیز در علم روانشناسی جزو اختلالات محسوب می‌شود . بنابر این باید تعدادی از علائم تعریف شده را در کودک خود مشاهده کنیم تا بتوانیم احتمال دهیم که او لجباز شده است .

حداقل چهار مورد از هشت موردی که در ادامه آورده میشود برای تشخیص در این زمینه لازم است که به آنها اشاره میکنیم :

  1. این کودکان خیلی زود از کوره در میروند . آستانه تحمل در این کودکان بسیار پایین است .
  2. أین کودکان غالبا بسیار زود رنج هستند .
  3. معمولا کودکان لجباز را عصبانی میبینیم . والدین دائم حالت پرخاشگری را در کودک خود میبینند .
  4. با مراجع قدرت (والدین و بزرگترها) زیاد بحث میکنند .
  5. اصولا با هر چیزی مخالفت میکنند .
  6. از عمد دیگران را آزار میدهند و ناراحت میکنند .
  7. در مقابله با یک رفتار بد بارها و بارها از فرد مقابل انتقادات میکنند .
  8. در طی شش ماه حد اقل دو بار کودک از خود رفتار کینه توزانه از خود ابراز کرده باشد .

رفتارهای کینه توزانه کودک لجباز

در بالا به برخی از علایم بالینی اشاره شد که در تشخیص کودک لجباز حتما باید مورد توجه قرار بگیرد . کینه توزی از جمله مهمترین مشخصه های اصلی برای شناسایی لجبازی کودکان است .شاید بهتر باشد که رفتار کینه توزانه را برای درک دقیق تر والدین توضیح دهیم . کودکی که که کینه توز است اگر با شخص یا گروهی درگیری یا تنشی را تجربه کند حتما در صدد تلافی برخواهد آمد .

ممکن است که موضوع تنش به هیچ وجه قابل اعتنا نباشد اما کودک کینه توز ماه ها زمان بگذارد تا نقشه ای را فراهم کند که حرص و خشم خود را بر سر فرد یا افراد مورد نظر خالی کند . اگر این رفتار در کودک حل نشود و نهادینه شود قطعا میتواند باعث بروز رفتار های شدید تر و وسیع تر او در دوره بزرگسالی شود . بنابراین والدین در صورت دیدن نشانه های یاد شده حتما باید به یک متخصص بالینی کودک مراجعه کنند .

بهترین نوع تربیت برای لجبازی کودک ۲ساله

زود رنج بودن کودک لجباز

زود رنج بودن کودک لجباز از جمله نشانه های بسیار آشکار او به حساب می‌آید . البته در سن ۲تا ۶سالگی که معمولا سن لجبازی  stubborn))کودکان شناخته میشود ، زود رنج بودن جزو عکس العمل های معمولی کودک به حساب بیاید اما این خصلت نباید از حد نرمال خود فراتر رفته و زندگی فردی و اجتماعی کودک مورد نظر را مختل کند یا از حد تعادل خارج کند . کودک لجباز بیش از هم سن و سال های خود از موارد کوچک و بزرگ رنجیده میشوند . برای مثال معلم کودک در مدرسه با مهربانی تذکر کوچکی به او میدهد که بیشتر تلاش کند . کودک ممکن است به قدری این موضوع را برای خود بزرگ کند که تا چند روز گریه کند و با این موضوع درگیر باشد .

سوالات متداول

چرا کودک 7 ساله لجبازی میکند ؟

لجبازی کودک ۲ساله در این دوران به دلیل خودشیفتگی بسیار زیادی است که  کودکان در این سن دارا هستند که بسیار طبیعی است .

چگونه لجبازی یک کودک 7 ساله را کاهش دهیم ؟

را های موثر زیادی در أین باب توصیه شده است که از جمله آن میتوان به استفاده از صحبت کردن با کودک یا تنبیه و تشویق اشاره کرد.

بهترین راه برخورد با لجبازی کودک 7 ساله چیست؟

هر مقدار که از او عصبانی هستیم حتما باید آرامش خود را در آن لحظه حفظ کنیم و از پرخاش به کودک خود حتما خود داری کنیم .

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خیانت همسر به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع: 

اصلی ترین روش های کاهش لجبازی کودکان چیست؟

لجبازی کودکان از جمله دغدغه های همیشگی والدین و فعالان در حوزه روانشناسی کودک در سرار جهان و همه فرهنگ ها است . لجبازی کودکان میتواند دلایل زیادی داشته باشد و هم ممکن است به دلیل اختلالات روانی باشد و یا ممکن است لجبازی کودک ما به دلیل بازخورد تربیتی باشد که ما اعمال کردیم . لجبازی کودک از جمله مواردی است که حتما باید توسط والدین مورد توجه قرار بگیرد . زیرا میتواند آینده کودک را تحت تاثیر قرار بدهد و در تعاملات اجتماعی کودک که بسیار در ارتباطات اجتماعی آینده او نقش کلیدی بازی کند . در مشاوره کودک عنوان میشود که لجبازی کودک اگر به دلیل عدم در پیش گرفتن رفتارهای تربیتی صحیح از سمت پدران و مادران باشد نیز میتواند خطرناک باشد و در فرد نهادینه شود .  در ادامه بیشتر راجع به لجبازی کودکو علت آن صحبت میکنیم .

علت لجبازی کودکان

علت لجبازی کودکان از دید صاحب نظران حوزه مشاوره کودک میتواند رفتار های اتخاذ شده نامناسب والدین در برابر فرزندان باشد . بسیار مشاهده میشود که امرو نهی های بی مورد و باید و نباید های خیلی زیاد یکی از مواردی است که میتواند علت لجبازی کودکان باشد . کودک این رفتار را از حدود دو تا سه سالگی با تجزیه و تحلیل که در طول دوره رشد می آموزد و متوجه میشود .مورد دیگری که میتواند به عنوان علت لجبازی کودکان از نظر متخصصان مشاوره خانواده شناخته شود این است که کودک بدون اینکه آگاهی کاملی از مقوله و موضوع لجبازی داشته باشد با لجبازی افراد و اطرافیان خود را محک میزند . علت لجبازی کودکان را اگر بخواهیم دقیق متوجه شویم تا با اقدام خوب و به موقع از آن جلوگیری کنیم فقط باید در روند مشاوره کودک به آن پی ببریم .

درمان لجبازی کودکان

درمان لجبازی کودکان را همانطور که ذکر شد باید در روند آموزه های روانشناسی کودک آموخت . ما در اینجا به چند نکته که در درمان لجبازی کودکان موثر میباشد اشاره خواهیم کرد .

  • از بحث درمورد موضوع مورد لجبازی کودک به منظور متقاعدکردن او در مورد اینکه حق با شماست قطعا باید دوری کنید چون در کمک به درمان لجبازی کودکان نتیجه عکس میدهد .
  • حتما یادتان باشد که گوش شنوایی برای فرزند خود باشید و به راستی و حقیقتا به حرف های او گوش کنید چون کودکان به خوبی صداقت شما را تشخیص می‌دهند .
  • حتما یادتان باشد که تا حد ممکن اصلا عصبانی نشوید عصبی شدن و برخورد تند شما با کودک به عنوان اصلی ترین مرجع قدرت و آرامش او کودک شما را کاملا در هم میریزد و موجب بد تر شدن اوضاع خواهد شد .

علت لجبازی کودکان

سن لجبازی کودکان

سن لجبازی کودکان معمولا بعد از ۲سالگی در آنها مشاهده میشود و خانواده ها میتوان تغییرات را در این زمینه حس کنند . سن لجبازی کودکان معمولا دوران اوج خود را در حدود ۳تا ۵سالگی به خود اختصاص میدهد . علاوه بر سنی که برای لجبازی کودکان در نظر گرفته میشود نوع عکس العمل پدرو مادر نیز بسیار مهم و تاثیر گذار است . تصور کنید پدرو مادری که با دیدن لجبازی کودک خود با او به شدت و خشن رفتار میکنند قطعا باعث بیشتر شدن این رفتار در کودک میشوند تا والدینی که با آرامش و خونسردی لجبازی فرزندشان را مدیریت میکنند . به والدین پیشنهاد میشود که در صورت عدم توانایی در کنترل این مسئله حتما از مشاوره اختلال کودکان بهره ببرند تا بتوانند یک برنامه مفید و مدون و مرتب را نسبت به شخصیت کودک خود در دستور کار قرار بدهند .

برخورد با لجبازی کودکان

برخورد با لجبازی کودک باید بسیار با دقت و توجه اتفاق بیفتند . کودکانی که در سن لجبازی هستند همانطور که ذکر شد در حال محک زدن اطرافیان خود هستند . یعنی ممکن است تعریف کودک از پدر و مادر و در کل بزرگترهای خود را در همین دوره تثبیت کند و برای همیشه در ذهن خود حفظ کند . بخاطر همین در جلسات مربوط به مشاوره تربیت کودک به پدر و مادر ها دائما تذکر داده میشود که در هنگام برخورد با کودک لجباز آرامش خود را حفظ کنند و از کوره در نروند . اتفاقاتی که در سنین ۲تا ۶سالگی برای کودک می افتد ، به طور حتم در ساختن شخصیت personal)) کودک نقش خواهد داشت بنابراین والدین برای اینکه فرزندی با اعتماد به نفس بالا داشته باشند باید در برخورد با لجبازی کودکان از خود آنها نیز برای حل این مشکل کمک بگیرند تا نتیجه بهتری حاصل شود.

لجبازی کودکان ذاتی نیست

شاید وقتی از خیلی از والدین parents) ) که بپرسیم بگویند لجبازی یک فرآیند ذاتی در فرزندشان است که این تفکر کاملا اشتباه است . همانطور که گفته شد بروز نشانه های لجبازی در کودکان از یک سنی آغاز میشود و درصورتی که با تدابیر اشتباه در کودک نهادینه نشود در یک سن بخصوص پایان میابد . همین نکته نشان میدهد که یک فرد نمیتواند به صورت اتوماتیک وار و ذاتی رفتارهای مخصوص لجبازی را در پیش بگیرد .

خیلی از موارد از جمله موارد مربوط به شرایط جسمانی و فیزیولوژیکی مانند کم کاری یا پر کاری تیروئید محیطی که کودک بیشترین وقت را در آن میگذراند و فرهنگی در آن بزرگ میشود در بروز رفتارهایی که شامل لجبازی است نقش دارد . گاهی اوقات نیز پدرو مادرم لجبازی کودک خود را یک امر مهم تلقی نمی کنند و احساس نگرانی بابت دیدن این رفتارها از خود بروز نمیدهند . اما به والدین پیشنهاد میشود در صورت بروز این مورد حتما به متخصص مراجعه کنند.

عوامل استرس زا

یکی دیگر از مواردی که حتما باید در بررسی کودکان لجبازی که به صورت افراطی این رفتار را بروز نمیدهند مورد توجه قرار گیرد محیط روانی است که کودک در آن زندگی میکند . در زندگی که کودک از لحاظ روانی احساس امنیت و آرامش نداشته باشد تعادلی هم در زندگی عادی و روزمره خود نخواهد داشت . خیلی از پدران و مادران تصور غلطی از درک کودک دارند و معتقدند کودکان خردسال درکی از درگیری ها و بحث های آنان ندارد . به همین دلیل تمام اموری که در زندگی زناشویی خصوصی باید به آنها پرداخته شود را در حضور کودک انجام میدهند . برای مثال میتوان به بحث و جدل های شدید یا برقراری رابطه جنسی در حضور کودک خردسال اشاره کرد . اما تمامی این اتفاقات استرس های زیادی را برای کودک به وجود می آورد که یکی از خروجی های آن میتواند همین مقوله لجبازی کودکان باشد .

درمان لجبازی کودکان

ویژگی‌های مشترک همه کودکان لجباز

بعد از بررسی زوایای مختلف لجبازی کودکان میخواهیم به بررسی ویژگیهای مشترک کودکانی که لجبازی را از خود بروز میدهند بپردازیم :

  • کودکان لجباز اخطارهایی که به نفع آنها ها نباشد را نادیده میگیرند
  • کودکان لجباز سرسختی منحصر به فردی دارند که هیچ گاه کاری را که نخواهند انجام نمیدهند حتی اگر تحت فشار برای انجام آن کار قرار بگیرند .
  • کودکان لجباز صبر و قرار و شکیبایی ندارند و دائما در کارهای خود عجله میکنند .
  • کودکانی که لجباز هستند برای خود قوانین منحصر به فردی دارند که تا جای ممکن در زندگی خود اجرا میکنند و به أین قوانین مقید هستند . حتی والدین و بزرگترها نیز نمیتوانند به صورت کامل آنها را از قوانین و سبکی که انتخاب کرده اند دور کنند .
  • در کودکان لجباز به صورت واضح و پررنگ میتوان عشق و علاقه را به رئیس بودن مشاهده کرد . آنان همواره به دنبال مرجع قدرت بودن هستند .

    سوالات متداول

    در چه سنی کود کان بیشتر لجباز میشوند  ؟

     لجبازی کودکان معمولا حدود دو سالگی آغاز میشود و تا حدودا پنج سالگی نمایان خواهد بود

    چه عواملی در لجبازی کودکان موثر هستند ؟

    رفتار والدین به عنوان عکس العمل در برابر لجبازی کودکان بسیار تاثیر گذار خواهد بود .

     بین یک کودک لجباز با یک کودک بازیگوش در چیست؟

      کودک بازیگوش صرفا انرژی کودکی خود را تخیله مبکند اما کودک لجباز با والدین خود به نوعی سنیز میپردازد.

    هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

    در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خیانت به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

    منبع:

نشانه های عاشق شدن زنان و مردان

عشق و عاشقی  بحث پرطرفدار روزهای جوانی و اتفاقا از مهم ترین مسائل این دوره از زندگی است. انتخاب درست شریک عاطفی از حیاتی ترین مسائل برای جوانان است. اما به راستی ملاک های صحیح برای عاشق شدن چیست؟ از نظر روانشناسی عاشق شدن علائمی دارد که باتوجه به آنها میتوانید ابراز عشق فرد مقابل خود را محک بزنید. درواقع روانشناسی عشق به شما کمک می‌کند تا برای انتخاب شریک عاطفی مناسب آماده شوید. عاشق شدن اگر زمان مناسب و با فرد مناسب رخ دهد میتواند برای انسان تعالی بخش باشد اما انتخاب شریک عاطفی نامناسب و عشق های زودهنگام و خارج از چهارچوب میتواند مسبب اتفاقات تلخ بسیاری باشد. برای جلوگیری از تجربه کردن این اتفاقات ناگوار پیشنهاد میکنیم روابط خود را کنترل شده و زیر نظر مشاور پیش ببرید و از رفتار های هیجانی و شتابزده جلوگیری کنید.

علائم عشق و عاشقی

نشانه های عاشق شدن به حالت های جسمانی و رفتاری تقسیم میشود. فردی که عاشق باشد، توجه زیادی به عشق خود دارد و در همه جا سعی در بالابردن او دارد. اگر در رابطه عاطفی قرار گرفت برای پیشرفت شریک عشقی خود تلاش میکند. خود را در معرض دید او قرار میدهد و سعی میکند به هر روشی توجهش را جلب کند. حواسش پیش اوست و با رفتار خود به او ابراز محبت میکند. اگر از او دور باشد دچار تشویش و بی‌قراری میشود و برای دوباره دیدنش تلاش میکند. هنگام رو به رویی با او دچار تپش قلب و اضطراب میشود اما پس از پایان ملاقات احساس آرامش میکند. اگر درگیراحساسات عاشقانه شدید‌ یا به شما ابرازعلاقه شده و در مورد آن اطمینان ندارید، با استفاده از خدمات مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه میتوانید از حقیقی بودن این عشق یا مناسب بودن آن مطمئن شوید.

احساس عشق و عاشقی

احساس عشق و عاشقی یکی از زیباترین هیجاناتی است که انسان در طول زندگی خود تجربه میکند. احساس عشق بخشی از وجود انسان و غرایز اوست. هرکدام از ما ممکن است عاشق شویم و این امری کاملاً طبیعی است. چیزی که اهمیت دارد انتخاب درست شریک عاطفی و همینطور کنترل کردن احساس عشق است. همچنین برای جلوگیری از شکست های عاطفی نباید درمورد روابط عاطفیمان شتابزده و هیجان محور عمل کنیم. معمولاً عشق، چشم و گوش فرد را میبندد و فرد عاشق نصیحت ها و تذکر های دیگران را نادیده میگیرد و احساس میکند که بهترین انتخاب دنیا را دارد. این رفتارها میتواند عاقبت بسیار تلخی برای فرد داشته باشد و سرانجام او را نسبت به هرگونه ماجرای عشقی بدبین و دلسرد کند. کمک گرفتن از مشاوره پیش از ازدواج میتواند احتمال موفق بودن رابطه عشقی شما را بالا ببرد.

حفظ عشق و عاشقی

حفظ عشق و عاشقی بسیار پر اهمیت تر از شروع رابطه عاشقانست. برای اینکه احساس عشق را در سراسر زندگی خود حفظ کنید و زندگیتان مثل روز اول عاشقانه بماند، باید مهارت های لازم را یاد بگیرید. برای شروع بهتر است درمورد مثلث رابطه صحبت کنیم. از نظر استرنبرگ یک رابطه عاشقانه سه ضلع دارد که اضلاع آن صمیمیت، تعهد و رابطه جنسی است. یک رابطه زمانی موفق میشود که اضلاع آن در تعادل کامل با یکدیگر باشد. حفظ عشق و عاشقی و در تعادل نگه داشتن اضلاع مثلث استرنبرگ کار پیچیده‌ای نیست. با انجام فعالیت های مناسب میتوانید عشق خود را تا پایان زندگی حفظ کنید. برای مثال:

  • تشکر کردن از همسرتان را فراموش نکنید.
  • برای همسرتان نامه های عاشقانه بنویسید.
  • ابراز محبت های فیزیکی و کلامی را فراموش نکنید.
  • صداقت را در زندگیتان حفظ کنید.
  • بیش از حد از یکدیگر انتظار نداشته باشید

مشکلات عشق و عاشقی

مشکلات عشق و عاشقی

مشکلات عشق و عاشقی انواع مختلفی دارد. عاشق شدن میتواند موجب بروز مشکلاتی مثل عدم تمرکز و حواس‌پرتی و نوسانات هیجانی مختلف مثل استرس و اضطراب و همینطورعقب ماندن از برنامه های زندگی برای فرد شود. بخش دیگری از مشکلات  عاشقی مربوط به خانواده‌ها می‌شود. راضی کردن خانواده ها برای پذیرفتن عشقی که برای زندگی انتخاب کردیم مسئله ای جدی است که می‌تواند بسیار چالش برانگیز باشد. اینگونه مشکلات در جوامع امروزی بیشتر دیده می‌شود. هرچه سن فرد کمتر باشد مشکلات او در مورد انتخاب عشق با خانواده پررنگ تر میشود زیرا کنترل کردن اوضاع در این شرایط هیجانی نیازمند صبر و تجربه است. خانواده ها باید با همدلی و صبر فرزندانشان را در این زمینه راهنمایی کنند و از لجبازی کردن با آنها خودداری کنند. همچنین جوانان نیز باید از تجربه ی خانواده ها استفاده کنند و شتابزده عمل نکنند.

بیشتر بخوانید: مشاوره خیانت همسر

فرار از عشق و عاشقی

فرار از عشق و عاشقی موضوعی جدی است که شیوع آن در جوانان رو به افزایش است. گاهی این اتفاق به دلیل تجربه های ناگوار گذشته و شکست های عاطفی فرد رخ میدهد. فردی که یکبار تجربه ی تلخی از عاشق شدن دارد، نسبت به تمام رابطه ها بد بین میشود و سعی میکند تا حد امکان از برقراری هرگونه ارتباط عاطفی دوری کند. تجربه های شنیداری یا دیداری مربوط به دیگران نیز در این زمینه بی تأثیر نیستند. دیدن خیانت های پی در پی در زندگی اطرافیان و از هم پاشیده شدن کانون گرم عاطفی آنها میتواند شمارا نسبت به احساس عشق سرد کرده و باعث شود از عشق فرار کنید. هرچه در سنین پایین تر شاهد اینگونه اتفاقات باشید، امکان دوری از عشق و عاشقی در شما بالاتر میرود. البته با کمک گرفتن از مشاوره میتوانید این مشکل را برطرف کنید.

سن مناسب عشق و عاشقی

سن مناسب عشق و عاشقی در هر فردی متفاوت است اما چیزی که اهمیت دارد رسیدن به بلوغ های لازم برای برقراری رابطه است. برقراری رابطه ی جدی نیازمند رسیدن به بلوغ های روانی، مالی، اجتماعی و جنسی است. اگر زمانی درگیر رابطه ی عاشقانه شوید که هنوز به بلوغ کامل نرسیدید و آمادگی های لازم برای برقراری رابطه را ندارید ممکن است آسیب های زیادی از این رابطه ببینید و نسبت به عشق بدبین شده و بعد از آن  برای همیشه فرار از عشق و عاشقی کنید . برقراری رابطه نیازمند شناخت کافیست و شناخت مسئله ای زمان بر است. پس باید فرصت کافی به خودتان و فرد مقابلتان داده و صبور باشید. در دوران آشنایی کوچک ترین علائم را نادیده نگیرید و به همه چیز دقت کنید. معمولا پسران، بالای ۲۶ سال به بلوغ های لازم برای ازدواج میرسند و دختران کمی زودتر.

عشق های دروغین

عشق های دروغین مسئله ای است که این روز ها بسیار شایع شده است. دختران و پسران بسیاری در دام های وسوسه انگیز عشق دروغین گیرافتاده اند. برای اینکه درگیر اینگونه روابط دروغین نشوید، بهتر است ملاک های محکمی برای انتخاب پارنتر خود داشته باشید و از همه مهم تر از برقراری روابط پنهانی و دور از اطلاع خانواده خودداری کنید. در دوران آشنایی به رفتارهای پارنتر خود دقت کنید هیچگونه علامتی را نادیده نگیرید. رفتار های هرفرد مهم ترین ملاک برای تشخیص صحت گفته های اوست. مطالعه در این زمینه و کمک گرفتن از مشاور میتواند تاحد زیادی به دوری شما از مشکلات عشق و عاشقی کمک کند. دانستن علائم عشق و عاشقی  و همینطور علائم عشق دروغین میتواند برای شما بسیار کمک کننده باشد تا گرفتار اینگونه عشق ها نشوید. اگر دچار عشق دروغین شدید سعی کنید که تجربه ی تلخ خود را تعمیم نداده و بدبین نشوید.

عشق های دروغین

عشق و عاشقی در میانسالی

عشق و عاشقی در میانسالی بحث چالش برانگیزی است. چیزی که باید بدانید این است که عشق سن خاصی ندارد و هرکس در هرسنی ممکن است عاشق شود. نباید اجازه دهید حرف دیگران شما را از داشتن احساس عشق و عاشقی شرمسار کند. اگر همسر خودرا از دست داده اید، اگر در رابطه ی عاطفی خود دچار شکست شده یا رابطه تان به جدایی کشیده شده، اجازه دهید احساس عشق دوباره وجود شمارا فراگیرد و به زندگیتان روح تازه ای بخشد. هیچ وقت برای زندگی کردن و عاشق شدن دیر نیست پس هیچ نگرانی ای دراین مورد نداشته باشید. زندگیتان را از نو شروع کنید و به حرف های دیگران اهمیتی ندهید. هیچ چیز از شما و خوشبختی تان مهم تر نیست. اما برای دوباره عاشق شدن نیز باید دقت کرده و در دام هوس ، عشق های دروغین و اینگونه موارد نیوفتید.

سوالات متداول

برای حفظ عشق و عاشقی چه باید کرد ؟

حفظ عشق و عاشقی و در تعادل نگه داشتن اضلاع مثلث استرنبرگ کار پیچیده‌ای نیست. با انجام فعالیت های مناسب میتوانید عشق خود را تا پایان زندگی حفظ کنید. برای مثال تشکر کردن از همسرتان را فراموش نکنید. برای همسرتان نامه های عاشقانه بنویسید.

فرار از عشق و عاشقی به چه دلیل روی میدهد؟

این اتفاق به دلیل تجربه های ناگوار گذشته و شکست های عاطفی فرد رخ میدهد. فردی که یکبار تجربه ی تلخی از عاشق شدن دارد، نسبت به تمام رابطه ها بد بین میشود و سعی میکند تا حد امکان از برقراری هرگونه ارتباط عاطفی دوری کند.

سن مناسب برای عشق و عاشقی چه سنی است؟

سن مناسب عشق و عاشقی در هر فردی متفاوت است اما چیزی که اهمیت دارد رسیدن به بلوغ های لازم برای برقراری رابطه است. برقراری رابطه ی جدی نیازمند رسیدن به بلوغ های روانی، مالی، اجتماعی و جنسی است

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره روانشناسی عشق  به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع: https://psychology.avije.org/

کنترل عشق در دوران نوجوانی چگونه است؟

عشق در نوجوانی از جمله موارد و یا بهتر بگوییم چالش هایی است که هر فردی در این دوره آن را با کیفیت منحصر به فرد خودش تجربه کرده است. عشق در نوجوانی میتواند حاصل اتفاقات و تغییرات مختلف و متنوعی باشد  و شاید به خاطر آن به مشاوره خانواده کنید. نوجوان ناگهان متوجه تغییرات عظمی در جسم و روح خود میشوند. اولین تغییر قابل توجه میتوان به رشد ناگهانی و انفجاری در این دوره اشاره کرد .

فرد در دوره نوجوانی از لحاظ فکری هم مایل به تجربه بیشتر خارج از خانواده میشود. تمایل به استقلال طلبی شخصیتی نیز از جمله عوامل شایع در این دوره میباشد. تمام این اتفاق و البته سبک زندگی و تربیت فرد میتواند او را خواهان تجربه عشق در این مقطع حساس بکند. روانشناسی عشق در نوجوانی این تجربه را بیاد ماندنی ترین خاطره نوجوان میداند پس خانواده ها باید واکنش نادرستی به این تجربه نشان ندهند و او را هدایت کنند.

علائم عشق در نوجوانی چیست؟

علائم عشق در نوجوانی چیست و چگونه میتوان برای مراقبت از نوجوانان برنامه ریزی کرد؟ این شاید سوال تمام والدین به خصوص والدین کم تجربه ای که در خانواده خود نوجوان دارند باشد. والدین برای شروع حتما باید در ابتدا این اتفاق را به عنوان یک اتفاق طبیعی و شایع در بین نوجوانان بپذیرند. گاهی به دلایل مختلفی مثل نحوه تربیت اشتباه و یا فرهنگ رشد نیافته و گاهی نیز عدم اطلاعات و آگاهی در مورد این دوره حساس، والدین با دستان خود فرزند خود را با مشکلات زیادی روبه رو میکنند. اگر والدین علائم عشق در دوران نوجوانی را بشناسند و از آنها آگاهی داشته باشند میتوانند سلامت روانی فرزند خود را تضمین کنند. برای والدینی که مطالعه لازم در این زمینه نداشته اند کمک گرفتن از مشاوره خانواده در مورد عشق در دوران پر مخاطره نوجوانی میتواند انتخاب مناسبی باشد.

تشخیص عشق در دوران نوجوانی چگونه است؟

تشخیص عشق در نوجوانی میتواند به والدین و بزرگترهای نوجوان کمک شایانی در جلوگیری از آسیب هایی که در دوره حساس زندگی با آن رو به رو هستند، بکند. برای تشخیص عشق در دوران نوجوانی بهتر است والدین به نکات زیر توجه کنند:

  • بیشتر شدن میل نوجوان به تنها بودن میتواند از جمله نشانه های عاشق شدن نوجوان باشد.
  • بی قراری های گاه و بی گاه نوجوان به دلیل یک تجربه جدید در زندگی نیز از دیگر نشانه های عشق در نوجوانان است.
  • نوجوانی که عاشق میشود در رفتار خود تغییرات ناگهانی و زیادی را اعمال می کند، او خود را شبیه بزرگترها نشان میدهد.
  • میل بیش از حد به استقلال از خانواده نیز از نشانه های دیگر بروز عشق در نوجوانی میباشد.
  • نوجوانی که عشق را تجربه میکند، معمولا بسیار بی محابا سخن از ازدواج میگوید و خود را مایل به ازدواج نشان میدهد.

بیشتر بخوانید: مشاوره خیانت همسر

مشکلات عشق در نوجوانان چیست؟

مشکلات عشق در نوجوان و مسائل حاشیه ای که برای فرد در این سن رخ میدهد کاملا اجتناب ناپذیر است. فرد در دوره ای که کاملا در مورد کنترل احساسات خود بی تجربه است درگیر احساساتی میشود که گاهی میتواند زندگی و آینده او را نابود کند. از مشکلات عشق در دوران نوجوان که بسیار همه گیر نیز هست، میتوان به افت تحصیلی چشمگیر نوجوان اشاره کرد. نوجوان تمرکز خود را تماما معطوف به فردی میکند که احساساش با او درگیر شده است، بنابراین تمرکز کمتری برای وظایف خود در آن دوران خواهد داشت. از دیگر مشکلاتی که عشق برای نوجوان به وجود می‌آورد، درگیری و کشمکش با خانواده است که ممکن است بین فرد و خانواده فاصله و دوری ایجاد کند. به دلیل پیچیدگی موضوع به والدین پیشنهاد میشود که نوجوان درگیر خود با این موضوع را حتما در روند مشاوره روانشناسی قرار دهند.

کنترل عشق در دوران نوجوانی چگونه است؟

کنترل عشق در  دوران نوجوانی شاید یکی از کلیدی ترین ابزارهای مهار نوجوان درگیر با این مورد باشد. شاید بهتر باشد که برخی نکات مهم برای بهتر مدیریت کردن نوجوانی که عاشق شده است را یادآوری کنیم. برای کنترل این عشق در دوران نوجوانی  بهتر است اقدامات زیر انجام شود:

  • حتما به خاطر داشته باشید که رفتار شما این مفهوم را منعکس کند که در این شرایط خاص کنار نوجوان خود ایستاده اید نه در مقابل او.
  • نوجوان را متوجه کنید که شرایط الان او را در گذشته تجربه کرده اید و او را کاملا درک میکنید.
  • از حرف زدن در مورد شرایط فعلی نوجوان به هیچ وجه خجالت نکشید . هر چقدر بیشتر تبادل نظر کنید نتیجه بهتری خواهید گرفت.
  • به نوجوان مهارت های ارتباطی و باید و نباید این روابط را آموزش دهید.

