مشاوره روانشناسی

معرفی دیدگاه های روانشناسی و شناختی برای داشتن خانواده ای بهتر و ذهنی آرام

مشاوره روانشناسی

معرفی دیدگاه های روانشناسی و شناختی برای داشتن خانواده ای بهتر و ذهنی آرام

نقش هنر گفتگو در خانواده برای کاهش تنش

- فروتن و متواضع باشید:

فروتنی چه در خانواده و چه در جامعه، سبب احترام و توجه دیگران به شما می‌شود. افرادی که با فروتنی و احترام برخورد می‌کنند، همیشه در جایگاه والاتری نسبت به بقیه قرار می‌گیرند.

- مهارت گوش دادن را در خود تقویت کنید:

یکی از مهم ترین معضلات گفتگو در خانواده، نداشتن مهارت گوش دادن است. اگر اعضای خانواده احساس کنند که به حرف هایشان گوش داده می‌شود و برای سخن آنان اهمیت قائل می‌شوند و مورد درک متقابل قرار می‌گیرند، در خیلی از موارد از مواضع خود دست می‌کشند و در کشمکش های خانوادگی کوتاه می آیند و مجددا روابط صمیمانه خود را از سر می‌گیرند.

- دست از تحقیر در گفتگو بردارید:

یکی از اشتباهات ما در مهارت گفتگو با خانواده، این است که در صحبت های خود، طرف مقابل را تحقیر و یا سرزنش می‌کنیم. به همین دلیل بسیاری از گفتگوهای ما به مشاجره ختم می‌شود. مقایسه ها، سرزنش، تحقیرها، صحبت کردن از دیگران و …، از مهم ترین عوامل کاهش زمان گفتگو میان اعضای خانواده است.

میانگین گفتگو در خانواده های ایرانی
اهمیت گفتگو در خانواده

- مهارت گفتگو را در خود تقویت کنید:

مهارت گفتگو یک مهارت انتسابی نیست بلکه اکتسابی است. شما باید این مهارت را به دست آورید. شما می‌توانید از طریق خواندن کتاب و روزنامه، مراجعه به مشاوره خانواده، استفاده از رسانه های گروهی، مانند تلوییزیون، رادیو، این مهارت را بیاموزید.

روشن حرف بزنید:

بیشتر ما حوصله فکر کردن به حرف های دیگران را نداریم تا متوجه منظور اصلی آنان شویم. بنابراین خواسته های خود از یکدیگر را به روشنی بیان کنید. اگر شما نیازمند توجه بیشتری از سوی خانواده خود هستید، مستقیما به آنان بگویید. افرادی که نمی‌توانند خواسته های خود را به طور واضح مطرح کنند، همواره مورد احترام و توجه کمتر قرار می‌گیرند.


منبع:familico.ir
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد