مشاوره روانشناسی

معرفی دیدگاه های روانشناسی و شناختی برای داشتن خانواده ای بهتر و ذهنی آرام

مشاوره روانشناسی

معرفی دیدگاه های روانشناسی و شناختی برای داشتن خانواده ای بهتر و ذهنی آرام

راه حل عدم اعتماد به نفس در کودکان دبستانی

عدم اعتماد به نفس در کودکان

عدم اعتماد به نفس در کودکان یعنی سرکوب شدن عدم اعتماد به نفس در کودکان یعنی بردگی فکری عدم اعتماد به نفس در کودکان یعنی دیگران را از خود برتر و بهتر دانستن عدم اعتماد به نفس در کودکان یعنی حق با دیگران است عدم اعتماد به نفس در کودکان (Lack of confidence in children) یعنی هر چه دیگران از من بخواهند باید انجام دهم .

عدم اعتماد به نفس در کودکان یعنی ترسی دائمی از دیگران  یعنی من هیچ برای عرضه کردن  ندارم من باید کنار بنشینم و شاهد پیروزی دیگران بر خود باشم کودکی که اعتماد به نفس ندارد از تواناییها و خصلتهای برترش سو استفاده میشود همانند نردبان وسیله بالا رفتن دیگران میشود در حالیکه خود او میتواند برتر و حتی برترین باشد همه را قوی و خود را ضعیف میداند چنین کودکانی قدرت نه گفتن ندارند و همیشه در معرض تعرض سود جویان قرار میگیرند چه فکری و چه جسمی و جنسی .

اعتماد به نفس کودکان

عدم اعتماد به نفس در کودکان باعث فرو ریختن کاخ ارزوهای کودک میشود حال که تا این اندازه اعتماد به نفس برای کودک ارزشمند است چه کنیم ؟ پرورش اعتماد به نفس کودک از 2 تا 4 سالگی آغاز میشود.

یکی از مهارتهای زندگی (Life Skills) استفاده از راهکارها ی روانشناختی برای بهبود و یا پیشگیری از اسیب های رفتاری فرزندان است  کودک از وقتی که مادرش را میشناسد و یا لبخند میزند اولین گام اجتماعیش را برمیدارد زیرا خانواده کوچکترین واحد اجتماعی است نه تنها از این مرحله بلکه پیش از تشکیل جنین و حتی قبل از ازدواج باید به تربیت کودک اندیشید از زمانی که آرزوی داشتن فرزند را در ذهن میپرورانیم باید به پرورش اعتماد به نفس کودک خود باشیم یعنی با پرورش خود در زمینه های مختلف برای مادر شدن ویا پدر شدن آماده شویم با مراجعه به مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی نقطه ضعفهای خود را بهبود ببخشیم .

علل عدم اعتماد به نفس در کودکان

علل عدم اعتماد به نفس در کودکان زیاد است  در این مقوله به مهمترین آنها میپردازیم 1- عصبی بودن پدر ومادر 2-عدم توجه به کودک 3-  مشاجره کردن در حضور کودک 4- سرکوفت زدن به کودک برای  اشتباهات بزرگ وکوچک 5- گوش ندادن به حرفهای کودک و قطع کردن کلام او 6- توجه نکردن به خلاقیاتش 7- تنبیه کردن زیاد 8- ترساندنش از موجودات خیالی و واقعی 9- مقایسه کردن او با کودکان دیگر 10-  بدبین کردن او نسبت به آینده ...  عدم تعادل رفتاری والدین ازمهمترین علل عدم اعتماد به نفس در کودکان است چون این پرخاشگری و عدم کنترل رفتاری باعث بروز دیگر فاکتورها میشود ذهن والدین عصبی کشش ندارد با انرژی سرشار کودک همراه باشد با کوچکترین اشتباه کودک را متهم به بی لیاقتی میکنند به حرفهایش یا گوش نمیکنند یا دقیق گوش نمیکنند علل عدم اعتماد به نفس در کودکان را در رفتار والدین جستجو میکنیم .

در کودکان و درمان آن

عوامل عدم اعتماد به نفس

از علل عدم اعتماد به نفس در کودکان باز هم به رفتار والدین و رفلکس آن در تمام جسم و روح کودکان اشاره میکنیم  والدین عصبی  به نقاشی کشیدنش ، کاردستی درست کردنش ، ساز زدنهایش وعلایقش توجه ندارند  نقاط ضعف کودک را بزرگ میکنند والدین افسرده و عصبی اغلب درخود مانده و بی حوصله هستند تمام این صحبتها برای اینست که بگوییم  ایجاد و پرورش اعتماد به نفس در کودکان باید سالها قبل از تشکیل جنین و حتی ازدواج انجام شود والدینی میتوانند به پرورش اعتماد به نفس در کودکان اقدام کنند که خود سالم و پر انرژی باشند اعتماد به نفس داشته باشند بتوانند محیطی آرام وبدور از پرخاش و استرس برای پرورش اعتماد به نفس در کودکان ایجاد کنند خانه ای داشته باشند پر از نشاط و انرژی .  از آن محیط لذت ببرند  فرزندی موفق و متکی به نفس داشته باشند با آینده ای روشن.

درمان عدم اعتماد به نفس در کودکان

درمان عدم اعتماد به نفس در کودکان در همان اوان کودکی باید انجام شود . شخصیت کودک در سنین 2 تا 6 سال شکل میگیرد در این سنین اوبرای حضور در اجتماع  آماده میشود  درمان عدم اعتماد به نفس در کودکان از این جهت اهمیت دارد که زمان کودکی و در خلوت خانواده در مان بهتر صورت میگیرد .

اگر کودک  با ضعف شخصیتی وارد اجتماع شود چه بسا آسیبهایی ببیند که ترمیم آنها دشوار باشد یادمان باشد برخی آسیبهای روحی ممکن است تا آخر عمربه ما و زندگیمان صدمه وارد کنند  در درمان زخمهای روحی جدی تر باشیم  به پرورش اعتماد به نفس در کودکان اهمیت بدهیم تا کودکمان برای خود ارزش و احترام قائل شود در صورتی جامعه برای یک فرد احترام قائل میشود که خود او ارزش خود را بشناسد  به  پرورش اعتماد به نفس در کودکان اهمیت بدهیم که کودک ما بتواند با دیگران ارتباط برقرار کند به توانایی های خود اطمینان پیدا کند

راه های درمان اعتماد به نفس

درمان عدم اعتماد به نفس در کودکان را جدی بگیریم تا کودکمان انتقاد پذیر بار بیاید  کودکی که با انتقاد خشمگین نمیشود  کودک متکی به نفس از انتقاد دیگران برای موفق شدنش استفاده میکند  این کودک دوست دارد تجربه کند حتی اگر شکست بخورد  او شکست را تحمل میکند  در جمع کودکان و حتی بزرگسالان شرکت میکند  او همیشه با نشاط و شاد است و نظرش را با قوت بیان میکند  پرورش اعتماد به نفس در کودکان مهم است چون کودک خود باور لحظات زندگی خود را جدی میگیرد او برای عمرش ارزش قائل است چون خود را ارزشمند میداند  او خود را در جامعه لایق کسب بهترینها میداند پس هیچوقت در کارش سهل انگاری نمیکند  او از کسی بدگویی نمیکند چون اعتقاد دارد هر کس در جایگاه خود بهترین است  خود را با تواناییهای خویش مقایسه میکند نه با داشته های دیگران .

راه حل عدم اعتماد به نفس در کودکان (A solution to the lack of confidence in children)

راه حل عدم اعتماد به نفس در کودکان به چند فاکتور بستگی دارد اول اینکه از چه سنی برای درمان اقدام میکنیم دیگر اینکه آیا کودک ما آسیب دیده است یا خیر برای سنین پایین راه حل ساده تر است:

  1.   استرس وهیجان کاذب را از او دور کنیم
  2. در حضور کودک مشاجره نکنیم
  3. بر سر او داد نزنیم
  4.  به موقع و بجا به او محبت فراوان کنیم وبگوییم که دوستش داریم
  5.  به حرفهایش کامل گوش کنیم وسخنان اورا قطع نکنیم  اگر در بین سخنانش مورد خاص و مهمی پیش آمد از او عذر خواهی کنیم
  6.  به او مسئولیتهایی در حد توانش بدهیم
  7.  استعدادها و علایقش را جدی بگیریم و آنها را پرورش دهیم
  8. اشتباهاتش را با گذشت ومهربانی اصلاح کنیم
  9.  او را برای کارهای خوبی که انجام میدهد یا توانیی انجامش را دارد تشویق کنیم
  10. در حضور او عیوب دیگران را سرزنش نکنیم

تکنیک هایی برای عدم اعتماد به نفس

راه حل عدم اعتماد به نفس در کودکان فراوان در عین حال ظریف است برای پرورش اعتماد به نفس در کودکان آنها را با طبیعت آشنا کنیم  به او بیاموزیم طبیعت را با زیباییهایش دوست داشته باشد در حضور دیگران او را تنبیه یا تادیب نکنیم  با دوستان خانوادگی یا اقوام  از رفتار او ابراز نا رضایتی نکنیم  کودک والدینش را عاشقانه دوست دارد آنها را تکیه گاه خود میداندوالدینش را درنظرش تضعیف نکنیم  با آنها بازی کنید وبرخی مهارتها را در حین بازی به او آموزش دهید هنگامی که ورزش میکنید از او بخواهید همراهتان باشد از او بخواهید راجع به خواسته ها و خاطرات روزش برایتان حرف بزند  از او در مورد برخی مسائل که به او مربوط میشودنظر خواهی کنید پرورش اعتماد به نفس در کودکان و درمان عدم  آن  ، از آنها فردی با نشاط و موفق میسازد .

در کودکان و درمان آن

راه حل عدم اعتماد به نفس در کودکان دبستانی

راه حل عدم اعتماد به نفس در کودکان دبستانی با توجه  به سن وموقعیتشان تغییر میکند کودک دبستانی اگر اعتماد به نفس نداشته باشد ممکن است منزوی و گوشه گیر شود  او اگر نتواند بخوبی در کلاس در س ابراز وجود و فضل کند ممکن است از تحصیل و مدرسه زده شود در مقاطع بالاتر ممکن است ترک تحصیل کند والدینی  که کودکشان اعتماد به نفس ندارد بهتر است با معلم به گفتگو بنشینند با مدیر معاون و حتی خدمتگزار مدرسه در ارتباط باشند تا وقتی که دوره درمان او کامل شود  از او بهترین نمره را نخواهند و بگویند همینقدر که یاد گرفته ای کافیست  مرتب دفترهای اورا با خوشرویی چک کرده و تشویقش کنند  درسهایی را که ضعیف است به او بیاموزند راه حل عدم اعتماد به نفس در کودکان دبستانی را بررسی میکنیم  نکاتی هستند که شاید همه روزه از کنار آنها بیتفاوت عبور میکنیم

لازم است والدین خاطر نشان کنند هر کس در بخشی که استعداد دارد سنجیده خواهد شد لازم نیست در همه دروس بهترین باشد هنگامی که در بخشی از کارش موفق میشود برایش جایزه تهیه کنند تا در حضور همکلاسی ها به او اهدا شود  از معلمش بخواهند اورا مرتب به پای تخته ببرد و در پاسخگویی یاریش کند  مادر ، پدر و یا سرپرست کودک باید  زود به زود یادآوری کند که از پیشرفتش خوشحال است  امیدواریم با اهمیت دادن به پرورش جسمی و روحی فرزندانمان قدمهای مثبتی درجهت موفقیتشان بر داریم گامهایی که برداشتنشان آسان است  برخی ضروریات هستند که در صورت کم کاری ممکن است جبران آسیب هایش سخت باشد شاد باشید و دیگران را نیز شاد کنید .

خدمات مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه  عدم اعتماد به نفس در کودکان به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع: https://saednews.com/fa/post/nzrye-mshaore-khanvade-darmani-sistmi-chist 

چگونه یک کودک را به درستی تشویق کنیم؟

تشویق کودکان از جمله ابزارهایی کارآمد تربیت صحیح فرزند در چهارچوب و همچنین در راه اهداف تربیتی والدین میباشد . تشویق کودکان اگر به طرز درست و خوب انجام بپذیرد و از حد تعادل خارج نشود میتواند آینده کودک را تا حد زیادی روشن و درخشان سازد . روانشناسی کودک نیز تشویق کودکان را به والدین توصیه میکند . زیرا تشویق کودکان بعد از انجام کار درست احتمال تکرار و یا ادامه کار انجام شده را توسط کودک به شدت بالا میبرد . تشویق کودکان اگر درست و اصولی انجام گیرد میتواند رابطه مستقیمی با بالا رفتن اعتماد به نفس کودک و حضور او در مشارکت های اجتماعی داشته باشد . در روند مشاوره تربیت کودک به والدین نحوه تشویق کودکان به شیوه صحیح و اصولی آموخته میشود .

بهترین نوع تشویق کودکان

بهترین نوع تشویق کودکان چیست ؟ شاید این سوالی باشد که خیلی از والدینی که درگیر تربیت فرزندان خود بر پایه روانشناسی هستند در سر دارند . در روند مشاوره خانواده به این نکته اشاره میشود که برای پیدا کردن بهترین نوع تشویق برای کودک خود ابتدا باید شخصیت او را بسنجید تا بتوانید متناسب با ویژگی های منحصر به فرد او برایش تشویق و حتی تنبیه مناسب را بیابید . شاید در نگاه اول بهترین نوع تشویق کودکان این مسئله به نظر بیاید که چیزی که کودک دوست دارد را بعد از انجام کار درست و خوب در اختیار او قرار بدهیم .

اما مشاوره اختلال کودکان از سوی دیگر به ما گوش زد میکند که برخی از اختلالات بخاطر تشویق های غیر اصولی کودک به وجود می‌آید . بهترین نوع تشویق کودکان میتواند تشویقی باشد که علاوه بر تحریک کودک برای انجام دادن دوباره عمل مورد نظر ، از اشباع شدن کودک در برابر تشویق های احتمالی بعد نیز جلوگیری کند . در واقع بهترین نوع تشویق کودکان تشویق به موقع به همراه پاداش به اندازه میباشد .

تاثیر تشویق کودکان

تاثیر تشویق کودکان و کیفیتی که به تربیت فرزند میدهد بر هیچ پدر و مادری پوشیده نیست . در ادامه به نکات مثبتی اشاره میکنیم که تحت تاثیر تشویق کودکان در آنها به وجود می‌آید :

  • افزایش اعتماد کودکان به والدین در مورد اینکه هرگاه کار های محول شده را به خوبی انجام دهند پاداش مناسبی از سوی والدین دریافت میکنند .
  • افزایش اعتماد به نفس کودک نیز از دیگر آثاری است که در آینده فرزند کاملا مهم است . کودک کم کم آموخته میشود که میتواند کار های سپرده شده را به خوبی و به نحو احسن انجام دهد .
  • کودک هر چه ببشتر و اصولی تر برای کارهای خوبش تشویق شود استفاده از این ابزار تربیتی راحت تر میشود .
  • تاثیر تشویق کودکان در زمان هایی که در مکان های آموزشی مخصوصا مدرسه هستند نیز قابل چشم پوشی نیست . اختصاص دادن کارت های امتیاز به دانش آموزان برتر از جمله محبوب ترین انواع تشویق کودکان میباشد .

بهترین نوع تشویق کودکان

بدترین نوع تشویق کودکان

بدترین نوع تشویق کودکان قطع به یقین تشویقی است که به جای پیشرفت کودک در مسیر تربیتی ، اخلاق های بد و ناپسند و مضر را در او به وجود بیاورد و یا پرورش دهد . در روانشناسی پرورشی breeding psychology تقویت یکی از مفاهیم مهم در تربیت افراد میباشد که به این معنی است که هر رفتاری که شامل پاداش میشود به احتمال زیاد دوباره و چند باره تکرار خواهد شد . حال این رفتار میتواند خوب یا بد باشد . تعدادی از بدترین نوع تشویق کودکان به شرح زیر است :

  • تشویقی که با مقدار تلاش کودک متناسب نباشد . تشویق صورت گرفته نباید نسبت به تلاش کودک سطح بالایی داشته باشد که اشتیاق او را در تشویق های بعدی سخت تر تحریک کند . همچنین پاداش نباید کمتر از سطح تلاش کودک باشد .
  • پاداشی که قبل از تلاش و نتیجه به کودک داده شود نیز میتواند بدترین نوع تشویق باشد .
  • تشویقی که خیلی دیر و با فاصله از عمل انجام شد اتفاق بیفتد نیز تشویق مناسبی نیست .

تنبیه و تشویق کودکان

تنبیه و تشویق کودکان  باید طبق نظم خواست و منظم و مرتب انجام شود . تنبیه و تشویق کودکان حتما باید در شرایطی انجام شود که پدر و مادر به عنوان مراجع اولیه و اصلی قدرت با یکدیگر تعامل و همکاری و هماهنگی داشته باشند . پدر و مادر کودک سر هر چیزی که باهم اختلاف داشته باشند حتما باید بر سر راه و روش تربیت کودک با یکدیگر به یک راه و رسم واحد دست یابند و بعد از توافق بر سر یک برنامه مشخص تشویق و تنبیه را در تربیت فرزندان خود اعمال کنند . اگر پدر و مادر در اجرا کردن تنبیه ها و تشویق ها و در کل نحوه تربیت فرزند ناهماهنگ عمل کنند قطعا نتیجه نخواهند گرفت یا حداقل نتیجه حاصل شده مورد رضایت آنها نخواهد بود .

بدترین نوع تشویق کودکان

جدیت در انجام تنبیه و تشویق

از دیگر نکاتی که والدین (parents) اللخصوص والدین کم تجربه تر باید در تربیت کودک به آن دقت کنند این است که خود آنها نیز به طور محکم و متعهد تشویق ها و تنبیه های مورد نظر را انجام دهند . گاهی والدین وقتی که کودک خطایی که باید بخاطر آن تنبیه شود را انجام میدهد ، بخاطر مسائلی مثل حضور در جمع از تنبیه کودک صرفه نظر میکنند . در صورتی که این کار باعث میشود تاثیر این تنبیه و تنبیه های آینده که بر سر آن توافق میشود کم و کمتر شود . برعکس این مورد نیز صدق میکند .

اگر فرزندتان در انجام دادن کارهای خوب و یا انجام ندادن کارهای منع شده موفق و خوب عمل کرد حتما در هر شرایطی پاداش مورد نظر یا تشویق مد نظر خود را انجام دهید . این رفتار باعث میشود که کودک اعتمادی دو چندان در مورد تنبیه و تشویق های وعده داده شده به دست بیاورد .

کودک از تشویق و تنبیه مطلع باشد

گاهی اوقات والدین نزد مشاور (counselor)برای گرفتن مشورت در مورد تربیت کودک خود میروند و اعلام میکنند که تنبیه و تشویق های آنها نتیجه بخش نیست . بعد از بررسی مشخص میشود که تنبیه ها و تشویق های اعمال شده بر کودک بدون اطلاع او در نظر گرفته شده است . در صورتی که این کار بسیار اشتباه و نادرست است . والدین حتما به خاطر داشته باشند که موارد در نظر گرفته شده برای تنبیه و تشویق را با کودک خود در میان بگذارند . این کار دو حسن را در پی دارد : اول اینکه با ابن کار  به فردیت و شخصیت و جایگاه کودک احترام و ارزش میگذاریم و دوم احتمال این که کودک با  اطلاع قبلی قوانین را جدی تر میگرد .

تنبیه و تشویق کودکان

انواع تشویق کودکان

در آخر به تعدادی از انواع تشویق هایی که میتوان برای کودک در نظر گرفت اشاره میکنیم :

  • تشویق احساسی که میتواند در آغوش گرفتن نوازش کردن و هر گونه حرکت محبت آمیز باشد .
  • تشویق کلامی به این منظور است که رضایت خودمان را از اعمال کودک به زبان بیاوریم و به او بگوییم .
  • پاداش و تشویق مادی .
  • پاداش و تشویق فعالیتی که در آن به کودک اجازه داده خواهد شد که بعد از انجام دادن کار خوب مورد نظر ما یا انجام ندادن کاری که از او منع شده فعالیتی که دوست دارد را انجام دهد . مثلا تفریح مورد علاقه او را در صورت رضایت از عملکرد به جای هفته ای یک با در آن هفته خاص دوبار محیا بکنیم .

سوالات متداول

آیا تشویق کودکان راه کار مناسبی برای انگیزه دادن به انهاست ؟

 بله در صورتی که اصولی و در حد تعادل کودک را تشویق کنیم .

بدترین تشویقی که والدین به کودکان میدهند چیست ؟

تشویقی که به قدری بی موقع و بی کیفت انجام شود که تاثیر محرک بودن خود را برای تکرار کار خوب کودک از دست بدهد .

بهترین راه تشویق کودک چیست ؟

  بهترین راه تشویق کودک شناختن شخصیت و خصوصیات منحصر به فرد او و تعیین کردن پاداش هایی متناسب خود اوست .

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده تلفنی روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره کودک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع: Does Teacher Encouragement Influence Students ...

روش آرام کردن نوزاد

راه آرام کردن نوزاد

آرام کردن نوزاد برای هر پدر و مادری یک ویژگی محسوب میشود. آرام کردن نوزاد برای والدینی که حوصله و صبر کافی را ندارند بسیار مشکل و سخت است. تمام نوزادان از بدو تولد شروع به گریه کردن میکنند. گریه کردن و بیقراری نوزاد امری طبیعی است. خانواده باید به این نکته توجه داشته باشند که نوزاد در بدو تولد که نمیتواند با حرف زدن خواسته های خود را بیان کند پس به وسیله گریه یا با بیقراری خواسته و یا مشکل خود را مطرح میکند.

این هنر والدین است که با کمک گرفتن از افراد با تجربه متوجه این خواسته ها شوند. البته والدین قبل از فرزند دار شدن باید مهارت های لازم برای این موقعیت ها را فراگیرند. فرزند آوری و نحوه تربیت و نگهداری از فرزند از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر خانواده به هر دلیلی در این امر کوتاهی کنند ضربه های جبران ناپذیری به کودک وارد میشود. بهتر است خانواده قبل از فرزندآوری از یک متخصص و مشاوره خانواده بهره مند شوند.

راه آرام کردن نوزاد

راه آرام کردن نوزاد در مرحله اول مربوط به پدر و مادر نوزاد میشود. در مقوله راه آرام کردن نوزاد پدر و مادر میتوانند از مشاوره کودک، راهنمایی فراد متخصص استفاده کنند. مادر نوزاد نقش مهمی در آرام کردن کودک دارد. طبق تحقیقات بعمل آمده در مراکز علمی و آزمایشی که بر روی مادران صورت گرفته است، بدو تولد تا چند ماهگی نوزاد فقط مادر خود را تشخیص میدهد و او را میشناسد. همین موضوع بر اهمیت آرام کردن نوزاد توسط مادر میافزاید.

زمانیکه نوزاد بیقرار است و گریه میکند مادر بصورت غریزی او را بر میدارد و مورد نوازش قرار میدهد. پس یکی از راه های آرام کردن نوزاد در مرحله اول خود مادر است. نوزاد وقتی بیقرار است مادر میتواند با نوازش و در آغوش گرفتن نوزاد او را آرام کند. این اولین راه برای آرام کردن نوزاد است. پدر هم میتواند برای تکمیل این فرآیند به مادر کمک کند.

روش آرام کردن نوزاد

روش آرام کردن نوزاد

روش آرام کردن نوزاد به تنهایی خود یک تکنیک محسوب میشود. در روش آرام کردن باید به تمام جزئیات توجه و دقت داشت. چرا که خود یک روش تربیت کودک است، و ممکن است با یک اشتباه به نوزاد آسیب جدی برسد. در بیشتر مواقع بیقراری و گریه نوزاد، مادر را بیش از کودک ناراخت و عصبانی میکند. اولین چیزی که والدین بخصوص مادر باید رعایت کند حفظ آرامش خود است.

در بیشتر مواقع وقتی مادر در حال آرام کردن نوزاد است افرادی دیگر هم جلوی نوزاد حاضر میشوند و سعی میکنند او را آرام کنند. اغلب همین کار باعث میشود کودک بیقرارتر بشود و گریه او ادامه پیدا کند. بهتر است در چنین موقعیت هایی مادر، نوزاد را به مکانی خلوت ببرد و با سرگرمی هایی بغیر از انسان کودک را آرام کند. قبل از اینکه نوزاد خواسته اش را با گریه ویا با بیقراری مطرح کند مادر خواسته نوزاد را برطرف کند، مانند زمانی که نوزاد جای خود را کثیف کرده است.

دردسرهای آرام کردن نوزاد

دردسرهای آرام کردن نوزاد به اندازه آرام کردن خود کودک میتواند با اهمیت باشد. اگر مراقب عوارض برخی از روشهای آرام کردن کودک نبود ممکن است دردسرهای آرام کردن نوزاد گریبان والدین را بگیرد. تصور کنید هر بار که نوزاد گریه میکند مادر و یا اطرافیان کودک بدون درنگ کودک را به آغوش میگیرند و سعی میکنند با دست به دست کردن نوزاد در ساکت نمودن او نقشی ایفا کنند. غافل از انکه در ابتدا این کار برای نوزاد امری طبیعی است ولی در ادامه با فهمیدن این موضوع شروع به بهانه گیری میکند و در اصطلاح بغلی میشود. در برخی از خانواده ها پدر و مادر برای آرام کردن نوزاد خود از پستانک استفاده میکنند.

گرچه این روش هم میتواند نوعی آرام کردن نوزاد باشد ولی اگر مدام از این روش استفاده شود، ممکن است به فک و دهان کودک ضربه وارد شود و بیماری های دهان از طریق پستانک آلوده به نوزاد منتقل شود.

آرام کردن نوزاد گرسنه

آرام کردن نوزاد گرسنه میتواند به مادر برای آرام بودن کودک برای مدتی کمک کند. آرام کردن نوزاد گرسنه نباید به هر قیمتی باشد. اولین موضوعی که با هر گریه نوزاد به فکر والدین میرسد گرسنگی نوزاد است. برخی از نشانه های گرسنگی نوزاد، بهانه گیری، قرار دادن انگشت خود در دهان، گریه های طولانی و جست و جوی سینه مادر است. اولین کاری که برای رفع گرسنگی نوزاد باید انجام داد، تغذیه کودک به وسیله شیر مادر است.

شیر مادر بهترین و کامل ترین غذا برای نوزاد میباشد. از دادن هرگونه غذای آماده که مناسب بزگسالان است، به نوزادان باید جدا خودداری کرد. مادر نباید به هیچ وجه در شرایط خوابیده در هنگام شب به نوزاد شیر بدهد چرا که ممکن است با خوابیدن مادر و طرز غلط شیردهی، نوزاد دچار خفگی بشود. در مجموع بهترین روش آرام کردن نوزاد با شیر مادر است و در مواقع خاص با تجویز متخصص تغذیه کودک ، میتوان از مکمل هم استفاده کرد.

روش آرام کردن نوزاد

آرام کردن نوزاد بد خواب

آرام کردن نوزاد بد خواب برای کسانیکه تازه پدر و مادر شده اند سخت و دشوار است. یادگیری مهارت ها بمنظور آرام کردن نوزاد بد خواب برای کودکی که تازه متولد شده، بخش زیادی از نگرانی و ناراحتی پدر و مادر را میتواند کاهش دهد. نوزادان را قبل از خواب هیجان زده نکنید و قبل از خواب محیطی با آرامش برایش مهیا کنید. مادر یا پدر قبل از خواب با نوزاد خود ارتباط چشمی برقرار کنند. ارتباط طولانی و معنادار با چشم نوزاد یکی از محرکهای خواب نوزاد است.

والدین از سیر بودن نوزاد قبل از خواب اطمینان حاصل کنند. قبل از خواب نوزاد را نوازش کنید تا حس آرامش به نوزاد منتقل شود. از پوشاندن لباس نامناسب هنگام خواب به نوزاد خودداری کنید و حتما سعی شود لباس راحت برای نوزاد در هنگام خواب در نظر گرفته شود. حتما سعی شود اتاق نوزاد و یا مکانی که برای خواب نوزاد است، کاملا تاریک باشد.

قولنج و دردهای شکمی

یکی دیگر ازعواملی که باعث گریه و بیقراری کودک میشود، قولنج دردهای شکمی است. نوزاد در بدو تولد و تا مدتی هنوز سیستم گوارشش کامل نشده است. مشکلات شکمی که همراه با گاز شکم و یا قولنج باشد میتواند به گریه های زیاد نوزاد منجر شود. پس از اینکه مادرمطمئن شد که گریه نوزاد از درد شکم یا قولنج است میتواند با مشورت با متخصص کودک از قطره های ضد نفخ نوزادان استفاده کند. علت دیگر دردهای شکمی در نوزادان، ریفلاکس معده است. ریفلاکس، به برگشت اسید معده به مری گفته میشود. اگر برای مدت طولانی این مشکل ماندگار بود، احتمال آنفولانزای معده، آلرژی نوزاد به لاکتوز شیر و یا حتی یبوست داده میشود که حتما باید به متخصص نوزادان مراجعه شود.

ماساژ دادن نوزاد

کولیک یا همان دل پیچه نوزاد میتواند برای طولانی مدت بیقراری کودک را به دنبال داشته باشد. این مورد میتواند بسیار برای پدر و مادر آزار دهنده باشد چرا که نوزاد بدون هیچ نوع دلیل ظاهری گریه میکند و معمولا در شب و هنگام استراحت پدر و مادر رخ میدهد. ماساژ دادن به عنوان یکی از راههای موثر درمان کولیک در نوزادان است. برای این کار کودک را به آرامی ماساژ دهید و بعد از هر وعده شیر دادن نوزاد را به صورت ایستاده قرار دهید و آرام به پشتش بزنید. نوزاد میتواند همزمان هم غذا بخورد و هم نفس بکشد و به این دلیل است که بدون وقفه توانایی شیر خوردن دارد. همین موضوع باعث تولید گاز در معده میشود، این ماساژمیتواند به خارج شدن این گاز از معده نوزاد کمک کند.

راههای دیگر در آرام کردن نوزاد

یکی از علل ناآرامی نوزاد، پوشک کودک است. اگر کودک در پوشک راحت نباشد و یا اینکه نوزاد به جنس پوشک حساسیت داشته باشدف ممکن است موجب اذیت نوزاد شود و گریه و بیقراری کودک را بهمراه داشته باشد، لذا والدین باید هم از تمیز بودن پوشک اطمینان حاصل کنند و هم از جنس پوشک که کودک به آن پوشک حساسیت نداشته باشد.

آرام کردن نوزاد بد خواب

سوالات متداول

اولین راه آرام کردن نوزاد چیست؟

یکی از راه های آرام کردن نوزاد در مرحله اول خود مادر است. نوزاد وقتی بیقرار است مادر میتواند با نوازش و در آغوش گرفتن نوزاد او را آرام کند. این اولین راه برای آرام کردن نوزاد است. پدر هم میتواند برای تکمیل این فرآیند به مادر کمک کند.

برای خواباندن کودک بد خواب باید چه کاری انجام داد؟

نوزادان را قبل از خواب هیجان زده نکنید و قبل از خواب محیطی با آرامش برایش مهیا کنید. مادر یا پدر قبل از خواب با نوزاد خود ارتباط چشمی برقرار کنند. ارتباط طولانی و معنادار با چشم نوزاد یکی از محرکهای خواب نوزاد است.

کولیک یا دلپیچه نوزاد چیست؟

نوزاد میتواند همزمان هم غذا بخورد و هم نفس بکشد و به این دلیل است که بدون وقفه توانایی شیر خوردن دارد. همین موضوع باعث تولید گاز در معده میشود، ماساژ و گرفتن آرغ میتواند به خارج شدن این گاز از معده نوزاد کمک کند.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره کودک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع:How to Soothe a Crying Baby 

https://saednews.com/fa/post/nzrye-mshaore-khanvade-darmani-sistmi-chist

 

برای بی قراری کودک چه باید کرد؟

آرام کردن کودک دغدغه همیشگی پدر و مادر هایی است که تجربه کمی در نوع برخورد صحیح با کودک شان دارند. نوزادی مرحله ای از زندگی است که چهل روز اول زندگی را شامل میشود. بنا به دلایل و شرایط مختلف در حالتی از آرامش تا تنش و بی قراری در نوسان است. همین تغییر حالت های خلقی، والدین را نگران، سردرگم و خسته مینماید و به دنبال رو ش هایی برای آرام کردن کودک میروند. مراجعه به مراکز مشاوره کودک در این موارد حتما توصیه میشود. با وجود سهمی که پدر خانواده از این شرایط بر دوش دارد اما مادر اولین کسی است که در معرض بیماری های روانی و مشکلات اعصاب ناشی از عدم کنترل ناموفق در تسکین نوزاد قرار میگیرد، با کمک و راهنمایی گرفتن از مشاوره خانواده میتوان تا حد زیادی از میزان تنش والدین کاست.

مشاوره آرام کردن کودکان

علاوه بر دوره بارداری و تحمل سختی های ناشی از وضع حمل، تولد و به دنیا آوردن نوزاد نیز دنیایی از مسئوولیت ها و استرس را برای مادر به عنوان اولین منبع تغذیه، امنیتی و عاطفی و تربیت کودک به بار می آورد. به همین دلیل نقش پدر در همراهی همسر برای کاستن از تنش های تربیت کودک مهم مینماید. بالطبع وقتی خانومی در امر فرزند داری از حمایت و پشتیبانی همسرش بر خوردار باشد بهتر با مسائل برخورد وآن ها را حل و فصل مینماید.

در بین خانوم های شاغل هم موضوع نگهداری و سپردن کودک شان به یک فرد امن و مطمئن یا مهد کودک ها به وفور دیده میشود، از طرفی نگران عدم رسیدگی صحیح آن ها به نیاز های شیرخوار و کودک شان هستند. مادر شدن نعمتی است که وقتی بر زنی ارزانی داشته میشود یک سری وظایف را نیز با خود به همراه دارد که موظف به رعایت آن ها میباشد، بنابراین در کنار کمک گرفتن از سایر منابع حمایتی در نگهداری و تربیت فرزند نقش مهم مادر نباید مورد بی توجهی و غفلت واقع شود.

مشکلات تولد کودک

همان طور که در بالا هم ذکر آن رفت یکی از سخت ترین و پر تنش ترین مراحل زندگی بعد از تولد، "دوره نوزادی" و قبل از زبان آموزی کودک است زیرا برای درخواست هر نیازی به یک سری مکانیزم های ساده چون گریه، خنده، واکنش های بازتابی مجهز میباشد که عدم فهم صحیح والدین از این نشانه ها و پاسخ های رفتاری خاص کودک میتواند به اشتباه سرآغاز مشکلاتی برای والدین و فرزند شان باشد. در این مقاله ما با اصلی ترین مکانیزم یعنی بی قراری و گریه و معنایی که پشت آن ها پنهان است میپردازیم. امیدواریم والدین به ویژه مادران عزیز با خواندن این مقاله در روند تربیتی و ارضای نیاز های دلبند شان تغییرات لازم را به عمل آوردند و راه صحیح را در پیش گیرند.

کودک

علت بی قراری نوزاد

علت بی قراری نوزاد به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عوامل زیر توجه کنید:

  • گرسنگی:

معمول ترین علت بی قراری نوزاد که همه به آن اگاه هستند گرسنگی و عدم رفع نیاز نوزاد به تغذیه مناسب است. منظور از تغذیه درست به کمیت و کیفیت شیرمادر یا شیر خشک، عدم رعایت زمان ارائه شیر، بی توجهی به مکان مناسب و شیوه درست گرفتن نوزاد در هنگام شیر دهی میباشد.

  • تعویض کودک:

مادری که با توجه به خراب کاری نوزادش او را به حال خود رها میکند و بی توجه به نیاز کودک به تعویض به موقع و تمییز شدن به کارش میپردازد، عامل اصلی این مشکل میباشد. علاوه برآن برخی نوزادان نسبت به جنس و کیفیت پوشک مصرفی حساسیت خاصی نشان میدهند و با خارش و قرمزی محل دفع و ادرار شان مواجه میشوند.

رعایت بهداشت و پاکیزگی نیازی است که در تمامی سنین برای فرد لازم میگردد و نادیده گرفتن آن مورد خوشایند هیچ کس نیست اما تفاوت یک بزرگسال با نوزاد در توان به زبان آوردن خواسته هایش و خود مراقبتی میباشد. نوزادی که تنها سلاحش برای بر قراری رابطه با والدین و اطرافیان گریه و خنده است در این شرایط ناپسند جهت متوجه کردن مراقبینش چاره ای جز سر در دادن گریه و نالیدن ندارد. از طرفی پوشک کردن طولانی مدت برای نوزاد خوشایند نمیباشد. احساس گرفتگی و ناراحتی عجیبی به او دست میدهد که دوست دارد لحظه ای ولو خیلی کوتاه آن را از خود دور نماید در غیر این صورت با بد اخلاقی به این رفتار مادر واکنش نشان میدهد.

  • دندان در آوردن:

یکی از زیبایی های کودکی و در عین حال دردناک برای نوزاد در حال رشد، تجربه رویش دندان هاست که با خارش و قرمزی لثه ها، مشکل در کنترل بزاق دهان، مشکل بلع و فرو بردن غذا مشخص میشود.

  • درجه حرارت:

نوسان در دمای بدن و سردی و گرما در حد افراطی از جمله دلیل بی قراری و گریه کردن نوزاد میباشد.

  • سر و صدا:

هر فردی برای رفع نیاز به خواب و استراحت ترجیح میدهد در محیطی آرام و ساکت به دور از جنجال و هیاهوی روزانه به خواب رود. متاسفانه در خانواده هایی که به این نیاز نوزاد توجهی نمیشود همیشه با مشکل نا آرامی فرزند شان مواجه هستند و جالب تر آن که به اشتباه آن را به گرسنگی ربط میدهند و وقتی با مقاومت کودک شان برای پستان گرفتن و شیرخوردن مواجه میشوند دچار استرس و کلافگی میشوند که همین روحیه نا ملایم مادر، شدت مشکل کودک را چند برابر مینماید.

  • کسالت:

درست است که نوزادی دوره ای است که فرد خیلی قادر به تشخیص تقاوت ها در محیط نیست اما دیدن یک نقطه ثابت و به یک نحو آرام شدن، برای هرکسی کسل کننده و بی هیجان میباشد. بنابراین در صورت مشاهده بی قراری نوزاد تان میتوانید آن در محیط یکنواخت و تکراری جست و جو نمایید.

  • گوش درد:

از شایع ترین عوامل بروز گریه ونا آرامی در نوزادی میتوان به بیماری گوش درد اشاره داشت. زمانی که تمام تلاش های شما برای آرام کردن نوزاد بی نتیجه میماند و او کماکان با گریه و فریاد واکنش نشان میدهد میتوانید به درد ناحیه گوش او مشکوک شوید.

  • قولنج:

درد سر ساز ترین مشکلی که نوزاد را مبتلا میکند و او را وادار به سر زدن گریه میکند درد ناشی از قولنج و عدم تخلیه هوا و مشکل نفخ میباشد.

  • مشکلات روحی مادر:

این موضوع متاسفانه برای خیلی ازوالدین قابل قبول نیست که دلیل بی قراری و حال بد نوزاد شان به مشکلات روانی، استرس، غم واندوه آن ها در طی روز بر میگردد.

  • آروغ زدن:

با هر بار مصرف شیر مقداری هوا وارد معده و شکم نوزاد میشود که در صورت تخلیه نشدن دردی در ناحیه شکم به وجود میآورد که برای کودک خوشایند نیست و منجربه گریه کردن او میشود.

 آرام کردن

 راه های آرام کردن کودک

راه هایآرام کردن کودک شامل روش هایی برای تسکین درد و بی قراری نوزاد گریان و نا آرام میباشد. بسته به این که مشکل بی قراری نوزاد از چه نوعی باشد، راه های آرام کردن کودک نیز متفاوت میگردد. در این بخش سعی کرده ایم در مقابل هر دلیل راه حل آن را قرار دهیم.

  • آروغ زدن:

بهترین روش هوا گیری و نفخ کودک، ایستاده نگه داشتن او در آغوش است طوری که سرش روی شانه شما قرار گیرد و خیلی آهسته بر پشت نوزاد بزنید.

  • گرسنگی:

با توجه به رشد سریع نوزاد، توجه به وعده های غذایی به موقع لازم میگردد. به تنوع غذایی و ارائه مزه های متنوعی از ترش وشیرین، بر احساس شادی نوزاد تان بیفزائید.

  • زمان خواب و بیداری:

یک نوزاد اکثر شبانه روز را در خواب به سر میبرد ولی با توجه به میزان فعالیتی که در طی یک روز داشته است ممکن است این زمان به هم خورده باشد. بهتر است در این روش به تنظیم خواب و بیداری او با میزان تحرکاتش توجه نمایید.

  • کسالت:

ایجاد محیطی از محرکات متنوع و گوناگون و دل پذیر برای سن نوزاد.

  • مشکلات روانی مادر:

بهترین راه حل اختصاص دادن زمانی برای استراحت و تجدید قوا به خود تان است. به همین منظور میتوانید از کمک های اطرافیان مثل همسر، مادر، یا سایر افراد مطمئن و دلسوز جهت نگهداری فرزند تان بهره بگیرید.

  • قولنج:

یک راهکار اساسی برای رفع قولنج و سفتی شکم، نوع بغل کردن نوزاد است. کودک را به این صورت بغل کنید که سرش روی قسمت داخلی آرنج و پاهایش روی دست شما قرارگیرد.

  • دندان در آوردن:

برای رفع درد ناشی از رویش دندان ها میتوانید با استفاده از حوله های سرد و تمییز، یا مسواک های انگشتی که در بازار موجود است به تمییزی لثه ها بپردازید. از دارو های تجویزی پزشک معالج و استفاده از دارو های گیاهی چون عصاره میخک و بابونه میتوانید استفاده نمائید.

  • تعویض پوشک:

گریه نوزاد میتواند به مکان نا مناسب تعویض(مثل میز مرتفع تعویض)، سرمای ناشی از دستمالی که زیرش پهن میشود، مارک پوشک برگردد. بهتر است با عوض کردن جنس پوشک مصرفی، و استفاده آز آب ولرم جهت شست و شوی مکان دفع و پشت نوزاد این مشکل را خوبی حل نمائید.

  • گوش درد:

استفاده از روغن زیتون و چکاندن چند قطره در گوش و استفاده از حوله گرم در جلوی گوش نوزاد پیشنهاد میشود.

کودک

روش آرام کردن کودک بی قرار

روش آرام کردن کودک بی قرار علاوه بر موارد مهمی که در بخش بالا بیان شد در این قسمت نیز به سایر روش آرام کردن کودک بی قرار پرداخته شده است:

  • استفاده از موسیقی و صدا های آرام بخش
  • شیرخشک های مناسب
  • ماساژ و مالیدن شکم به صورت دورانی و آرام
  • گهواره و آغوش گیر های آماده
  • پیاده روی و راه رفتن آرام
  • لالایی و آواز خواندن ملایم در هنگام خواب
  • ورزش و انجام حرکات نرمشی ساده با بدن نوزاد
  • بازی کردن و سرگرم نمودن او
  • مجهز کردن اتاق خواب به انواع آویز های متنوع و رنگارنگ
  • استفاده از توپ های سوئیسی و خواباندن کودک روی آن و غلتاندن آرام آن

آرام کردن کودک

 آرام کردن کودک گرسنه

آرام کردن کودک گرسنه به رسیدگی به موقع تغذیه نوزاد بر میگردد و شامل: رعایت ثبات زمانی در ارائه غذا، قرار گرفتن در مکان آرام و بی سر و صدا، نحوه صحیح بغل گرفتن در هنگام دادن شیر به او، استفاده از مارک های مناسب شیر خشک، تنوع غذایی و قرار دادن انواع مزه های گوناگون در رژیم غذایی نوزاد میباشد به این ترتیب به بهترین روش میتوان در آرام کردن کودک گرسنه تلاش نمود.

آرام کردن گریه نوزاد

آرام کردن گریه نوزاد گله و شکایتی است که با وجود تمام روش های فوق کماکان برای برخی والدین وجود دارد. در این صورت باید گفت زمانی که دلیل گریه و بی تابی کودک در هیچ یک از روش های فوق یافت نشد تشخیص ما، "گریه به خاطر گریه" است یعنی کاملا طبیعی است و جای نگرانی نیست. تنها پیشنهاد ما در این مواقع این است که چند دقیقه کودک را در گهواره اش و در اتاق تنها بگذارید و خودتان را به شنیدن موزیکی ملایم و خوردن یک چای یا قهوه دبش دعوت نمائید. بعد از تجدید قوا و برگشت به اتاق متوجه میشوید او نیز آرام گرفته و به خواب رفته است اما اگر کماکان بی قراری مینماید او را به آرامی بغل نمایید و اطراف خانه راه بروید تا به خواب رود و به آرام کردن گریه نوزاد دست یابید.

کودک

سوالات متداول

 نقش مادر در بی قراری نوزاد چیست؟

 بی توجهی و نادیده گرفتن نیاز های کودک به ویژه تغذیه و عدم ارضای به موقع آن ها از جانب مادر در بروز بی تابی نوزاد تاثیر دارد.

 درمان مفید برای تسکین درد گوش نوزاد چیست؟

 استفاده از روغن زیتون و پارچه نرم و گرم و بغل کردن نوزاد رو ش های مناسبی برای تسکین درد گوش میباشد.

 نوزادی شامل چه مقطعی از رشد کودک است؟

 از زمان تولد تا روز چهلم بعد از تولد را دوره نوزادی مینامند.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده تلفنی و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره کودک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع:10 Ways to Teach Kids to Calm Down 

روانشناسی روابط اجتماعی

 

افزایش روابط اجتماعی از عوامل مهم بهبود شرایط فردی، اقتصادی و اجتماعی است. خصوصا در دنیای تکنولوژی یکی از عوامل کلیدی در موفقیت، بالارفتن توانایی های فرد در ارتباط موثر با مردم به شمار می رود. افزایش روابط اجتماعی نیز مانند غذا درست کردن، نقاشی کردن و کارهای دیگر از مهارت های زندگی است که حتما باید آن را یاد بگیرید و به دیگران یاد بدهید. امروزه نداشتن مهارت های زندگی و عدم توانایی در چگونه زیستن، تبدیل به معضل بزرگی شده است. زیرا در ایران معمولا فرزندان تا مدت ها زیر چتر پدر و مادر هستند واین موضوع باعث می شود که خیلی دیر به استقلال فکری و اجتماعی برسند.

گاهی هم ممکن است فرد تا میانسالی برای ادامه زندگی به کمک و پشتیبانی والدینش نیاز داشته باشد و گاهی هم حتی برای ورود به اجتماع دچار مشکل شده و برای هر کاری به مشاوره فردی مراجعه کند. زیرا نمی تواند درست تصمیم بگرید. به همین دلیل توصیه ما به شما این است که مهارت های اجتماعی را از دوران نوجوانی به کودک بیاموزید. حتی اگر نمی دانید که در این رابطه چه اقدامی کنید به مشاوره خانواده مراجعه کرده تا راه و چاه را یاد بگیرید و فرزندی اجتماعی و موفق تربیت کنید.

راه های افزایش روابط اجتماعی

یکی از راه های افزایش روابط اجتماعی این است که شنونده خوبی باشید و در ارتباطات اجتماعی درست و گزیده و منطقی صحبت کنید. اما چرا؟ شنونده بودن باعث می شود درک درستی از انسان ها داشته باشیم و نتیجه بهتری بگیریم. شناخت انسان ها اولین گام برای داشتن یک رابطه موفق اجتماعی است. زیرا برای سوال هایی که در ذهنتان است بهترین جواب را خواهید گرفت.

از دیگر راه های افزایش روابط اجتماعی آن است که روی احساسات و عواطف  خود کنترل داشته باشید. در زمان عصبانیت یا احترام یا شادی، زیاده روی نکنید. کنترل خشم، شادی، غم، ناراحتی از مهم ترین مهارت های زندگی است که البته نقش آن در روابط اجتماعی نیز بسیار پر رنگ می باشد. اگر این مهارت ها را یاد بگیرید قطعا در دید دیگران به فردی قوی و محبوب تبدیل خواهید شد.

راه سوم بالا بردن اعتماد به نفس است. باید به کمبود ها و ضعف های خود فکر کنید و به جای نادیده گرفتن آن ها سعی کنید آن ها را برطرف کرده و آن را تقویت کنید.

راه های دیگر برای افزایش ارتباطات اجتماعی عبارت است از :

  • همدل و همگام بودن ( مسئول بودن)
  • شناختن زبان بدن
  • افزایش دادن جاذبه نگاه
  • پرهیز از جواب های بسیار کوتاه و بسیار بلند
  • کار کردن روی لحن زبان
  • مطلع بودن از اخبار روز
  • آراسته بودن
  • با نفوذ بودن

روابط

افزایش روابط اجتماعی در نوجوانان

بی شک افزایش روابط اجتماعی در نوجوانان بسیار حائز اهمیت است زیرا شخصیت هر فرد از دوران نوجوانی شکل می گیرد. خانواده ها باید در این سن فرزندانشان را بهتر بشناسند و کمک کنند که اعتماد به نفسشان بالا رود. اجتماعی کردن نوجوانان از مهم ترین راه های افزایش روابط اجتماعی است. اما چگونه میتوان به این مهم دست یافت؟ کافی است والدین در خانه از جملاتی استفاده کنند که به نوجوان انگیزه بدهد. جملاتی مثل: " تو می توانی" " من به تو ایمان دارم" ، " تو قطعا موفق خواهی شد" ، " ما ازت حمایت می کنیم" ، " تو عالی هستی" ، " کارت رو خیلی دوست دارم" برای اجتماعی کردن و انگیزه دادن به آن ها بسیار کاربردی است.

از دیگر راه های افزایش روابط اجتماعی در نوجوانان مشارکت بیشتر آن ها در فعالیت های اجتماعی است. ثبت نام در کلاس های علمی، آموزشی و ورزشی و فرستادن آن ها به اردوهای تفریحی می تواند فرزندانمان را با اجتماع آشنا کند.البته بهتر است در دوران دانشجویی نیز برای او شغل مناسبی پیدا کنید تا همان ابتدا بتواند مدیریت مالی زندگی اش را در دست گیرد.

روانشناسی روابط اجتماعی

روانشناسی روابط اجتماعی ارتباط مستقیمی با سطح کیفی و حضور فرد در اجتماع دارد. افرادی که احساس می کنند نمی توانند آن روابط اجتماعی که دوست دارند را داشته باشند معمولا تنها هستند. قطعا باید به این افراد نحوه ورود به اجتماع را آموزش داد. همه ما نیاز به خانواده ای سالم، دوستان خوب، همسری مهربان و همکارانی دلسوز داریم. اما همه این ها، در سایه نوع نگاه ما و نوع برخورد ما در زندگی به وجود می آید. در روانشناسی اجتماعی ، عزت نفس نقش بسیار اساسی دارد.

افرادی که نمی توانند برخورد مناسبی با دیگران داشته باشند قطعا دوستان کمی دارند. این افراد از جهت سلامت جسم و روان دچار مشکل هستند. سعی کنید نگرانی های خود را کم کنید. مثبت فکر کنید. در روابط اجتماعی استرس را از خود دور کنید. همیشه لبخند بزنید و اگر اشتباهی کردید نترسید و با مشاوره گرفتن از مشاوره خانواده یا حتی افراد صاحب نظر و با تجربه سعی کنید اشتباهاتتان را اصلاح کنید.

بهبود روابط اجتماعی

بهبود روابط اجتماعی نیازمند انجام یک سری کارهست. در بهبود روابط اجتماعی نیاز است موارد زیر را رعایت کنیم.

  • دروغ نگوییم و در برخورد ها صادق باشیم.
  • برخی احساسات بد را مخفی کرده و احساسات خوب را بیشتر به دیگران نشان دهیم.
  • به دنبال نقاط مشترک در زندگی باشیم.
  • فرد مقابل را بشناسیم و خصوصیات او را مورد بررسی قرار دهیم.
  • از کلمات محبت آمیز استفاده کنیم.
  • زمانی که فرد درحال صحبت است به چشمان او نگاه کنیم.
  • بی تفاوت نباشیم و با جملات ساده، فرد را از سر خود باز نکنیم.
  • برای حفظ آرامش در برخورد با دیگران از مشاوره روانشناسی کمک بگیرید.
  • روی روح و روان خود کار کنیم.

اجتماعی

درمان روابط اجتماعی ضعیف

درمان روابط اجتماعی ضعیف کار سخت اما ممکنی است. زیرا باید فرد خود را به طورکامل تغییر دهد و فرد جدیدی بسازد. برای درمان روابط اجتماعی ضعیف به موارد زیر توجه کنید.

  • سعی کنید در جمع های گوناگون صحبت کنید. اجازه دهید دیگران شما را ببینند. وقتی توجه دیگران را جلب می کنید علاوه بر اینکه اعتماد به نفستان بالا می رود باعث خوشحالی خودتان نیز خواهد شد.
  • از حضور در اجتماع نترسید.
  • به خودتان ایمان داشته باشید.
  • با خود بگویید من باید با دیگران در رابطه باشم برای پیشرفت و موفقیتم باید این کار را به بهترین شکل انجام دهم. باید گوشه گیری را کنار بگذارم تا آینده خوبی داشته باشم. من در جمع دوستان جایگاه خوبی دارم. من پر از اعتماد به نفس هستم.من به دنبال برقراری رابطه اجتماعی سالم هستم.

سوالات متداول

همسرم ذاتا گوشه گیر است. برای اینکه بیشتر در جمع باشد چه کار کنم؟

برای اینکار سعی کنید دوستان یا فامیل خود را دعوت کنید. اجازه بدید عادت کنه که با دیگران باشه. تمرین بودن با دیگران بهترین راه حل است.

من یه پسر بچه 7 ساله دارم که به شدت انزوا طلبه. آیا این رفتارش می تونه ادامه دار باشه؟

قطعا بله. حتی شده به زور باید کاری کنید که تنها نمونه. می تونید دوستاش یا هم سن و سالاشو دعوت کنید یا توی کلاس های فوق العاده یا تفریحی بسته به علاقش ثبت نامش کنید. اگه جواب نگرفتید مشاوره کودک راه حل خوبیه.

من مدت هاست که دوست دارم به فردی اجتماعی تبدیل بشم. اما نمی تونم و مدام عقب می کشم. به نظرتون چه کارکنم به ارتباطات اجتماعی علاقه مند بشم؟

اولین مرحله اینه که بگید من میتونم. تنبلی رو کنار بگذارید. برید بیرون تو اجتماع باشید. فعالیت کنید. ولی مدام از جمله من میتونم استفاده کنید.  باید به خودتون خودتون رو ثابت کنید. در غیر اینصورت نتیجه نمیگیرید.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خانواده به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد. جهت کسب آموزش های بیشتر این مقاله لاتین را مطالعه کنید. منبع: (10 Tips for Improving Social Interaction | Advisors to the ...)