مشاوره روانشناسی

معرفی دیدگاه های روانشناسی و شناختی برای داشتن خانواده ای بهتر و ذهنی آرام

مشاوره روانشناسی

معرفی دیدگاه های روانشناسی و شناختی برای داشتن خانواده ای بهتر و ذهنی آرام

چگونه با کودکی که پرخاشگری میکند برخورد کنیم ؟

کودک پرخاشگر کودکی عصبانی است . او زود ناراحت میشود و داد میزند . اهمیت موضوع  با میزان عصبانیت او تطبیق ندارد . کودک پرخاشگر معمولا دلخور به نظر میرسد . کودک پرخاشگر شاید شما را خیلی دوست داشته باشد اما برای کوچکترین اعتراض نیز با عصبانیت حرف میزند . یک کودک پرخاشگر زورگو است . او میخواهد هر چیزی را با زور بدست بیاورد . کودک پرخاشگر نا آرام است . معمولا دمای بدنش بالا است و بی تابی و بیقراری میکند  . اینگونه  کودکان نافرمانی میکنند . کودک پرخاشگر خودسرانه عمل میکند . زیاد و تند تند حرف میزند و به حرفهای دیگران کمتر گوش میکند . معمولا قهر میکنند و از اتاق و در مواقع شدیدتر خانه را ترک میکنند . این کودکان مهر طلب هستند . هر کودکی ممکن است برخی اوقات این خصوصیات را داشته باشد .

وقتی داد زدن و قهر کردن کودکی به تکرار هرروزه بیانجامد یعنی کودک دچار اختلال شده و نیاز به مشاوره اختلال کودک ندارد . کودکی که بررفتار خود کنترل ندارد باید درمان شود . او به خود حق میدهد و چنین می اندیشد که همه میخواهند به او زور بگویند . در چنین مواقعی روانشناسی کودک جزو ملزومات است . با مراجعه به یک مرکز مشاوره به درمان کودک خود کمک کنید . زیرا اگر این رفتار در وجود او نهادینه شود درزندگی اجتماعی دچار مشکل خواهد شد . در مدرسه ، در بازیهای گروهی ، در پارکهای بازی . در بین اقوام و کودکان همسال و بالاخره در زندگی مشترک . در اینصورت حتما مشاوره کودک انجام دهید . برای اینکه اورا بتوانید درست تربیت کنید مشاوره تربیت کودک را پیشنهاد میکنیم . مرکز مشاوره آویژه در این زمینه همراه شما است .

درمان کودک پرخاشگر

درمان کودک پرخاشگر نیاز به کمک مشاوران آگاه دارد . مانند هر اختلال دیگری درمان کودک پرخاشگر نیاز به حس آرامش دارد محیط امن و آرام . لازم است بدانید منشا اکثر بیماری ها و اختلالات محیط نا آرام خانواده است . برای درمان کودک پرخاشگر باید درون کودک را آرام کرد . اگر نیاز به دارو دارد حتما داروهایش را مصرف کند . همراه با مصرف دارو قدم به قدم با مشاوران راه های درمان را بپیمایید . وقتی کودک چیزی میخواهد به سرعت و با تحکم با او برخورد نکنید . اگر جواب شما منفی است ابتدا با لحنی ملایم از او بپرسید آن را دوست داری ؟ و او مطمئنا جواب خواهد داد آری سپس با او همزاد پنداری کنید و بگویید منهم دوست دارم برایت آنرا تهیه کنم اما .. سپس دلایل خود را به نرمی بیان کنید .

درمان کودک پرخاشگر فقط با حوصله امکان پذیر است . تا حد امکان از کلمات منفی کمتر استفاده کنید . از اصواتی که حکایت از ناراحتی شما دارد مانند « اه .. واه » کلماتی مانند بس کن .. نکن ..مگه با تونیستم ؟ به جای استفاده از این کلمات دستان اورا دردست بگیرید و با یک نگاه مهربان در چشمان او برایش آرامش به ارمغان بیاورید . سپس با آرامش دلایل خود را بیان کرده و بعد از او خواهش کنید به موضوع فکر کند . پس از این مرحله از او بخواهید نتیجه افکارش را با شما در میان بگذارد . این وقت گذاشتن ها به کودک حس اهمیت میدهد او خود را مشاور شما میداند و میخواهد که بهترین تصمیم را بگیرد .

راه های تربیت کودک پرخاشگر

راه های تربیت کودک پرخاشگر

راه های تربیت کودک پرخاشگر متنوع و زیاد هستند که شما باید متناسب با شدت پرخاشگری کودک انتخاب کنید . یکی از راه های تربیت کودک تشویق او میباشد . هنگامی که کار خوبی انجام میدهد با تشویق به او بفهمانید که مورد توجه است . رفتار نیک برای او محبوبیت ببار می آورد . در ضمن به او بگویید که لازم نیست خوب بودن تو بر همه زبانها جاری باشد همین که خوب هستی مورد احترام قلبی دیگران قرار خواهی گرفت . برای اینکه اگر در جایی تحسین نشد حس نکند به او بی توجهی شده است .