مشاوره شکست عشقی در نوجوانی

شکست عشقی در نوجوانی با شکست در سایر دوره های زندگی تفاوت چندانی نمیکند. اما حقیقت این است که شکست عشقی هم دلایل متفاوتی نسبت به دوران بزرگسالی دارد و هم نتایج و عواقب و آسیبهای متفاوت. ممکن است نوجوان عاشق فردی شود که چندین سال از او بزرگتر است و حتی همسر و فرزند دارد یا اینکه حتی نتواند احساسش را به کسی بیان کند، طبیعی است که این احساس با شکست رو به رو میشود. اما در افراد بزرگسال این اتفاق غیر معمول است. در نوجوانان ممکن است اولین و بیشترین نیروی محرکه به سمت جنس مخالف بشدت و از روی غریزه جنسی باشد اما در سنین بالاتر علاقه قلبی و احساس تعهد به خود شخص این عشق و احساس را رقم میزند. این شکست میتواند روی تصمیمات نوجوان موثر باشد و در قدم های بعدی زندگی با ترس پیش برود.

آسیب های شکست عشقی نوجوانان چیست؟

شکست عشقی در نوجوانی تبعات منفی زیادی برای آنها در بلند مدت و کوتاه مدت در پی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:

  • افسردگی ناشی از شکست عشقی به وجود آمده میتواند اولین و بارزترین آسیب برای آنها باشد.
  • دلزدگی از جنس مخالف به دلیل ناکامی در عشق به وجود آمده در قلب آنها.
  • تشدید بحران های مربوط به دوره رشدی نیز از دیگر تبعات منفی شکست عشقی نوجوانان است.
  • فاصله افتادن بین خانواده و نوجوان به دلیل رفتار های پرخاشگرانه نوجوان که منشا آن شکست عشقی او هست نیز بسیار شایع است.
  • عدم تمایل یا تمایل کمتر به جنس مخالف و برقراری ارتباط عاطفی مجدد به دلیل تجربه و خاطره بد به جا مانده از شکست عشقی مورد بعدی است که از اثرات منفی در بلند مدت میباشد.

آیا بلوغ زودرس باعث عاشق شدن نوجوان میشود؟

هر دخترو پسری در دوران نوجوانی و بلوغ با موارد و مسائل و چالشهای گوناگونی روبه رو میشود که کنترل عشق در نوجوانان و درگیری با بلوغ و میل جنسی از جمله آنهاست. بلوغ زودرس نوجوان و درگیری ذهنی بیش از حد او میتواند باعث بروز عشق در دوره نوجوانی باشد. وقتی والدین نوجوانی دارند که در حال طی کردن بلوغ جنسی است باید خیلی از موارد را مراقبت کنند تا ذهن نوجوانشان بیش از حد درگیر رابطه جنسی نشود. دیدن فیلم های حاوی تصاویر مستهجن و عاطفی یا معاشقه میتواند ذهن نوجوان را به کلی و مدتها درگیر خود کند. گاهی از اوقات عدم رعایت نکات یاد شده باعث میشود نوجوان نتواند میل جنسی خود را کنترل کند و از لحاظ جنسی مجذوب در دسترس ترین جنس مخالف شود و عاشق او شود.

احساس تنهایی باعث عاشق شدن نوجوان میشود؟

زندگی های مدرن امروز امکانات زیادی را در اختیار افراد قرار میدهد و تغییر سبک زندگی انسان راحتی را برای ما به همراه آورده است. کم جمعیت تر شدن خانواده ها شرایط تنهایی کودکان و نوجوانان را فراهم کرده است. در بعضی از خانواده ها هم پدر و هم مادر شاغل هستند و برای امرار معاش خانواده تلاش میکنند. نوجوان این خانه اکثر اوقات روز را تنها میگذراند و خود را با درس یا سرگرمی های معمول و مرسوم مشغول میکند. اما همین تنهایی کم کم باعث میشود که او احتیاج پیدا کند که با کسی حرف بزند، به او محبت کند یا محبت ببیند. همین احساس نیاز باعث میشود که به اولین نگاه و لحن محبت آمیز جذب شود و همانطور که در بالا گفته شد درگیر رابطه عاطفی و  عشق در نوجوانی شود.

سوالات متداول

علائم عشق در دوران نوجوانی چیست؟

بیشتر شدن میل نوجوان به تنها بودن میتواند از جمله نشانه های عاشق شدن نوجوان باشد. بی قراری های گاه و بی گاه نوجوان به دلیل یک تجربه جدید در زندگی نیز از دیگر نشانه های عشق در نوجوانان است.

کنترل عشق در دوران نوجوانی را توضیح دهید؟

نوجوان را متوجه کنید که شرایط الان او را در گذشته تجربه کرده اید و او را کاملا درک میکنید. از حرف زدن در مورد شرایط فعلی نوجوان به هیچ وجه خجالت نکشید ،هر چقدر بیشتر تبادل نظر کنید نتیجه بهتری خواهید گرفت

هدف مرکز مشاوره روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره عشق در دوردان نوجوانی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع:

عشق محبت چه انواعی دارد؟

عشق و محبت (Love and kindness) واژه ای اسرار آمیز و مسحور کننده است . این طور به نظر میرسد که همه به دنبال عشقی با ویژگی های رمانتیک هستند . هرچند که عشق و محبت به صورت هیجانی انسانی در طول تاریخ در فرهنگ های مختلف انعکاس یافته است . اما عشق رمانتیک (romantic love) مفهومی است که در عصر مدرن در رمان ها تجلی یافته است و سعی کرده اند تعریفی زیبا از عشق ارائه دهند . اما تعریف عشق و محبت تنها به عشق رمانتیک محدود نمیشود . اگر ما مبنای اینکه عشق چست را همان عشق رمانتیک بگذاریم در حقیقت به این نکته توجه نکردیم که همه محبت های عاشقانه با این نوع عشق سازگار و همخوان نیستند .

انواع عشق و محبت

انواع عشق و محبت نیز در یک مقوله خاص قرار نمیگیرند . ما وقتی بگوییم عشق یعنی عشق و محبت عاشقانه احساسات خود را در معرض این ریسک بزرگ قرار داده ایم که سایر عشق هایی که پایدارتر و و همچنین در دسترس هستند را نادیده بگیریم . در دراز مدت ثابت شده است که برخی از انواع عشق و محبت سلامت و ارضا کنندگی بیشتری دارند . از انواع عشق و محبت هفت نوع از آن به صورت کلاسیک و بیشتر بر اساس مطالعات ارسطو و افلاطون در زیر به آنها اشاره شده است .

اروس (Eros):

عشق و محبت به همسر در این دسته جای میگیرد . یکی از انواع عشق و محبت اروس است که بیشتر شبیه به همان عشق رمانتیک است . این نوع عشق بیشتر جنبه جنسی و دوست داشتنی شدید قلمداد میشود . به نوعی میتوان عشق در یک نگاه نیز تعبیر شود . عشق و محبت به همسر دوست داشتن جنس مخالف است که جنبه های عاطفی ، هیجانی و جنسی دارد . مانند افسانه تروا یونانیان که نوعی از دیوانگی عشق یا عشقی استکه انسان را کور میکند .

فیلیا (Philia) :

فیلیا عشقی است که بر نوع دوستی بنا نهاده شده است . ارسطو معتقد است که روابط و همنشینی که بر پایه حسن نیت و اعتماد باشد میتواند مفید باشد . نزدیک ترین مترادف برای این نوع عشق روابط بین دوستان است .

استورگ (Storge) :

عشق و محبت به فرزند در این نوع از عشق جای میگیرد . این نوع دوست داشتن علاقه ای خانوادگی است . اما این عشق با انواع دیگر چه تفاوتی دارد ؟ اولین تفاوت عشق و محبت به فرزندان بر پایه  ویژگی های شخصیتی نیست . اما در انواع قبلی چیزی که افراد را به یکدیگر پیوند میداد همین قرابت شخصیتی بود . دوم در این عشق حتی میتواند دوست داشتن یک طرفه باشد . عشق مادر به کودک و نوزادش . سوم این عشق توجه و محبت بدون قید و شرط است .

اگیپ (Agape) :

عشق و محبت به هم نوع در این نوع علاقه جای میگیرد . این عشق مرز ندارد و جهانی است . این علاقه ربطی به آشنایی قبلی انسانها از هم ندارد . این عشق نوع دوستی (altruism) است که شامل مفهمومی برای از خو گذشتکی و فداکاری برای رفاه دیگران تعریف شده است .

بیشتر بخوانید: درمان شکست عشقی

لودس (Ludus) :

عشق و محبت به هم نوع اینجا دیگر مطرح نیست . این نوع عشق بیشتر جنبه سرگرمی و تفریح دارد . فعالیت هایی مثل رقصیدن ، شوخی کردن آغوا کردن و حتی بازی کردن در این نوع عشق جای میگیرند . در این نوع دوست داشتن تمرکز بر هدف خواستی نیست و بیشتر غایت کار خوش گدازندن و لدت بردن از کاری است که تعهدی در آن موجود نیست .

پراگما (Pragma) :

در این نوع عشق جذابیت جنسی و ویژگی های شخصیتی به نفع اهداف مشترک و مسئولیت پذیری عقب مینشینند . این نوع عشقی عملی است که باعث میشود افراد بر سر وظایف خود پایدار بمانند . این نوع عشق در قالب جامعه مدنی و سیاسی ظهور پیدا میکنند چرا که اهداف مشترک مطرح است و مفاهیمی انتزاعی مانند عشق به وطن .

فیلوتیا (Philautia) :

این نوع از دوست داشتن عشق و محبت به خودمان است . این عشق میتواند هم  سالم وهم ناسالم باشد . از خودگذشتگی و فداکاری در برار غرور و تکبر . محبت به خود اگر جنبه ناسالم به خود بگیرد بخ خود شیفتگی منتهی خواهد شد و عوارضی همچون نفرت و دشمنی در پی دارد اما اگر جنبه مثبت پیدا کند به اعتماد به نفس تبدیل میشود که دوست داشتن خود و ویگران را به همراه خواهد آورد .

مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه