سال اول ازدواج شما می تواند سخت ترین سال زندگی شما باشد. زیرا زندگی شما تغییرات زیادی را خواهد داشت و شما قرار است راه های جدیدی را همراه با همسرتان تجربه کنید. شما هنوز به طور کامل با خلقیات، افکار و آنچه که برای همسرتان مهم است آشنا نشده اید. به گفته محققان، نحوه مدیریت این دوره سازگاری، برای طول عمر ازدواج شما بسیار مهم و حیاتی است. پس شما باید بدانید که چگونه از این دوران به خوبی عبور کنید و اگر با مشکلاتی روبه رو شده اید چگونه آنها را رفع کنید تا زندگی مشترک شما بیش از اندازه درگیر مشکلات نشود.
بسیاری از زوجین هستند که به دلیل نداشتن تجربه و همچنین ناتوانی در کنارآمدن با سختی ها، در سال اول ازدواج خود با مشکلاتی مواجه می شوند. مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه به بررسی اهمیت سال اول ازدواج و نحوه کنار آمدن با مشکلات و سختی ها پرداخته اند. اگر شما نیز در سال اول ازدواج خود با مشکل روبه رو شده اید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
زندگی مشترک همراه با شادی ها و نشاط خود می تواند فراز و نشیب هایی نیز داشته باشد. مخصوصا در سال های اول ازدواج. اما نگران نباشید زیرا این مشکلات و مسائل بسیار طبیعی هستند. شما با درک برخی از گذارها و موانع و تجربه عبور از مشکلات و سختی ها یاد می گیرید که چگونه در کنار یکدیگر به خوبی زندگی کنید. همچنین برای ایجاد یک پایه قوی برای سال های آینده تجربه کسب می کنید.
محققان دریافته اند، کاهش عشق، محبت، افزایش دوسوگرایی در دو سال اول ازدواج می تواند پیش بینی کننده طلاق پس از13 سال زندگی باشد. زوج هایی که در دو سال اول زندگی مشترک طلاق گرفته اند، نشانه هایی از سرخوردگی را نشان داده اند. آنها در دو ماه اول ازدواجشان نسبت به یکدیگر احساس منفی داشته اند. زوج هایی ک ازدواج موفقی داشته اند، آنهایی بوده اند که توانسته اند در این دوره اولیه رابطه احساسات مثبتی نسبت به همسر خود داشته باشند.
تازه ازدواج کرده ها به دلیل انتظارات غیر واقعی و یا کم بودن تجربه هایشان، از ازدواج خود ناراضی باشند. انتظارات غیر منتظره رایج که فرد ممکن است نسبت به آنها تجربه کافی نداشته باشد عبارتنداز:
وفاداری و تعهد
ناامیدی در بحران های مالی
پذیرش مسئولیت های جدید و خطیر
پذیرش نقش های خود در زندگی
ارتباط جنسی
ناتوانی در خوش گذرانی باهم
فقدان احترام
فقدان روابط عاشقانه و صمیمیت
کم سن بودن یا به دلایل اشتباه ازدواج کردن
بیش از حد خرج کردن
خودخواهی
مشکلات جنسی
وابستگی بیش از حد به والدین
و ...
به دلیل مواردی که در بالا گفته شد و نداشتن تجربه کافی زوجین، سال اول ازدواج بسیار مهم است. کنار آمدن با یکدیگر و کمک برای حل مشکلات می تواند کمک کند این سال را به خوبی و موفقیت آمیز پشت سر بگذارید. اگر نتوانید با هم به تفاهم برسید و آنچه که گفته شد را حل کنید، پس نمی توانید ازدواج موفقی داشته باشید.
برای گذراندن سال اول ازدواج به صورت موفق و سالم، بهترین کار این است که با همسرتان به صورت آزادانه و صادقانه صحبت کنید. شاید احساس کنید که شما و همسرتان نتوانسته اید به خوبی در کنار یکدیگر ظاهر شوید و دچار مشکل شده اید. اگر می خواهید زندگی مشترک طولانی مدتی داشته باشید و به خوبی با هم زندگی کنید پس بسیار مهم است که اجازه ندهید این مشکلات ادامه یابد. سریعا به فکر حل آنها باشید. بهترین راهکارها هنگام برخورد با مشکلات در سال اول ازدواج عبارتند از:
از سرزنش شریک زندگی خود بپرهیزید. بازی سرزنش فقط باعث تشدید مشکلات شما و شریک زندگیتان می شود. در عوض، درباره آنچه احساس می کنید نباید اتفاق می افتاد و اینکه چگونه می توانید به عنوان یک زوج برای پر کردن شکاف و اختلافات با یکدیگر همکاری کنید، صحبت کنید.
انتظارات نا به جا اصلی ترین سم برای شروع زندگی مشترک است. توقعات نادرست می تواند رابطه شما را بدتر کند. برخی از این توقعات و انتظارات غیر واقع بینانه ممکن است برگرفته از فیلم ها و سریال های عاشقانه باشد. شما نمی توانید از همسرتان انتظار داشته باشید که مانند آنچه که در فیلم ها رخ می دهد، رفتار کند. سعی کنید با دیدگاه منطقی به زندگی مشترک نگاه کنید و از همسرتان متناسب با شرایط، موقعیت مالی و ... او انتظار داشته باشید.
برای سازگاری بیشتر و قبول تغییرات بوجود آمده در زندگی خودتان و همسرتان، باید زمان بدهید. ازدواج و شروع زندگی مشترک برای هر دو شما تازگی دارد. پس بسیار مهم است که برای داشتن یک زندگی عالی، هنگام تطبیق با نقش ها و مسئولیت های جدید خود، صبر داشته باشید و تلاش کنید.
به یاد داشته باشید که می توانید به رشد همسرتان کمک کنید تا در زندگی رشد کند. همچنین خودتان نیز باید تلاش کنید تا نقاط قوت بیشتری را در وجود خود تقویت کنید. تلاش برای رسیدن به بهترین ها و رشد کردن بسیار خوب و پسندیده است. اما به یاد داشته باشید که نمی توانید شخصیت همسرتان را تغییر دهید. در حالی که نمی توانید شریک زندگی خود را تغییر دهید، می توانید واکنش ها و پاسخ های خود را تغییر دهید، که ممکن است باعث شود همسرتان نیز رویه و عادت های خود را تغییر دهد.
اکثر مشکلات در سال اول ازدواج نشات گرفته از این موضوع است که زوجین برای یکدیگر ارزش قائل نمی شوند. هرگز همسرتان را بدیهی نگیرید و برای لحظاتی که در کنار یکدیگر هستید برنامه مناسبی داشته باشید. شما با قدردانی کردن از همسرتان و احترام گذاشتن به او می توانید مشکلات و تعارضات را برطرف کنید. تلاش برای گفتن متشکرم و نشان دادن قدردانی میتواند کمک زیادی به ایجاد احساس خوب در مورد خود و رابطه شما به شریک زندگیتان بدهد.
اگر با همسرتان به مشکل خوردید، هرگز سعی نکنید از یکدیگر فاصله بگیرید. فاصله گرفتن از یکدیگر هرگز نمی تواند روابط شما را بهبود بخشد. بلکه برعکس باعث می شود که شما به مرور از یکدیگر فاصله بگیرید. لذت بردن از یک به یک ساعت های کنار هم بودن می تواند به تقویت پیوند شما، ایجاد صمیمیت و ایجاد خاطرات ارزشمند در ازدواج شما کمک کند. پسی سعی کنید زمان با کیفیتی را در کنار یکدیگر سپری کنید. برای لحظات خود برنامه ریزی کنید و سرگرمی هایی که برای هر دو نفرتان جالب و جذاب است را امتحان کنید.
درست است که سال اول ازدواج می تواند به شدت سخت و گیج کننده باشد. اما در کنار تمام این سختی ها می تواند بهترین سال زندگی شما نیز باشد. شما می توانید بهترین لحظات و خاطرات را در این سال برای خود ثبت کنید. مهم این است که بدانید چگونه باید رفتار کنید و چه بایدها و نباید هایی را در زندگی رعایت کنید. برای ساختن یک زندگی عالی صبور باشید و تلاش کنید. از خودگذشتگی و پذیرش مسئولیت ها و فداکاری در مقابل همسرتان می تواند به شما کمک کند تا زندگی مشترک خود را از لبه پرتگاه نجات دهید. اگر احساس می کنید که مشکلات زیادی در زندگی مشترک دارید و نمی توانید آنها را حل کنید بهتر است از یک مشاوره خانواده در این زمینه کمک بگیرید.
آیا به تازگی ازدواج کرده اید و نمی دانید چگونه باید رفتار کنید تا زندگی موفق و روابط سالمی داشته باشید؟ مسلما سال های اول ازدواج مخصوصا اولین سال آشنایی و شروع زندگی مشترک می تواند هم شیرین ترین سال زندگی شما باشد وهم پر استرس ترین سال. شروع زندگی مشترک آن هم بدون تجربه قبلی و پذیرش تغییرات اساسی در زندگی می تواند این دوران را کمی سخت و استرس آور کرده باشد. حتی گاهی برخی از زوجین در سال اول زندگی خود با مشکلاتی در زمینه افسردگی نیز دست و پنجه نرم می کنند. پس بسیار مهم است که بدانید چگونه باید این دوران را با موفقیت پشت سر گذاشت و اولویت های مهم در سال اول ازدواج کدام اند؟
مشاوران مرکز مشاوره تلفنی خانواده آویژه به دلیل اهمیت بالای سال اول ازدواج در زندگی شما، به تحقیق و بررسی این موضوع پرداختند. اگر شما نیز به تازگی ازدواج کرده اید و به دنبال ساختن یک زندگی آرام و روابط سالم هستید پس مطالعه این مقاله جامع و کاربردی را از دست ندهید.
اگر بعد از عروسی و شروع زندگی مشترک احساس کردید کمی افسرده شده اید، اشکالی ندارد. این موضوع کاملا طبیعی است. درگیر تدارکات عروسی بودن، استرس برگزاری مراسم به نحو احسن، وضعیت مالی و ... همگی می تواند در ایجاد افسردگی برای شما نقش داشته باشد. مهم این است که اجازه ندهید این افسردگی کوچک به یک هیولا تبدیل شود و زندگی مشترک شما را تحت تاثیر قرار دهد.
علاوه بر زنده نگه داشتن عشق، اولویت های دیگری نیز وجود دارد که زوجین باید با آنها روبرو شوند. مهم ترین اولویت های سال اول ازدواج عبارتند از:
در رابطه با اینکه می خواهید أمور مالی خود را جداگانه، مشترک و یا ترکیبی از حساب های جداگانه و مشترک مدیریت کنید، صحبت کنید. در هر صورت، هرگز دروغ نگویید. صداقت در اجتناب از درگیری بر سر پول کلیدی است.
تقسیم عادلانه کارهای خانه می تواند استرس را در خانه شما از بین ببرد و ازدواج شادی را برای شما تضمین کند. به خاطر داشته باشید که به احتمال زیاد مجبور خواهید بود هر از چند گاهی لیست کارها را دوباره ارزیابی کنید.
به یاد داشته باشید که زمان با هم بودن و وقت گذراندن با یکدیگر مهم است. به دنبال راه های سرگرم کننده ای باشید. که بتوانید با آن أوقات فراغت خود را پر کنید. شما باید راهکارهایی را بیابید که هم خودتان و هم همسرتان از انجام آن لذت ببرند.
حتی زمانی که زندگی شلوغ و پرمشغله می شود، حفظ سلامت زندگی جنسی شما باید در اولویت باقی بماند. در حالی که اکثر زوج ها معمولاً هفته ای یک بار رابطه جنسی دارند. مهم است که بفهمید چه چیزی برای حفظ صمیمیت برای شما مفید است.
با همسرتان در مورد اینکه چه چیزی خوب است و چه چیزی خط قرمز شما است، صحبت کنید. به عنوان مثال، آیا آنها می توانند بدون اطلاع قبلی جایی بروند؟ یا انتظار دارید ابتدا با شما تماس بگیرند و سپس برای رفتن به مهمانی و .. برنامه ریزی کنند.
در حالی که ارزش های اصلی شما احتمالاً یکسان است. افکار و عقاید همسرتان ممکن است با شما متفاوت باشد. درک و احترام به این تفاوت ها به شما کمک می کند از قضاوت دوری کنید و رابطه خود را بهبود بخشید. به یاد داشته باشید که هیچگاه دو نفر نمی توانند از نظر تمام جنبه ها با یکدیگر یکسان باشند. پس انتظار نداشته باشید همسرتان همیشه آنگونه باشد که شما می خواهید. درک تفاوت ها و احترام گذاشتن به خواسته ها و نظرات همسرتان می تواند به ما کمک کند زندگی عالی داشته باشید.
در حالی که تعارض اجتناب ناپذیر است. نحوه برخورد شما با تعارضات می تواند تفاوت در ازدواج شما ایجاد کند. تمام تلاش خود را برای حفظ یک نگرش سازنده و احترام متقابل انجام دهید و مایل باشید که دیدگاه شریک خود را بشناسید. برای خواسته ها و نظرات او نیز احترام قائل شوید. سعی کنید بدون تعارض و کشمکش مشکلات را حل کنید.
از مسئولیت های خانه گرفته تا صمیمیت جنسی، مهم است که در مورد آنچه از شریک زندگی خود انتظار دارید صحبت کنید. همچنین به انتظارات و خواسته های همسرتان نیز متقابلا گوش دهید. به یاد داشته باشید که، انتظارات برآورده نشده یا غیر واقعی می تواند استرس قابل توجهی در رابطه شما ایجاد کند.
برخی از مهم ترین سوالاتی که ممکن است در رابطه با سال های اول ازدواج برای افراد بوجود بیایند عبارتند از:
دلایل مختلفی وجود دارد که سال اول ازدواج می تواند سخت باشد. با این حال، اغلب به دلیل تغییرات زیاد در نحوه زندگی و تغییرات غیرمنتظره ای است که با نقش و مسئولیت جدید شما همراه است. همچنین به دلیل نبودن تجربه کافی برای گذراندن این دوره و انجام دادن مسئولیت های خود به نحواحسن این دوران می تواند سخت و همراه با مشکل باشد.
البته سال اول ازدواج برای هر زوج منحصر به فرد است. در حالی که همه ممکن است انتظار داشته باشند که سال اول ازدواج چیزی جز شادی و نشاط و عشق نباشد، گاهی اینگونه نیست. شما همچنین با یاد گرفتن زندگی جدید و نقش های جدید، فراز و نشیب هایی را نیز تجربه خواهید کرد.
باز هم تجربه هر کسی در ازدواج متفاوت است. با این حال، برای بسیاری از زوج ها، سال اول ازدواج زمانی است که می توانید چیزهای زیادی درباره خود و همسرتان بیاموزید. این یادگیری از کار با یکدیگر برای مدیریت امور مالی، تقسیم کارها، درک تفاوت ها، مدیریت درگیری ها، تعیین مرزها، مدیریت انتظارات و موارد دیگر حاصل می شود.
آمار روشنی از میزان طلاق در سال اول ازدواج وجود ندارد. اما بر اساس جدیدترین داده ها، متاسفانه بیش از 20 درصد از اولین ازدواج ها در پنج سال اول به طلاق ختم می شود.
تعیین اهداف ازدواج در نهایت به شما و شریک زندگیتان بستگی دارد. با این حال، هر چه که باشند، مهم است که به وضوح تعریف شده و واقع بینانه باشند تا بتوانید با هم به عنوان یک تیم روی آنها کار کنید.
اگرچه گفته می شود که یکی دو سال اول ازدواج سخت ترین سال ها است. اما اغلب به عنوان شادترین سال ها نیز یاد می شود. این سال ها می توانند زمان فوق العاده ای برای صمیمیت و کشف یکدیگر باشند. چیزهای زیادی برای یادگیری در مورد یکدیگر وجود دارد و چیزهای زیادی برای بیان به یکدیگر وجود دارد. شما در سال اول ازدواج خود می توانید پایه و اساس یک شراکت مادام العمر و معنادار را بسازید. پس از کنار یکدیگر بودن لذت ببرید و عاشقانه زندگی کنید.
مسلما طلاق گرفتن و جدا شدن از همسر زندگی شما را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. تاثیرات منفی طلاق بر جسم و روان فرد بر کسی پوشیده نیست. ترک عادت متاهل بودن می تواند برای هر فرد به شدت طاقت فرسا باشد. اگر به تازگی از همسر خود طلاق گرفته اید، ممکن است خوشبختی برای شما بسیار دور به نظر برسد. اما باید گفت شاید در حال حاضر آینده روشنی را برای خود نبینید اما زندگی شاد پس از طلاق و خارج شدن از یک زندگی مشترک که پر از درگیری ها و تعارضات و آزار و اذیت است، می تواند برای شما بسیار نزدیک تر از آن چیزی باشد که تصور می کنید.
مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه به دلیل آسیب های فراوان طلاق در زندگی فردی و تحت تاثیر قرار دادن جسم و روان فرد، به مطالعه و تحقیق در رابطه با راه هایی برای ادامه زندگی پس از طلاق پرداخته اند. اگر شما نیز به دنبال ساختن یک زندگی جدید و شروع دوباره هستید پس مطالعه مقاله جامع و کامل زیر را از دست ندهید.
ادامه زندگی پس از طلاق نیاز به همت عالی و صبر و تلاش شما دارد. اگر شما بتوانید جدایی و طلاق گرفتن خود را درک کنید و با امید فراوان برای ساختن یک زندگی شاد و موفق تلاش کنید، حتما موفق خواهید شد. مهم ترین نکاتی که بعد از طلاق باید به آن توجه کرده و رعایت کنید عبارتند از:
سعی کنید احساسات منفی خود را بپذیرید و آنها را رها کنید. تحقیقات نشان داده است که پذیرش احساسات خام خود پس از طلاق می تواند به شما کمک کند تا به طور مثبت به جلو حرکت کنید و سپس احساسات منفی خود را کاهش دهید.
بعد از آنکه طلاق گرفتید، بسیار مهم است که در مورد آنچه که اتفاق افتاده است بتوانید با کسی صحبت کنید. شما باید فردی را پیدا کنید که احساسات شما را درک می کند و می تواند با شما ارتباط سالم و مفیدی را برقرار کند. فردی که درک کند چقدر گذراندن این لحظات و تجربه طلاق می تواند دردآور بوده و برای شما بسیار دشوار است. بهترین فردی که هم علم و دانش نسبت به وضعیت روانی بعد از طلاق دارد و هم شما را به اشتباه قضاوت یا سرزنش نمی کند، مشاوره تلفنی خانواده است. مراجعه به روانشناس به شما کمک می کند احساس انزوا کمتری داشته باشید. همچنین به شما کمک می کند تا افکار و احساساتی را که ممکن است برای شما اضطراب ایجاد کند، حل کنید.
به بیان ساده، باید قبل از اینکه شخص دیگری را دوست داشته باشید، خود را دوست داشته باشید. هیچ زمانی بهتر از اکنون برای مراقبت از خود و پرورش نیازهای شما وجود ندارد. از آنجایی که وضعیت روانی و سلامت جسمانی شما بر نحوه ظاهر شدن شما به عنوان شریک یا همسر تأثیر می گذارد، مهم است که ابتدا روی این موارد برای خودتان کار کنید.
اکنون که وارد مرحله جدیدی از زندگی شده اید، زمان مناسبی است که برای خود اهداف مناسبی را مشخص کنید و برای رسیدن به آنها تلاش کنید. ممکن است بخواهید مهارت های بیشتری را در زمینه شغل خود و یا هنرهایی که دوست دارید کسب کنید. شما می توانید با تهیه فهرستی از تمام کارهایی که از انجام آنها لذت می برید، شروع کنید. مثلا شاید شما برخی از فعالیت های زیر را دوست داشته باشید امتحان کنید.
نواختن موسیقی
رنگ آمیزی
مجسمه سازی
دویدن در میان جنگل
گذراندن یک روز در ساحل
بازدید از موزه ها یا گالری های هنری
رفتن به مسافرت
شرکت در فعالیت های خارج از منزل مانند پیاده روی، کوهنوردی، قایق رانی و ...
شاید فراموش کرده باشید که در سال های آخر رابطه خود از چه چیزهایی لذت می بردید. این علایق را دوباره زنده کنید و برای آنها وقت بگذارید.
اگر فرزند دارید، قبول کنید که شما اکنون یک والد تنها هستید و باید با قدرت بیشتری به سمت جلو حرکت کنید. این ممکن است سختترین قدم برای شما باشد. متاسفانه طلاق بر فرزندان شما در آینده تاثیر می گذارد. تمام تلاش خود را برای برقراری ارتباط خوب با والدین دیگر انجام دهید و هرگز در حضور فرزندانتان درباره آنها صحبت نکنید. بزرگ کردن فرزندان به تنهایی کار آسانی نخواهد بود. اما این موضوع نباید باعث شود که امید خود را از دست داده و سعی و تلاش نکنید. پس قبول کنید که شما یک پدر یا مادر تنها هستید که مسئولیت های بیشتری نسبت به قبل خواهید داشت و باید با همت و سعی و تلاش به جلو حرکت کنید.
وقتی طلاق می گیرید، طبیعی است که برخی روابط تیره می شود. اشکالی ندارد که برخی از دوستی ها را از دست بدهید. شما نمی توانید همان دوستانی را که قبل از طلاق داشتید حفظ کنید، اگر آنها به تصمیم شما احترام نگذارند یا از تصمیم شما حمایت نکنند.
به یاد داشته باشید که شما اکنون تنها هستید و ممکن است هدایایی را از طرف کسی دریافت نکنید. بهتر است هر چند وقت یکبار برای خود یک خرید خوب داشته بشاید تا روحیه شما تغییر کند. این کار شما را شاداب تر می کند و فکر و خیال را از شما دور خواهد کرد. پس سعی کنید با خودتان مانند یک دوست رفتار کنید. فعلا بهترین دوست و یا شریک زندگی خود باشید تا زمانی که شخص دیگری وارد زندگی شما شد که با شما خوب رفتار کند.
شاید به دلیل روان بهم ریخته گاهی احساس کنید طلاق شما بدترین اتفاقی است که تا به حال در زندگی شما رخ داده است. یا شما اشتباه کردید طلاق گرفتید و ... اما واقعا باید یک قدم به عقب بردارید و آن را ارزیابی کنید. ممکن است نکاتی را در مورد خودتان یا حتی مهم تر از آن در مورد همسرتان متوجه شوید. که به وضوح نشان میدهد که شما هرگز نمی توانستید زندگی خوبی در کنار هم داشته باشید. خوب است که برای رابطه خراب شده ناراحت باشید و یا احساسات خود را قبول کنید و آنها را نشان دهید. اما خوب نیست که خودتان را برای یک رابطه ناسالم که امیدی به آن نبوده، سرزنش کنید. هنگامی که این اتفاق می افتد، شما نه تنها خود را در سختی ها و دردهای غیر ضروری قرار میدهید، بلکه فرزندان و همه افراد را نیز تحت تأثیر قرار میدهید.
اگر واقعاً با عواقب طلاق خود دست و پنجه نرم می کنید، به دنبال کمک گرفتن از یک مشاور خوب باشید. به یاد داشته باشید که تصمیم برای پایان دادن به ازدواجتان به سادگی گرفته نشده است. پس از سالها تلاش، صحبت و مشاوره به وجود آمد. اگر رابطه تان درست نشد، شکست خورده نیستید. اگر بتوانید سخت ترین زمان ها را بگذرانید، چیزهای خوبی در آینده پیش رو دارید. مهمتر از همه این است که به عنوان یک فرد شاد و سالم بعد از طلاق بتوانید به زندگی خود ادامه بدهید.
هدف مشاوره نوجوان کمک به آنها برای درک احساسات، افکار و رفتارهایشان است. راهبردهای مشاوره اولا باید به نوجوانان در پیشگیری از مشکلات کمک کند، دوما رشد نوجوان در محیط خانوداه و جامعه را تسهیل کند. تا برخلاف دیدگاه عموم نوجوانی دوره ای سرشار از تجربیات خوشایند برای فرزندان شما باشد.
متأسفانه از هر 10 نوجوان، 4 نفر هر سال به شدت افسرده می شوند. این یک آمار تکان دهنده است. البته با توجه به تغییرات رشدی و فشارهای متعدد دیگری که نوجوانان تجربه می کنند، این آمار احتمالا از این هم بیشتر است. بنابراین نیاز به مشاوره نوجوانان کاملا قابل درک است.
نوجوانان می توانند مشکلات بزرگ سلامت روان را تجربه کنند و تا 50 درصد از این مشکلات ممکن است قبل از 14 سال آینده ایجاد شوند. علاوه بر این، مسائل مربوط به مدرسه، دوستی و خشونت، تولد خواهر و برادر جدید و طلاق ممکن است به طور جدی نوجوانان را تهدید کنند.
نوجوانی مرحله عبور از دوره کودکی به بزرگسالی است. این مرحله معمولاً بین 10 تا 19 سالگی در نظر گرفته می شود. این زمانی است که تغییرات جسمی و ذهنی زیادی در نوجوانان رخ می دهد، تغییرات جسمی اغلب به عنوان بلوغ شناخته می شود. همین تغییرات ممکن است نوجوانان را مستعد حساس بودن، زود رنج شدن، تجربه نوسانات خلقی و کاهش سطح اعتماد به نفس کند. به همین دلیل، مشاوره نوجوان باید درمان آسیبهای مطرح شده را به دقت بررسی کنند.
ذهن یک نوجوان با سرعت شگفت انگیزی رشد می کند. بلوغ فکری، به علاوه دیگر تغییرات در دوران نوجوانی، بر نحوه رفتار، تصمیم گیری و تعامل نوجوانان با دیگران تأثیر می گذارد. مشاوره به نوجوانان فرصتی را می دهد تا احساسات خود را کشف کنند. از طریق مشاوره، اعتماد به نفس و بلوغ نوجوان رشد می کند و آنها یاد می گیرند که با خود و دیگران با احترام رفتار کنند.
نوجوانی یکی از مهمترین مراحل رشد انسان است. در طول سال های نوجوانی، افراد با تغییرات جسمی، روانی، هویتی زیادی مواجه می شوند. در حالی که نوجوانی اغلب به عنوان دورانی سختی تصور می شود، اما بسیاری از نوجوانان این مرحله از زندگی را با آرامش طی می کنند.
بنابراین خدمات مشاوره نوجوانان باید به نوجوانان و خانوادههایشان کمک کند تا راههایی را برای رشد روانی-اجتماعی آنها شناسایی کنند. مشاوره به نوجوانان کمک می کند که ایمن باشند و احساس خوبی نسبت به خود داشته باشند.
سالهای نوجوانی باید زمان بدست آوردن استقلال، کاوش و افزایش اعتماد به نفس باشد. با این حال برای بسیاری از نوجوانان، سنین نوجوانی مرحله ای گیجکننده، سرشار از انزوا، نگرانی و ترس است. بررسی سلامت روان نوجوانان در سال های اخیر بیانگر این واقعیت است که که از هر 10 نوجوان، 1 نفر در سال گذشته مشکلات سلامت روان را تجربه کرده است. متاسفانه از هر 13 نوجوان 12 تا 17 ساله، 1 نفر به طور جدی به خودکشی فکر کرده است.
[caption id="attachment_12556" align="aligncenter" width="800"] آمار سلامت روانی نوجوانان[/caption]
این ارقام عمیقا نگران کننده است. با این حال،شواهد قوی وجود دارد که نشان میدهد مشاوره نوجوان با مداخله ای زودهنگام در دوران نوجوانی میتواند بهزیستی روانی، عزت نفس و تابآوری اجتماعی را افزایش دهد. آموزش راهبردهای مقابله ای (مانند تغییر رفتار و تکنیک های تمرکز حواس) به نوجوانان،کمک می کند تا در برابر چالش های زندگی مقاومت کنند. والدین با مشاوره تخصصی نوجوان می توانند اطمینان حاصل کنند که گذار نوجوان آنها به بزرگسالی یک تجربه ایمن و ارزشمند است.
شکل گیری هویت نوجوانان شامل تجربه نوجوانان با نقش ها، رفتارها و موقعیت های اجتماعی جدید است. این کاوش برای ایجاد هویت بزرگسالی آنها و متمایز کردن آنها از دوران ضروری است. پژوهش های روانشناسی نوجوان نشان میدهد که تغییرات هورمونی چشمگیر و رشد سریع مغز که در دوران نوجوانی اتفاق میافتد، معمولاً منجر به کاهش کنترل تکانه و افزایش رفتارهای پرخطر میشود. رفتار مشکل ساز نوجوان ممکن است ظاهر بیرونی داشته باشد (خشم، پرخاشگری و تعارض خانوادگی)، یا نمود رفتار نوجوان شما ممکن است به صورت درونی باشد (اضطراب، افسردگی و کناره گیری خانواده).
مشاوره برای نوجوانان فرصت ارزشمندی است که به نوجوانان کمک می کند تا خودشان، رفتارها و تعاملات خود با دیگران را مدیریت کنند.
وقتی نوجوانان شروع به کشف هویت آینده خود می کنند، معمولاً سطح بالایی از اضطراب، شک و خودآگاهی را تجربه می کنند. نوجوانان در حال کشف اینکه چه کسانی هستند، تلاش میکنند راههایی بیابند تا با موقعیت آینده خود در بزرگسالی و با محیطهای اجتماعی که به سرعت در حال تغییر هستند سازگاری پیدا کنند. که این حالت می تواند سطوح بالایی از اضطراب و پریشانی ایجاد کند. بسیار مهم است که نوجوانان هنگام تلاش برای بلوغ و پیدا کردن جایگاه خود در دنیای بزرگسالان تشویق و حمایت شوند. اگر نوجوان شما در حال تلاش برای مدیریت احساسات خود در این زمان است، مشاوره نوجوان می تواند بسیار مفید باشد.
[caption id="attachment_12557" align="aligncenter" width="800"] دلیل گوشه گیر بودن نوجوانان[/caption]
سالهای نوجوانی مجموعهای از چالشها برای نوجوانان و والدین است.
1. نوجوانان کم سن تر اغلب با تطبیق و سازگاری در مدرسه دست و پنجه نرم می کنند. نوسانات خلقی غیرمعمول و کناره گیری از کانون خانواده ممکن است اولین نشانه هایی باشد که نشان می دهد که فرزند شما به مشاوره نوجوان نیاز دارد. علاوه بر این، شروع بلوغ می تواند یک زمان گیج کننده و ناراحت کننده باشد. تصویر بدن، اضطراب و مسائل مربوط به عزت نفس در این گروه سنی بین نوجوانان رایج است.
2. نوجوانان بزرگتر اغلب رفتارهای پرخطری مانند سیگار کشیدن و سوء مصرف مواد دارند. این رفتارها می تواند منجر به خطرات سلامتی، تعارضات بین فردی و رفتارهای اجتماعی نامطلوب شود، مانند: مسائل مربوط به سلامت روان، پرخاشگری و خشونت، رانندگی در حالت مستی، رابطه جنسی ناایمن/ناخواسته و بارداری ناخواسته.
تصادفات رانندگی و خودکشی دو عامل اصلی مرگ در میان نوجوانان هستند. اگر نوجوان شما رفتارهای پرخطری از خود نشان می دهد، بسیار ضروری است که به او کمک شود تا بتواند با موفقیت از عهده چالش های نوجوانی برآید.
مشاوره نوجوانان عملی و راه حل محور است.
هم با خود و هم با نوجوانتان صحبت می شود تا درک روشن و متعادلی از مشکل به دست آورید.
موانع رسیدن به اهداف روشن می شود تا برای آنها راه حلی بیابید.
اهداف قابل دستیابی مشخص می شود که هم شما و هم نوجوانتان برای رسیدن به آنها انگیزه پیدا کنید. مانند: (آرامش بیشتر در خانه، توانایی بیرون رفتن با دوستان، تمرین ارتباط صادقانه)
به شما و نوجوانتان کمک می شود تا به درک مشترکی از نیازهای همه اعضای خانواده برسید.
پیشنهاد راه هایی را برای حمایت از نوجوان و پیشگیری از مشکلات.
برنامه ریزی برای رو به رو شدن با چالش ها.
حفظ دست آورد ها و پیشرفت های به دست آمده.
[caption id="attachment_12558" align="aligncenter" width="800"] در جلسات مشاوره نوجوان چه اتفاقی می افتد؟[/caption]
ما اغلب از والدین می شنویم که می دانند چیزی وجود دارد که نوجوان آنها را آزار می دهد، اما نوجوان آنها در برابر مراجعه به مشاوره نوجوان مقاومت می کند. رایجترین دلیلی که نوجوانان نمیخواهند به مشاوره بیایند، نگرانی در مورد حفظ حریم خصوصی آنها است – به ویژه اگر مسئله، رفتارهایی باشد که با گفتن آن با سایر اعضای خانواده احساس راحتی نمیکنند. بسیار مهم است که نوجوان شما بداند که رابطه او با مشاور کاملاً محرمانه است. هر چیزی را که در مشاوره فاش میکند ممکن است تنها با رضایت او به اشتراک گذاشته شود.
دکتر مشاوره نوجوان باید هر گونه ترسی که نوجوان در مورد مشاوره دارد را برطرف کند. مرکز مشاور نوجوان به شما کمک میکند تا راههایی را برای مراقبت از خود شناسایی کنید - بهویژه اگر درگیریهای خانوادگی ناراحتکننده وجود داشته باشد - و در عین حال استراتژیهای مؤثری را برای فرزندپروری نوجوان به شما ارائه میدهد.
مشاوره تلفنی نوجوان به فرزند شما کمک می کند تا او در درون خود و خانواده شما احساس شادی، امنیت و اعتماد به نفس داشته باشد. بسیاری از مشاوران نوجوان ما نیز به عنوان خانواده درمانگر آموزش دیده اند - مشاوره خانواده یک گزینه درمانی عالی است، به خصوص اگر می خواهید به عنوان یک واحد خانواده به مسائل خود بپردازید.