مشاوره روانشناسی

معرفی دیدگاه های روانشناسی و شناختی برای داشتن خانواده ای بهتر و ذهنی آرام

مشاوره روانشناسی

معرفی دیدگاه های روانشناسی و شناختی برای داشتن خانواده ای بهتر و ذهنی آرام

تعارض و درگیری بین والدین و فرزندان

 

آیا شما نیز با والدین خود سازگاری ندارید؟ آیا دائم بر سر مسائل کوچک و بزرگ با پدر و مادر خود بحث و مشاجره دارید؟ تعارض و بحث بین والدین و فرزندان در هر خانواده ای اتفاق می افتد. مسلما شما در کودکی خود یکبار بر سر اسباب بازی یا لباس هایی که می خواهید بپوشید با والدین خود به اختلاف خورده اید. یا هنگامی که بزرگتر شده اید بر سر ساعت خوابیدن، استفاده از تلفن همراه یا انجام تکالیف و ... با والدین به بحث یا حتی دعوا پرداخته اید. بسیاری از افراد می گویند هنگام بحث با پدر و مادر و یا هنگام وجود مشکلات نمی دانند که باید چگونه رفتار کنند؟ چگونه آتش تند پدر و مادر خود را خاموش کرده و بتوانند در کمال آرامش صحبت کنند؟

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه به بررسی دعوا و تعارضات بین والدین و فرزندان پرداخته اند و مقاله جامع و تخصصی زیر را نگارش کرده اند. اگر برای شما نیز این سوال پیش آمده که وقتی پدر و مادرم با من دعوا می کنند چه باید کرد؟ پس حتما این مقاله کاربردی را مطالعه بفرمایید.

 

تعارض و درگیری بین والدین و فرزندان

امروزه اختلاف نظر و سطح توقعات والدین و فرزندان بسیار زیاد شده است. تفاوت بین آنچه که در ذهن افراد جوان می گذرد با آنچه که در ذهن والدین است باعث شده که در برخی از موارد جوانان یا نوجوانان نتوانند با والدین خود ارتباط مناسبی برقرار کنند. البته بحث و دعوا در هر خانواده ای وجود دارد. مهم آن است که بتوان این تعارضات و درگیری ها را کنترل و مدیریت کرد. اگر هر بار که والدین و فرزندان با هم صحبت می کنند و یا می خواهند در رابطه با موضوعی تصمیم بگیرند، در آخر به دعوا و داد و فریاد ختم شود. اصلا خوب نیست. عوارض درگیری و تعارض شدید و همیشگی بین والدین و فرزندان بسیار زیاد است. این تعارضات می تواند آسیب های فراوانی را برای خانواده و افراد به همراه داشته باشد.

رفتارهای مناسب هنگام تعارض و مشاجره با والدین

راه های زیادی برای رسیدگی به تعارضات خانوادگی وجود دارد. هنگامی که با پدر یا مادر خود وارد بحث و مشاجره می شوید، حواستان باشد که آنها از شما بزرگتر هستند و نباید صدای شما فراتر از آنچه که هست برود. در این قسمت شما را با برخی از مهم ترین رفتارها و واکنش های فرزندان هنگام رویارویی با مشاجرات والدین آشنا خواهیم کرد. راهبردهای حل تعارضات با والدین و رفتار صحیح با آنها عبارتند از:

تلاش برای مثبت ماندن

سعی کنید هنگام مشاجره و دعوا از برخورد با نگرش واکنشی دوری کنید. برخی از افراد هنگام دعوا و بحث با والدین این هدف را در سر دارند که حرف آخر، آنچه باشد که آنها می خواهند. سعی کنید در هنگام دعوا و درگیری با والدین مثبت اندیش بوده و با هدف درک، حل و پاسخ به تعارضات با آنها صحبت کنید.

سعی کنید گوش دهید و درک کنید

گوش کردن با شنیدن بسیار متفاوت است. سعی کنید صحبت ها و آنچه که والدین می گویند را بدون جبهه گیری، گوش کنید. شنیدن حرف ها و نظرات والدین هیچ سودی ندارد. اما گوش دادن به آنها باعث می شود که شما به درک درستی از آنچه که می گویند برسید. پس به حرف ها و راه حل های والدین خود گوش کنید. در صورت نیاز به طور منطقی با آنها مخالفت کرده و محترمانه نظر خود را بگویید.

 تمرکز بر همکاری و همدلی به جای کنترل

زمانی که هر دو طرف بتوانند نظر بدهند و در واقع در مورد وضعیت بحث کنند، واقعاً حل تعارض مفید و مسمر ثمر خواهد بود. اگر در رابطه با موضوعی والدین مخالف هستند می توانید به آنها بگویید: پیشنهاد شما چیست؟ چه چیزی فکر شما را مشغول کرده و چه راه حلی برای مشکل من دارید؟ دلیل مخالفت شما چیست؟ به یاد داشته باشید که همه ما فرصت برای صحبت کردن خواهیم داشت، مهم آن است که بتوانیم در کمال آرامش به حرف های یکدیگر گوش کنیم. سعی کنید جبهه گیری های الکی و بی مورد، کنترل و لجبازی و ... را حذف کرده و با هدف همکاری و یافتن راه حل مناسب، با والدین خود بحث و مشورت کنید.

سوالاتی که ذهن شما را مشغول کرده است، بپرسید

در مورد مشکلات و آنچه که در ذهن افراد می گذرد سوال کنید. شما و والدینتان در ابتدا باید در رابطه با تعارضات و اختلاف نظرات یکدیگر اطلاع داشته باشید. هر سوالی را که در ذهن خود دارید، در کمال آرامش، از والدین خود بپرسید. شاید آنگونه که شما فکر می کردید و قضاوت می کردید نبوده است.

انعطاف پذیر باشید

هم شما و هم والدین باید انعطاف پذیر باشید تا نقد ها و بدی های خودتان را بتوانید قبول کیند. اگر فرزندتان دلایل خوبی برای کارهایش ارائه می دهد، سعی کنید بپذیرید. هرگز اینگونه فکر نکنید که اگر بله بگویید آنها شما را یک ترسو یا احمق تصور می کنند. این کار تسلیم شدن و ترسیدن نیست. فقط انعطاف پذیری بالای شما را نشان می دهد.

پیشنهاد دادن راهکارهای مناسب

یک راهکار مناسب که می دانید والدین نیز با آن مخالفت نمی کنند را جایگزین آنچه که می خواهید کنید. با جایگزین کردن راهکارهای مناسب هم شما به آنچه که می خواهید می رسید و هم والدین نگران و یا ناراحت نمی شوند. گاهی به راهکارهایی که والدین می گویند نیز فکر کنید و سپس در رابطه با آن تصمیم بگیرید. پیشنهاد دادن راهکار و به نتیجه نشاندن آن یک مهارت است. وجود راهکارهای مختلف در رابطه با موضوعات مختلف به شما کمک می کند تا بهترین تصمیم را اخذ کنید.

از عقب نشینی و قبول نظرات دیگران نترسید

مشاجره و تعارضات ما را به جایی نمی رساند. فقط آسیب های زیادی را برای ما و والدین به همراه خواهد داشت. پس گاهی نیاز است که سکوت کنید و عقب نشینی را انتخاب کنید. کمی به ذهن و افکار خود استراحت بدهید. سکوت گاهی اوقات می تواند افراد را بسیار آرام کند. پس سکوت کردن و عقب نشینی را یک موقعیت نامناسب ندانید. سکوت و عقب نشینی باعث می شود که هر دو طرف به آرامش نسبی برسند و درکمال آرامش نسبت به موضوع مورد بحث خود فکر کنند. می توانید با گفتن:« این مشاجرات و بحث ها ما را به جایی نمی رساند کمی سکوت کنیم تا آرام شویم» به دعواها پایان بدهید.

بحث های خود را محترمانه و به دور از توهین پیش ببرید

به یاد داشته باشید که هرگز در مشاجرات خود به پدر و مادرتان توهین نکنید. سعی کنید در تمام شرایط احترام والدین خود را حفظ کرده و محترمانه نظرات خود را بیان کنید. داد و فریاد زدن بر سر والدین و پرخاشگری کردن اصلا راه چاره نیست. تنها باعث دلخوری پدر و مادر و آزرده خاطر شدن آنها می شود. صحبت کردن و گفتن نظرات خود به صورت محترمانه و در کمال ادب، مسیر مذاکرات و تصمییم گیری ها را هموارتر کرده و از نزاع و درگیری دور می کند.

جلسات خانوادگی برگزار کنید

این راهکار، هم به عنوان یک راه پیشگیری از دعوا و تعارضات شناخته می شود و هم به عنوان راهی برای پایان دادن به تعارضات است. هر هفته زمانی را در نظر بگیرید که در آن بتوانید به صورت مسالمت آمیز و با آرامش در مورد موضوعاتی که با هم اختلاف نظر دارید، بحث کنید. اگر با یکی از والدین به اختلاف و تعارض مواجه شدید، برگزاری جلسات خانوادگی می تواند به شما کمک کند تا نظرات سایر اعضای خانواده را نیز بدانید. اگر نظر شما درست بود با برگزاری جلسات خانوادگی می توانید از والد دیگر خود و یا برادر و خواهر بزرگتر خود بخواهید که فرد مخالف را نیز با دلیل های منطقی خود قانع کند.

ارتباطات خود را تقویت کنید

اگر احساس می کنید بیشتر اوقاتی که با والدین خود صحبت می کنید به درگیری و کشمکش و بحث ختم می شود، پس به دنبال یافتن راهکارهایی برای تقویت روابط خود با والدین باشید. تقویت ارتباطات و برقراری روابط عاطفی مناسب می تواند به دو طرف کمک کند که به نظرات یکدیگر احترام گذاشته و احساس درک و همدلی را در افراد افزایش دهد. اگر نمی دانید که چگونه باید ارتباطات خود را تقویت کرده و روابط عاطفی و اجتماعی خود را با اعضای خانواده بهبود ببخشید. پس بهتر است از یک مشاوره خانواده در این زمینه کمک بگیرید. مشاور می تواند مهارت حل تعارض و برقراری ارتباط موثر را به شما آموزش دهد.

سخنی از مشاوران آویژه

تعارضات بین والدین و فرزندان اصلا خوب نیست. وجود بحث ها و دعواهای طولانی بین افراد خانواده باعث کمرنگ شدن علاقه، دوست داشتن و مهر و محبت می شود. پس سعی کنید حتیهنگام درگیری و مشاجره، آرامش خود را حفظ کنید و از بی احترامی کردن به یکدیگر خودداری کنید. رفتاری را نداشته باشید که بعد از پایان مشاجره و آرام شدن، از آن رفتار پشیمان شوید. سعی کنید خشم خود را کنترل کرده و زبان بدن، لحن صحبت کردن و کلمات خود را مدیریت کنید. مشاوران آویژه می توانند به شما کمک کنند تا تعارضات و درگیری های خود با والدین را به حداقل رسانده و روابط سالمی را در زندگی خانوادگی خود برقرار سازید. پس اگر به دنبال پایان دادن به تعارضات و درگیری های خود با والدین هستید، با ما تماس بگیرید.

منبع: مشاوره خانواده کیست؟

 

به نیاز عاطفی زنان چگونه باید پاسخ داد؟

سلام و درود خدمت شما همراهان عزیز؛ شاید شما هم این سوال را از خود پرسیده باشید که پاسخ  صحیح به نیاز عاطفی زنان چگونه باید باشد؟

امروز در نظر داریم که در این مقاله با شما دوستان عزیز درباره نیاز عاطفی زنان گفت و گو نماییم.

نیاز عاطفی زنان

وابستگی های عاطفی و نیاز عاطفی زنان سبب می شود که در زندگی مشترک، جام وفاداری به دست بانوان داده شود؛ این بدین معنی می باشد که بانوان نسبت به آقایان از نیاز عاطفی بیشتری برخوردار می باشند و از همین رو سعی در وفادار ماندن می کنند و از تنوع طلبی کمتری نسبت به آقایان برخوردار هستند؛ این تفاوت ها و مغایرت ها سبب می شود که زنان نیاز  و وابستگی عاطفی بیشتری را در خود جای دهند؛ اما در بیشتر مواقع آنقدر این نیاز ها را در خود پنهان می کنند که به مرور سبب می شود توانایی بروز ناراحتی ها و نیاز های عاطفی خود را از دست می دهند.

شاید به نظر نرسد، اما زنان مخلوقات بسیار ظریف، معصوم و بی دفاعی می باشند؛ در واقع باید نیاز عاطفی زنان را جدی گرفت؛ مخصوصا مردانی که به تازگی ازدواج کرده اند باید به همسر خود توجه بسیاری داشته باشند.

زنان ترجیح می دهند که نیاز های عاطفی خود را بروز ندهند؛ زیرا در کشور های جهان سومی نیاز عاطفی زنان یک نوع ضعف به حساب می آید که مردان از آن سو استفاده می کنند؛ در واقع شاید شما هم با مردانی مواجه شده باشید که نسبت به نیاز عاطفی زنان بی توجه بوده و یا از آن سو استفاده کنند؛ بنابراین بهتر است بدانید اگر مایل هستید زن شما سر حال و شاد باشد باید به نیاز های عاطفی وی توجه نمایید.

دلایل نیاز عاطفی زنان

 اگر شما یک مرد هستید، ممکن است از دلایل نیاز عاطفی زنان آگاه نباشید؛ اما اگر به مشاوره خانواده مراجعه نمایید؛ مشاوره خانواده انتخابی شما به خوبی دلایل نیاز عاطفی زنان را برای شما توضیح می دهد. همچنین وی می تواند به شما یاد دهد که چگونه به نیاز های عاطفی همسرتان توجه کنید؛ آسیب های عاطفی و روانی زنان دلایل بسیاری دارد، از جمله این دلایل شامل موارد رو به رو  می باشد: بی توجهی نسبت به زنان، تخریب شخصیتی زنان در بین دوستان و اطرافیانشان، خیانت به زنان، نادیده گرفتن قابلیت های آنان.

دلایل نیاز عاطفی زنان

رفع نیاز عاطفی زنان

 برای رفع نیاز عاطفی زنان راه های بسیاری  وجود دارد که می توان انجام داد؛ در اینجا تعدادی از راه های رفع نیاز عاطفی زنان را برای شما عنوان می کنیم:

  • توجه کردن به زنان
  • تقدیر از زحمات آنان
  • فراهم کردن نیاز های جسمی و روحی آنان
  • وفادار بودن به آنان تحت هر شرایط
  • اعتماد داشتن و ایجاد فضایی ایمن و مطمئن برای آنان.

علائم نیاز عاطفی زنان

 شاید برای شما هم سوال شده باشد که چگونه می توان علائم نیاز عاطفی زنان را متوجه شد؛ بهتر است بدانید زنان سعی دارند که نیاز های عاطفی خود را از دیگران مخفی نمایند؛ درواقع، اکثر زنان از این موضوع واهمه دارند «که دیگران یا همسران آن ها پس از آشکار شدن نیاز های عاطفی آنان، آن ها را به طرز عجیب و ناشایستی قضاوت کنند»؛ البته بهتر است بدانید که این ترس و واهمه از کودکی با آنان همراه شده و تا بزرگسالی ادامه می یابد؛ در بیشتر مواقع این شیوه های تربیتی نادرست «توسط والدین» است که ، ترس و واهمه را به فرزندان انتقال می دهد.

بر طرف کردن نیاز عاطفی زنان

راه های بسیاری برای بر طرف کردن نیاز عاطفی زنان وجود دارد؛ اما اولین راه برای بر طرف کردن نیاز های عاطفی زنان این است که به یک مشاوره خانواده مراجعه نمایید؛ البته بهتر است بدانید که مراکز مشاوره روانشناسی بسیاری در این راستا وجود دارند اما بهتر است که شما برای انتخاب یک مشاوره با تجربه، حتما در مورد مرکز درمانی مورد نظر خود تحقیق کرده و از مجوز درمانی مرکز، اطمینان حاصل نمایید. مشاوران زنان به راحتی می توانند  در برطرف کردن نیاز های عاطفی زنان کمک به شما کنند؛ بدین صورت که شما و همسرتان می توانید با چند جلسه مراجعه به مشاوران زنان، از آنان بخواهید که در شناخت نیاز های عاطفی همسرتان به شما کمک کرده و به شما مشاوراتی جهت بر طرف کردن نیاز های ایشان دهند.

علائم نیاز عاطفی زنان

انواع نیاز عاطفی زنان

 بعضی از بانوان درون گرا هستند؛ به این شکل که در رابطه، احساسات عاطفی خود را بروز نمی دهند و سعی دارند که ناراحتی ها و نا رضایتی های خود در رابطه را پنهان کنند؛ «در برخی موارد ممکن است حجب و حیای زن، سبب شود که نیاز های عاطفی خود را مخفی کند» اما مردان این چنین نیستند و به راحتی ابراز نارضایتی می کنند؛ در این قسمت انواع نیاز های عاطفی زنان

را برای شما عزیزان عنوان کرده و شرح می دهیم:

  • نیاز های روحی
  • نیاز های جسمی
  • نیاز های جنسی

حالا به سراغ توضیحات موارد ذکر شده می رویم:

نیاز های روحی زنان

منظور از نیاز های روحی یک زن، این است که به سادگی از دلتنگی ها، ناراحتی ها، غم ها و غصه های او گذر نکنید؛ در زندگی، نیاز هایی همچون خوراک، پوشاک، و مسکن به تنهایی مهم نیستند؛ «نه اینکه کلا این نیاز ها را بخواهیم نادیده بگیریم، نه؛ بلکه ما می گوییم که نیاز های مهمتری هم وجود دارند که به زنان کمک می کنند تا زندگی را برای همسرانشان دلچسب تر، شیرین تر و شاد تر کنند».

یکی از انواع نیاز عاطفی زنان، نیاز های روحی می باشد؛ البته بهتر است بدانید زنان تشنه نیاز هایی همچون احترام، امنیت، تعلق، دوست داشتن، خود شکوفایی، تقدیر و تشکر و خوب دیده شدن هستند بنابراین اگر یک مرد بتواند به همسر خویش احترام گذاشته و او را دوست بدارد، «او را متعلق به خود بداند و به او توجه کند» و اجازه رشد و شکوفا شدن را به وی بدهد؛ به مرور زمان زن نیاز های روحی که دارد بر طرف می شود.

نیاز های جسمی زنان

نیاز های جسمی نیاز هایی می باشد که شما در اطراف خود می بینید؛ نیاز های جسمی شامل موارد رو به رو می شود: اینکه یک مرد بتواند وسایل و لوازم آرامش همسر خود را فراهم کند، در سختی ها وی را حمایت کرده و بار مشکلات را به تنهایی روی دوش همسرش نگذارد، در مواقع خاص همسرش را در آغوش گرفته و او را آگاه کند که تحت هر شرایطی وی را رها نمی کند و...

نیاز های روحی زنان

نیاز های جنسی زنان

اکثر شما خوانندگان عزیز با نیاز های جنسی آشنایی دارید اما بخاطر داشته باشید که در یک رابطه جنسی سالم، لذت بردن هر دو طرف از رابطه، بسیار مهم است بنابراین آقایان محترم بهتر است بدانند که نباید در اوج رابطه جنسی، هنگامی که همسرشان در حال نزدیک شدن به اوج لذت است رهایش کنند.

شاید شما هم جزو آن دسته مردانی باشید که لذت بردن شریک زندگی و جنسیتان برای شما خیلی مهم نیست و پس از به اوج رسیدن خویش دست از رابطه می کشید، اما بهتر است بدانید که اگر پس از رسیدن به اوج لذت خود، رابطه را تمام کنید و وسط راه همسرتان را به حال خود رها کرده و او را به لذتی که سزاوار اوست نرسانید، پس از مدتی نیاز های او بالا گرفته و دیگر از با شما بودن و رابطه جنسی با شما لذت نمی برد و حتی ممکن است دیگر تن به رابطه با شما ندهد.

پاسخ به نیاز عاطفی زنان

در برخی موارد این موضوع سبب شده که رابطه زوجین به طلاق کشیده شود؛ البته بهتر است از این موضوع آگاه باشید که حتی اگر این موضوع به طلاق کشیده نشود، همسر شما دیگر از با شما بودن احساس رضایت نمی کند، بنابراین ممکن است به اجبار تن به رابطه جنسی با شما دهد؛ پس بهتر است به نیاز های عاطفی همسر خود بسیار توجه کنید زیرا بی توجهی به آن عواقب بدی را در پی خواهد داشت.

بسیار خوشنودیم که با این مطالب در کنار شما عزیزان بودیم؛ در واقع ما سعی کردیم به راحت ترین شکل ممکن مطالب را برای شما شرح دهیم، امید داریم که به خوبی شما را با مطالب ذکر شده آشنا کرده باشیم.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره زناشویی و زندگی مشترک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع: How to respond when your woman is becoming emotional ...

اولین مشکلات زندگی مشترک

مدیریت مشکلات

مشکلات زندگی مشترک جزء جدایی ناپذیر و غیر قابل انکار هر زندگی مشترکی است . مشکلات زندگی مشترک میتواند مالی ،  عاطفی ، جنسی ، اخلاقی و... باشد . هر زندگی مشترکی در هر سطح کیفی مشکلات و دغدغه های خاص خود را دارد . مشکلات زندگی مشترک گاه نرمال است و جای نگرانی خاصی ندارد و گاهی بی رحم است چرا که زندگی غیر قابل پیش بینی میباشد . اینکه توقع داشته باشیم که در زندگی مشترک هرگز ناراحتی ، بحث و مشاجره و مشکلات نباشد و فانتزی به آن نگاه کنیم خود دلیل بسیاری از مشکلات زندگی مشترک است چرا که اگر انتظار و نگرش فرد از زندگی مشترک یک رویای شیرین عاری از درد و رنج باشد کوچک ترین پیشامد و اختلافی را یک واقعه بزرگ خارج از حد تحمل تلقی میکند .

واقع بین بودن کمک میکند که در مقابل جبر زندگی و مشکلات زندگی مشترک و چالش هایی که برای آزمودن ما سر راه ما قرار میگیرد به جای شانه خالی کردن و فرار از مشکلات به دنبال کلید حل آن ها بگردیم  زندگی مشترک فیلم نامه نیست که آن را هرطور که دوست دارید بنویسید بلکه شما انتخاب شده اید تا نقشتان را با تمام فراز و نشیب هایش با تمام بعد های تاریک و روشن آن به بهترین شکل ممکن بازی کنید . و باور کنید که مشکلات زندگی مشترک اگر حاد نباشند باعث میشود که بیشتر قدر لحظاتی که آرامش دارید را بدانید .

مشاوره مشکلات زندگی مشترک

مشاوره مشکلات زندگی مشترک راه چاره ای است برای زوج هایی که بنا به هر دلیلی در مقابله با مشکلات خود به بن بست رسیده اند . گاه مشکلات آنقدر پیچیده و سخت نیستند اما ظرفیت فرد در مقابله با آن ها کم است و یا توانایی یافتن راه حل آن ها برایش دشوار است . مشاوره مشکلات زندگی مشترک شاید در جایگاه شخص سومی که خارج از گود ایستاده است به زندگی شما نگاه میکند و به دور از تعصب و غرض های شخصی و بی طرفانه سعی میکند مشکلات زندگی شما را کالبد شکافی کند و بهترین راه حل و درمان را پیش روی شما میگذراد شاید با خود فکر کنید که هیچ کس به شرایط زندگیتان آگاه تر از خود شما نیست پس این گره ها اگر به دست خود شما باز نشود به دست هیچ کس دیگری باز نخواهد شد .

اما مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی روزانه با صدها زوج که درگیر مشکلات ریز و درشت اند برخورد دارد . راهکار هایی که مشاور خانواده به شما پیشنهاد میکند از نظر علم روانشناسی ثابت شده و طی آزمون و خطاها و پژوهش های بسیار ثابت شده اند درمانگران و کارشناسان این مرکز تجربه های متفاوتی از زندگی های متفاوت را با خود دارند که باعث میشود موثر ترین و پر بازده ترین مشاوره مشکلات زندگی مشترک را در اختیار شما قرار دهند . مراجعه به مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی و استفاده از مشاوره زناشویی و زندگی مشترک نشانه ضعف و ناتوانی شما نیست بلکه نشان دهنده رشد فرهنگی شما است و گویای منطقی بودن نگاه شما به  مشاوره مشکلات زندگی مشترک .

زندگی مشترک

اولین مشکلات زندگی مشترک

اولین مشکلات زندگی مشترک معمولا پس از ، از بین رفتن دوران شیفتگی خود را نشان میدهند . دوران شیفتگی به اوایل زندگی مشترک که همه چیز تازگی دارد و هیجان انگیز است و فرد درگیر احساسات نو پا و آتشین خود است گفته میشود . در این دوران زوجین کمتر متوجه کمبود های زندگی یا نکات خلاف سلیقه خود در طرف مقابل هستند در واقع همان جمله ی معروف که میگوید هیچ کسی چهل روز اول زندگی بدبخت نیست . به همین خاطر پس از گذشت مدتی از شروع زندگی مشترک اولین مشکلات زندگی مشترک خود را نشان میدهند .

اولین مشکلات زندگی مشترک اگر ازدواج از پایه دچار مشکل خاصی نباشد و یک ازدواج صحیح و منطقی باشد و فرد مقابل مشکل حادی نداشته باشد معمولا مشکلات جدی نیستند و قابل حل و فصل هستند . شروع مسئولیت های جدی زندگی مشترک یکی از مواردی است که زوجین را با مشکل رو به رو میکند چرا که هم زن هم مرد تا قبل از این مسئولیت جدی و سنگینی را بر عهده نداشته اند و مسئولیت هایی که با شروع زندگی مشترک به هر دو نفر واگذار میشود میتواند آن ها را کلافه و خسته کند و باعث تنش و اختلاف شود اما اگر پسر و دختر قبل از شروع زندگی مشترک در مورد مسئولیت ها بصورت شفاف با هم صحبت کنند و واقع بینانه وارد زندگی مشترک شوند این مسئله نمیتواند مشکل ساز باشد .

مشکل وابستگی در زندگی مشترک

مورد بعدی وابستگی به خانواده است . فرد همچنان پس از شروع زندگی مشترک در موارد ریز و درشت قدرت تصمیم گیری ندارد و خانواده پدری خود را دخالت میدهد یا در بحث های زناشویی هرچند جزئی نیز خانواده را با خبر میکند و چون خانواده ها در اکثر مواقع جانب دارانه به مسئله نگاه میکنند باعث بروز مشکل میشود . اما این به آن معنا نیست که در مواقع لازم از تجربه بزرگ تر ها استفاده نکنیم اما باید بپذیریم ما اکنون خود یک خانواده کوچک هستیم و باید بتوانیم مستقل از خانواده پدری زندگی خود را مدیریت کنیم . مورد دیگر توقع های نابجا است نباید در ابتدای شروع زندگی از همسر خود توقع داشته باشیم تمام خواسته های ما را یک شبه براورده کند . با مقایسه زندگی خود با کسانی که سال ها است زندگی مشترک خود را شروع کرده اند لذت داشته های خود را نیز از بین ببریم .

مشکل مالی از مشکلات شایع پس از شروع زندگی مشترک است که در اوضاع کنونی بسیار مورد توجه تر از دیگر موارد است . بهتر است زوج ها برای رساندن سطح مالی و اوضاع زندگی خود به شرایط ایده آلی که در ذهن دارند خود را با وام های سنگین تحت فشار نگذراند بلکه با مدیریت مالی خواسته های رفاهی خود را اولویت بندی کنند و یکی پس از دیگری برای  رسیدن به آن ها تلاش کنند . به طور کل مشکلات گوناگونی بنا به شرایط موجود طرفین ممکن است در اوایل ازدواج به وجود بیایند اما اغلب مشکلاتی هستند که منشا آن ها عدم تجربه و ناپختگی زوجین است و با اندکی از خود گذشتگی و صبر پیشه کردن قابل حل شدن هستند در این میان یک مشاوره خانواده خوب میتواند ما را کمک کند .

مشکلات زندگی مشترک با خانواده شوهر

مشکلات زندگی مشترک با خانواده شوهر گاه فقط ناشی از نگرش فرد است که تمام حرکات و گفتار و رفتار خانواده شوهر خود را مغرضانه برداشت میکند و گاه هم بنا به مشکلاتی که در هر روابطی ممکن است پیش بیاید . بدترین رفتار در رابطه با خانواده شوهر که زندگی مارا قطعا با مشکل رو به رو خواهد کرد این است که بخواهیم رابطه همسر خود را با خانواده اش کاملا قطع کنیم . باید بپذیریم که خانواده همسر ما جزئی از هویت او هستند و از لحاظ عاطفی به حضور آنها نیاز دارد . فراموش نکنید تحت هیچ شرایطی اگر همسر خود را دوست دارید در مقابل او به خانواده اش توهین نکنید چرا این کار فقط باعث ایجاد کدورت و مشکل بین شما خواهد شد .

اگر خانواده همسر شما با دخالت های نادرست و یا برخورد های اشتباه باعث بروز مشکل در زندگی مشترک شما شده اند و خود همسرتان نیز واقف بر این موضوع است میتوانید با همسر خود در این باره صحبت کنید و رابطه خود را با خانواده همسرتان را به یک رابطه کنترل شده محترمانه تبدیل کنید . مشکلات زندگی مشترک با خانواده شوهر در تمام زندگی های مشترک وجود دارد و به علت تقابل دو فرهنگ متفاوت است و اگر از چارچوب خارج نشود با گذشت زمان و آشنایی بیشتر با خلقیات یکدیگر قابل کنترل است .

زندگی مشترک

حل مشکلات زندگی مشترک

حل مشکلات زندگی مشترک بیشتر از هر چیزی نیازمند از خود گذشتگی و صبر است با داشتن این دو فاکتور مسیری که باید طی شود تا مشکلات از بین روند آسان تر و قابل تحمل تر خواهد بود . باید به عنوان فرد بالغی که آمادگی ازدواج را در خود دیده است بپذیریم زندگی همانقدر که شیرین و لذت بخش است گاه میتواند نفس گیر و دشوار باشد اما نباید در مقابل هر پیشامد و مشکلی به گزینه آخر یعنی طلاق فکر کنیم . اگر در برخورد با هر مشکلی حتی در ذهن خود به طلاق هم به عنوان یک راه حل نگاه کنید باعث میشود توان و قدرت مقابله شما با مشکلات کمتر شود و به جای رو به رو شدن با مشکلات به فرار از آنها فکر کنید . حل مشکلات در زندگی مشترک به درک متقابل و پذیرش وظایف خود نیاز دارد .

مدیریت مشکلات زندگی مشترک

در عین مسئولیت پذیری باید انعطاف پذیر نیز بود به طور مثال اگر شما به عنوان خانم خانه شغل و درآمد نیز دارید درست است که تامین مخارج زندگی به هیچ عنوان وظیفه شما نیست اما اگر بتوانید از نظر مالی به همسر خود کمک کنید بدون شک کاهش فشار مالی همسرتان از او فردی آرام تر و علاقه مند تر به زندگی خواهد ساخت . یا اگر به عنوان مرد خانه وظایف خارج از منزل خود را به درستی انجام داده اید وظیفه ای در امور خانه داری از شما انتظار نمیرود اما اگر همسرتان روز خسته کننده ای داشته است میتوانید با کمک به او در کار های منزل محبت او را بیش از پیش نصیب خود کنید .

در کنار تمام اینها نقش مشاوره زناشویی و زندگی مشترک در حل بحران ها و مشکلات انکار ناپذیر است یک مشاور خانواده میتواند وقتی زندگیتان را در بن بست مشکلات حس میکنید راه جدیدی را برایتان باز کند .

برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه فرمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره زناشویی و زندگی مشترک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع:  11 Ways To Make Your Long-Term Marriage Happier

کارهایی که شوهر را خوشحال میکند چیست؟

خوشحال کردن شوهر بدون شک از اصلی ترین خواسته ها و اهداف هر زنی میباشد. اما گاهی زنان و به خصوص بانوان کم تجربه تر اطلاعات و آگاهی لازم را برای رسیدن به این خواسته ندارند و در خوشحال کردن شوهر ناکام میمانند.

این عدم توانایی ناشی از خیلی از مسائل میتواند باشد که در ادامه مفصل به آن خواهیم پرداخت. هر زنی که ازدواج میکند به طور طبیعی وظایفی دارد که به صورت ذاتی برعهده زن در زندگی مشترک میباشد. زنان در ابتدا باید به وظایف اصلی خود عمل کنند تا رضایت  شوهر خود را به دست بیاورد. برخی از نیاز های اساسی مردان از نظر صاحب نظران در مشاوره خانواده عبارت اند از:

  • نیاز به خانه ای پر از محبت با همسری مهربان
  • برطرف شدن نیاز جنسی به صورت منظم
  • نیاز به احترام و تکریم شدن از سمت همسر
  • نیاز به موثر بودن در ابعاد مختلف زندگی

راه های خوشحال کردن شوهر چیست؟

راه های خوشحال کردن شوهر میتواند نسبت به خلق و خوی شوهر و فرهنگ زندگی و شخصیت او متفاوت باشد. مشاوره زناشویی و زندگی مشترک در آموزش ها و پیشنهادات خود برای بانوان توصیه میکند که زنان نمیتوانند از یک ترفند و دستورالعمل واحد برای خوشحال کردن تمام مردان استفاده کنند. بنابراین قدم اول برای خوشحال کردن و راضی نگه داشتن شوهر این است که به خوبی او را بشناسید و تا میتوانید اطلاعات و آگاهی در مورد او به دست بیاورید.

حتما در طی زندگی و گذراندن مدتی زیر یک سقف بسیاری از ویژگی‌های شخصیتی شوهرتان را خواهید شناخت. برای شناختن ابعادی که در همسرتان که سخت تر شناخته میشود میتوانید از مشاوره خانواده نیز استفاده کنید. نکته دیگری که میتوان در مورد راه های خوشحال کردن همسر به آن اشاره کرد این است که در عمل کردن به وظایف همسری خود به هیچ عنوان به مانند معامله و توافق با همسرتان برخورد نکنید. رمز خوشحال کردن همسرتان این است که تمام اعمالی که برای شوهرتان انجام میدهید از روی عشق باشد.

همسر

نکات مهم در خوشحال کردن شوهر چیست؟

نکات مهم در خوشحال کردن شوهر را زنان باید رعایت کنند تا تلاششان برای بالا بردن رضایت شوهرشان از زندگی زناشویی به ثمر بنشیند. در ادامه به تعدادی از نکات مهم در خوشحال کردن شوهر اشاره خواهیم داشت:

  • باید به این مورد توجه کرد که محبت کردن به همسر نباید به صورت مقطعی صورت بگیرند و این شرایط دائمی باشد.
  • سعی کنید به هیچ عنوان ارتباط کلامی خود را با شوهرتان قطع نکنید. مردان شاید در ظاهر این را نشان ندهند اما آنها از محبت کلامی بسیار لذت میبرند.
  • هیچگاه فراموش نکنید که در گفتن حرف ها و خواسته های خود به شوهرتان وقت شناس باشید. وقتی مردان خسته یا عصبانی باشند حرف زدن درباره موارد جدی کاملا نتیجه عکس میدهد و اغلب موجبات بحث و جدال را فراهم میکند.
  • لحظاتی که شوهرتان در خانه حضور دارند حتما توجه ویژه ای به ظاهر خود داشته باشید. مردان بسیار از دیدن ظاهر شما تاثیر میپذیرند. حال این تاثیر میتواند منفی باشد میتواند مثبت.

آسان ترین کار برای خوشحال کردن شوهر چیست؟

آسان ترین کار برای خوشحال کردن شوهر شاید فراهم کردن شرایطی باشد که مرد را بعد از چالشهای گوناگونی که در فضای بیرون از منزل با آنها دست و پنجه نرم میکند، با فضای آرامی در خانه و حریم خصوصی زندگی خود رو به رو کند. برخی از نکاتی که زنان با رعایت آنها میتوانند مردان خود را با عمل به آنها خوشحال کنند عبارتند از:

  • بیان مشکلات زندگی مشترک در موقع مناسب. موقع مناسب یعنی وقتی که شوهر خسته یا غمگین و بی حوصله نباشد. این موضوع باعث ناخشنودی مردان میشود.
  • حل و فصل مشکلات و انتقاد در جمع بسیار مردان را آزرده خاطر میکند. زنان از این کار پرهیز کنند.
  • شاید یک زن راز دار بودن را بتوان به عنوان آسان ترین کار برای خوشحال کردن همسر شناخت. مردان از داشتن یک زن رازدار بسیار خوشنود میشوند.

خوشحال کردن

کارهایی که شوهر را خوشحال میکند چیست؟

کارهایی که شوهر را خوشحال میکند و اطلاع و آگاهی از آنها همیشه از دغدغه های زنانی است که دائم به این فکر میکنند که چگونه پایه های زندگی زناشویی خود را محکم تر از قبل کنند. تا اینجا به چند نمونه از کارهایی که شوهر را خوشحال میکند اشاره کردیم. در این بخش اعمالی دیگر که موجبات خوشنودی مرد را فراهم میکند میپردازیم:

  • همراهی و ارزش گذاشتن به اهداف شوهر و تا حد توان کمک کردن به مرد در جهت رسیدن به انها.
  • سعی کردن در راه بهتر شدن اوضاع زمانی که مرد از لحاظ ذهنی به هم ریخته است. مثلا در زمانی که مرد از لحاظ مالی شرایط خوبی ندارد.
  • زنان باید همیشه به این نکته توجه کنند که همیشه از شوهر خود تعریف کنند و او را با هیچ مرد دیگری مقایسه نکنند. به این صورت حجم زیادی از خوشنودی مرد را فرا میگیرد.

اشتباهاتی که شوهرتان را ناراحت میکند چیست؟

اشتباهاتی که شوهرتان را ناراحت میکند را حتما بیابید و با انجام ندادن آنها زندگی زناشویی خود را از آسیب های مختلف دور کنید. حال برخی از عمومی ترین موارد و اشتباهاتی که شوهرتان را ناراحت میکند را مورد بررسی قرار میدهیم. در ابتدا به یاد داشته باشید تقریبا اکثر مردان از این که همسرشان به آنها دروغ بگویند آزرده خاطر میشوند. حتی دروغی که ممکن است از نظر زن به نفع زندگیشان باشد.

نکته دومی که میتوان به آن اشاره کرد این است زنان با رفتار و کردار خشک و سرد خودشان زمینه ناراحتی و دور شدن شوهرشان را فراهم میکنند. مردان توقع دارند زنان با لطافت و مهربانی فضای زندگی مشترک را زیباتر کنند. زنان نباید با این تفکر که میخواهند به عنوان فردی محکم در کنار همسرشان باشند رفتارها و کردارهای زنانه خود را از مرد دریغ کنند چرا که مردان به این لطافت در زندگی مشترک بسیار نیاز دارند.

همسر

نقش توجه به نیاز جنسی در مورد خوشنودی مرد چقدر موثر است؟

در روند جلب توجه و خوشنودی شوهر زنان حتما باید به نیازهای اساسی و فطری جنسیت مرد توجه کافی داشته باشند. یکی از این نیازهای اساسی نیاز جنسی میباشد. زنان باید توجه داشته باشند که مردان به صورت فطری از کیفیت رابطه جنسی تاثیر میپذیرند . اگر مردان از نظر جنسی در زندگی زناشویی به خوبی تامین نشوند ممکن است دچار سرخوردگی و یا حتی افسردگی شوند. زنان باید آگاهی خود را راجع به مقوله رابطه جنسی در زندگی مشترک بالا ببرند تا بتوانند از این راه شوهر خود را خوشنود کنند.

یک نواختی در زندگی چه تاثیری در زندگی زناشویی میگذارد؟

خانم ها حتما به این مورد توجه داشته باشند که اگر زندگی زناشویی وارد یک نواختی شود و همه چیز تکراری شود مرد کم کم از زندگی دلسرد میشود و شور و نشاط از زندگی آنها ناپدید میشود. زنان میتوانند برای جلوگیری از تکراری شدن زندگی مشترک راه های زیر را امتحان کنند:

  • زن حتما باید برای تفریحات متناسب با سبک و سطح زندگی خود و شوهرش برنامه ریزی کند.
  • زنان باید خودشان برای زندگی مشترک هیجانات مثبت به وجود بیاورند تا زندگی وارد یک نواختی نشود.
  • بانوان میتوانند برای این که در راه به وجود آوردن تنوع در زندگی بدون اشتباه ظاهر شوند مراجعه به روانشناس را انتخاب کنند. یک روانشناس با تجربه و تحصیلاتی که در این زمینه دارد میتواند به خوبی راهنمای افراد نیازمند یاری باشد.

همسر

سوالات متداول

مهمترین دستاورد خشنودی مردان در زندگی زناشویی چیست؟

مهمترین دستاورد خوشنود بودن مرد در زندگی پایبندی او به زندگی و در نتیجه رابطه زناشویی باکیفیت میباشد.

در صورت خشنود نبودن مرد در زندگی زناشویی بزرگترین آسیبی که ممکن است به جود بیاید چیست؟

در رابطه ای که خشنودی در آن وجود ندارد بیشترین آسیبی که زوجین را تهدید میکند خیانت است.

آیا روانشناس میتواند به زنان در راه خوشحال کردن شوهرشان کمکی کند؟

بله یک روانشناس میتواند با برنامه ریزی برای زنان اللخصوص زنان جوان و کم تجربه به آنها کمک کنند تا شوهر خود را از زندگی زناشویی خوشحال و خوشنود کنند.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خانواده به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع:How to Keep Your Husband Happy 

چرا کودکان از فحش و ناسزا استفاده می کنند؟

استفاده از کلمات زشت و ناسزا توسط کودک

زبان بخش مهمی برای تعامل انسانی و برقراری ارتباط با دیگران است. کلماتی که به کار می برید نشان دهنده ایده ها، تفکرات و احساسات شما هستند. کودکان کوچک در حال یادگیری کلمات جدید هستند. و برای اینکه واکنش شما و اطرافیان خود را بسنجند. و یا تشخیص دهند که کلمات درستی را به کار برده اند یا خیر، از کلمات مختلفی در گفت و گوهای خود استفاده می کنند. گاهی ممکن است با موقعیتی رو به رو شوید که کودکتان در جمع از کلمات ناسزا و دشنام استفاده می کند. اینکه شما چه عکس العملی نشان دهید بسیار مهم است. کودکان هنگامی که یاد می گیرند صحبت کنند و از کلمات برای بیان نیازها، احساسات و خواسته های خود استفاده کنند ممکن است استفاده از کلمات خاص به ویژه کلمات فحش و ناسزا را انتخاب کنند. تا عکس العمل اطرافیان خود را نسبت به آن کلمات بسنجند.

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه در رابطه با کودکان و استفاده از کلمات ناپسند و فحش دادن مقاله جامع و تخصصی را نگاش کرده اند.پس حتما این مقاله را مطالعه کنید تا یاد بگیرید هنگامی که فرزندتان از کلمات زشت و یا فحشی را در گفت و گو های خود استفاده کرد چه واکنشی نشان بدهید. با ما همراه باشید.

چرا کودکان از فحش و ناسزا استفاده می کنند؟

دلایل زیادی وجود دارد که کودکان، از فحش و ناسزا در مکالمات خود استفاده کنند. برخی از مهم ترین دلایل استفاده کودکان از کلمات ناسزا عبارتند از:

امتحان کردن زبان و یا کلمات جدید، تقلید از همسالان، بزرگسالان و همکلاسی هایشان، یاد گیری و به کار بردن آنچه که در تلوزیون و یا فضای مجازی می بینند، تکرار کلماتی که دیگران با شنیدنش خندیده اند. و یا واکنشی نشان داده اند که کودک را برای استفاده مجدد از آن کلمه ترغیب کرده است. تلاش برای درک این موضوع که چرا این کلمه زشت است. و همه او را از گفتنش منع می کنند و یا برای فهمیدن معنای یک کلمه ناشناخته.

وقتی که خواهر و برادر بزرگتر شروع به فحش دادن می کنند. و با واکنش بزرگسالان رو به می شوند، کودک کوچکتر کنجکاو می شود که اگر او نیز از این کلمات استفاده کند، والدین چه واکنشی در برابر او نشان می دهند.

کودکان کوچکتر ممکن است صرفا به دلیل اینکه دیگران کلمات ناپسند و ناسزا را در مکالمات خود به کار می برند، از این کلمات استفاده کنند. بچه ها هرچه که شما بگویید و بشنوند را در مکالمات خود به کار می برند حتی اگر معنا و مفهوم آن کلمه را ندانند.

شاید شما در خانواده استفاده از کلمات ناپسند و زشت را هنگامی که کودکان حضور دارند، ممنوع کرده باشید. اما دیگران از فحش ها و ناسزا در جلوی کودک شما استفاده کنند. و این کار باعث نگرانی و استرس شما شود. سعی کنید آرام بمانید و واکنش تندی را از خود نشان ندهید. زیرا داشتن یک واکنش تند به کودکتان نشان می دهد که اگر از این کلمات استفاده کنند واکنش بزرگی را دریافت می کنند. پس کودک به گفتن آن کلمه ادامه می دهد حتی اگر معنای آن را متوجه نشود.

تربیت فرزندی که ناسزا می گوید

هنگامی که فرزندم فحش می دهد چه کاری باید انجام بدهم؟

نحوه برخورد شما و واکنشتان به فحش دادن فرزندتان بستگی به عوامل مختلفی دارد. از جمله: سن فرزند، بحث ها و گفت و گوهایی که با او داشتید و قوانین خانواده که قبلا وضع کرده اید. به طور کلی، شما باید دقت کنید که شرایط را از آنچه که هست بدتر نکنید. و با نشان دادن واکنش اشتباه باعث ترغیب فرزند خود به استفاده مجدد از این کلمات نشوید. در زیر کارهایی را که می توانید هنگام ناسزا گفتن کودک خود انجام دهید، گفته شده است.

 

سعی کنید آرام بمانید

شاید انجام این کار سخت باشد، ولی غیر ممکن نیست. سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید. و واکنش شدیدی را نشان ندهید. داشتن یک واکنش تند و اشتباه می تواند نتیجه معکوس داشتهباشد و فرزندتان را به استفاده مجدد از کلمه تشویق کند. در عوض به آرامی به فرزند خود یاد آوری کنید که به کار بردن این کلمه اشتباه و زشت است و نباید مجدد تکرار کند.

 

معنای کلمات را برای فرزندتان توضیح دهید

اغلب اوقات، فرزندان کوچک شما از کلماتی استفاده می کنند که اصلا معنای آن را نمی دانند و درک نمی کنند. به همین دلیل با فرزند خود در رابطه با کلمه ای که بکار برده است صحبت کنید. و متناسب با سن، جنسیت و درک و فهم فرزندتان معنای کلمات را توضیح دهید. از این فرصت استفاده کنید و به آنها بیاموزید که کلمات بکار برده چه معا و مفهومی دارند. و دلیل اینکه نباید از انها استفاده کند چیست.

 

از کلمات جایگزین استفاده کنید

به جای اینکه با پرخاشگری و واکنش های تند از کودک خود بخواهید که کلمات را به کار نبرند، از کلمات مشابه و مناسب برای جایگزین کردن استفاده کنید. وقتی فرزندتان فحش می دهد، به جای آن کلمه، یک کلمه مناسسب و هم وزن پیدا کنید و به این ترتیب مکالمه خود و فرزندتان را به سمت دیگر سوق بدهید. یکی از موثرترین راهکارها این است که یک کلمه جایگزین برای بیان آنچه می گویند و ناپسند است پیدا کرده و الگو سازی کنیم.

 

قوانینی را در خانواده تنظیم کنید

متناسب با شرایط، فرهنگ و موقعیت خانواده خود استفاده از کلماتی را در خانه و محیط های اجتماعی ممنوع کنید. کلمات را مشخص کنید و مطمئن شوید تمام اعضای خانواده لیست کلمات ممنوعه را می دانند. شما می توانید پاداش و یا مجازاتی را نیز تعیین کنید. هرکسی که از این کلمات استفاده کرد باید مجازاتی داشته باشد و افرادی که کمترین استفاده از این کلمات را داشتند مستحق دریافت پاداش خواهند بود.

 

به احساسات که پشت کلمات هستند دقت کنید

چرا کودکتان از این کلمه استفاده کرده است؟ آیا قصد داشته تا موضوعی را بیان کند که او را ناراحت کرده است؟ یا نمی داند چگونه احساسات خود را ابراز کند؟ شما می توانید از فرزند خود بخواهید نقاشی در رابطه با احساسات فعلی خود بکشد. ویا احساساتش را از طرییق شکلک های داخل تلفن همراه به نمایش بگذارد. به کودک خود کمک کنید تا احساسات خود را بیان کند. به او بگوییید که همه احساسات خوب هستند و بیان آنها و توضیح دادن در رابطه با احساساتش کار درستی است اما همه رفتارها ممکن است درست نباشند. مثلا عصبانی بودن اشکالی ندارد، اما فحش دادن هنگام عصبانیت أصلا کار درستی نیست.

 

الگو برداری و انتخاب کلمات

شما به عنوان پدر یا مادر، تاثیر بسیار زیادی در رفتار، حرکات و نحوه صحبت کردن فرزندتان دارید. حواستان باشد در موقعیت های مختلف از چه کلماتی استفاده می کنید. انتخاب کلمات خود را در نظر بگیرید. سعی کنید از کلماتی استفاده کنید که دوست دارید فرزندتان نیز از آنها استفاده کند.

چرا کودکان از فحش و ناسزا استفاده می کنند؟

سخنی از مشاوران آویژه

به عنوان والدین به کودکان خود بیاموزید که کلمات دارای قدرت و معنا هستند. و به کار بردن برخی از کلمات به خصوص در موقعیت های اجتماعی خاص أصلا مناسب نیست. مخصوصا سخنان و کلمات زشت و ناسزا. اغلب کودکان کلمات زشت ررااز همسالان خود تلقید می کنند. و از این کلمات استفاده می کنند چون کنجکاو هستند تا واکنش شما یا اطرافیان خود را نسبت به این کلمه ببینند. با فرزندان خود در مورد اینکه چه کلماتی را برای مکالمات خود استفاده کنند صحبت کنید. اگر کلمات زیبا و مناسبی به کار بردند آنها را تشویق کنید. کلماتی را ترویج دهید که به افراد اعتبار می بخشد و بسیار مناسب هستند.

بیشتر بخوانید: یک مشاور خانواده خوب کیست؟