یکی دیگر از راه های تربیت کودک پرخاشگر تمرین دادن او برای خوب گوش دادن است . با خوب گوش دادن  سطح حوصله بالا میرود . با او همصحیت شوید و از او بخواهید یک خاطره تعریف کند . ابتدا خوب گوش بدهید . سپس یکی از خاطره های شیرین کودکی اش را برایش بازگو کنید و از او بخواهید میان حرفهای شما ساکت بماند . یا یک بازی به همین گونه ترتیب دهید . او را تمرین دهید برای بدست آوردن چیزی زمان بگذارد و صبر کند . فلان چیز را برایت میخرم الان نه ده روز دیگه . هرروز که میگذرد به او یاداوری کنید فقط نه روز دیگه موند .

شیوه های برخورد با کودک پرخاشگر

ازشیوه های برخورد با کودک پرخاشگر اینست که هنگام  داد زد به خواسته اش اهمیت ندهیم از او بخواهیم آرام بگوید « داد میزنی متوجه نمیشم تو چی میخوای آروم بگو تا بفهمم چی میگی »  او شاید آرام آرام نشود اما لحن خود را آرامتر خواهد کرد انگاه خوب گوش کنید و به خواسته اش عمل کنید تا از آرام بودن نتیجه خوبی بگیرد . اگر در آن واحد قادر به انجام خواسته اش نبودید به او توضیح دهید که الان مقدور نیست . اما قول بدهید در اسرع وقت اینکار را انجام خواهید داد . یادتان باشد به قولهایی که میدهید متعهد باشید .

یکی دیگر از شیوه های تربیت کودک پرخاشگر اینست که وقتی او سخت مشغول بازی مورد علاقه اش است از او نخواهید کار دیگری مثل دوش گرفتن انجام دهد . آرام به او بگویید برنامه رو ببین بعد برو دوش بگیر باشه عزیزم ؟ تایید گرفتن از او حس خوبی برایش خواهد داشت . این برخورد دو نکته مثبت به همراه دارد . اول اینکه شما برای برنامه های شخصی او احترام قائل هستید و دوست دارید او برنامه دلخواهش را ببیند . دوم اینکه با تایید و خواست خودش قرار است دوش بگیرد و حالت تحکم ندارد . « باشه عزیزم ؟ »

شیوه های برخورد با کودک پرخاشگر

روانشناسی کودک پرخاشگر

روانشناسی کودک پرخاشگر مهم ترین قدم در جهت بهبود اوست . چرا کودک من پرخاش میکند ؟ آیا برخورد من با او با پرخاش و تحکم است ؟ هنگامی که مادر اورا در بطن خود داشت دچار استرس و عصبی بود ؟ آیا تغذیه مادر باردار درست بود ؟ خانه من محیطی آرام و امن برای او محسوب میشود؟ یا مدام نگران اختلافات و کمبودها است ؟ آیا چون او کوچک است اورا وادار به خوابیدن ، خوردن ، دوش گرفتن و حتی بازی کردن و مهمانی رفتن میکنم ؟ آیا به او فرصت انتخاب مبدهم ؟ روانشناسی کودک پرخاشگر کمک میکند تا گره های روانی کودک زودتر باز شود . به او مهارتهایی مطابق با استعدادهایش بیاموزید تا وقتی خواست جلب توجه کند از آنها کمک بگیرد نه داد زدن و پرخاش کردن .

از سالم بودن جسمانی او با چکاب مطمئن شوید . آیا اوبا یک  نارسایی و یا کمبود ریز مغذی و املاح مواجه نیست ؟ کمبودهای جسمانی بر روان آدمی تاثیر گذار هستند . همانطور که روح خسته و یا بیمار بر جسم تاثیر دارد . مرکز مشاوره آویژه برای شما سلامت و تندرستی آرزومند است .

سوالات متداول

چگونه با کودکی که پرخاشگری میکند برخورد کنیم ؟

اول دعوت به آرامش کنیم سپس به دقت به حرفهایش گوش دهیم بعد اگر تامین خواسته اش امکان پذیر بود آنرا برایش فراهم کنیم و اگر امکان نداشت به آرامی توضیح دهیم از هر پنج خواسته کودک سه خواسته را فراهم کرده یکی را باتاخیر و آخری را فراهم نکنیم .

تربیت کودکی که پرخاشگری میکند چگونه باید باشد ؟

با محبت و نوازش به او آرامش ببخشیم سپس به او خوب گوش دادن را بیاموزیم و بعد با تمرینهای مختلف حوصله اورا بالا ببریم . صبر کردن را به او بیاموزیم و یاد بدهیم بر رفتار خود کنترل داشته باشد .

تعریف پرخاشگری در کودکان چیست ؟

پرخاشگری عبارتست از داد زدن ، گریه کردن ، غر غر کردن  ، بی صبری و بیحوصلگی پیشه کردن ، نا فرمانی کردن و نا آرامی در جهت رسیدن به یک هدف کودکانه .

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه تربیت کودک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع:  

مشاوره خانواده 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد