مشاوره روانشناسی

معرفی دیدگاه های روانشناسی و شناختی برای داشتن خانواده ای بهتر و ذهنی آرام

مشاوره روانشناسی

معرفی دیدگاه های روانشناسی و شناختی برای داشتن خانواده ای بهتر و ذهنی آرام

مشاوره خانواده کیست؟

اگر خانواده شما دوران سختی را پشت سر می‌گذارد - چه استرس، عصبانیت یا غم و اندوه باشد - مشاوره خانواده می‌تواند بهبودی خوبی برای مشکلات خانوادگی شما ایجاد کند. مشاوره خانواده می تواند به زوج ها، کودکان یا اعضای یک خانواده بزرگ کمک کند تا بهتر بتوانند ارتباط برقرار کنند.

جلسات مشاوره توسط متخصصی به نام خانواده درمانگر انجام می شود. مشاوره می توانند روانشناس، مددکار اجتماعی یا درمانگری باشند که آموزش های بیشتری در زمینه خانواده درمانی دیده است، انجام شود.

مشاوره خانواده درمانی چگونه می تواند به شما کمک کند؟

مشکلات در خانواده شما می تواند بر تمام زمینه های زندگی اعضای خانواده تأثیر بگذارد. شما و عزیزانتان ممکن است در محل کار، مدرسه یا در تعاملات روزمره با افراد دیگر به مشکل بر بخورید.

وقتی احساس می‌کنید که مسائل و دردسر های خانواده‌تان برای شما بزرگ‌تر از آن است که نمی‌توانید از عهده آن برآیید - و در حال بهتر شدن نیستند و حتی بدتر شدن هستند - ممکن است وقت آن رسیده باشد که به یک مشاوره خانواده یا خانواده‌ درمانگر مراجعه کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا راه های جدیدی برای مدیریت مشکلات، درگیری ها و چالش های شما پیدا کنید.

برخی از موقعیت هایی که خانواده درمانگر می تواند به شما کمک کند عبارتند از:

  • درگیری بین اعضای خانواده
  • سوء مصرف مواد یا اعتیاد
  • بیماری روانی یکی از اعضای خانواده
  • مشکلات مالی یا اختلاف نظر در مورد پول
  • مشکلات در مدرسه
  • مشکلات بین خواهر و برادر
  • مشکلات رفتاری کودکان
  • مراقبت از یکی از اعضای خانواده با نیازهای ویژه
  • مشکلات با اعضای خانواده گسترده
  • بیماری یکی از اعضای خانواده یا مرگ در خانواده
  • خیانت
  • جدایی یا طلاق
  • حضانت مشترک فرزندان 

در طول خانواده درمانی چه اتفاقی می افتد؟

ابتدا، درمانگر مشاوره خانواده شما با همه اعضای خانواده صحبت می کند تا به آنها کمک کند تا بفهمند چه اتفاقی در حال رخ دادن است. مشاور سؤالاتی در مورد اینکه هر فرد چگونه مشکلات را می بیند، زمانی که مشکل شروع شده است و چگونه خانواده تا کنون سعی در مدیریت همه چیز داشته است، می پرسند.

در مرحله بعد، مشاور برنامه درمانی را تنظیم می کند. هدف بهبود تعارضات در خانواده است نه اینکه کسی را به خاطر مسائل و مشکلات مقصر بدانیم.

مشاور شما به اعضای خانواده کمک می کند تا بهتر ارتباط برقرار کنند، مشکلات را حل کنند و راه های جدیدی برای همکاری با یکدیگر پیدا کنند.

اما این را حتما باید بدانید که  مشاور خانواده همیشه نمی تواند مشکل را برطرف کند. اما می‌تواند به اعضای خانواده مهارت‌های جدیدی بدهد تا از شرایط دشوار به روش‌های سالم‌تری عبور کنند.

خانواده درمانی نیازی به زمان زیادی ندارد. میانگین آن حدود 12 جلسه است. اینکه چند وقت یکبار با یک درمانگر مشاور خانواده ملاقات می کنید و به تعداد جلساتی که نیاز دارید بستگی به مسائل خاصی دارد که در درمان روی آنها تمرکز می کنید.

چگونه یک مشاوره خانواده پیدا کنیم؟

راه های زیر را برای یافتن یک خانواده درمانگر امتحان کنید:

1. از روان پزشک مراقبت های اولیه خود درخواست کنید کسی را به شما معرفی کند.

2. ببینید آیا دوستان یک مشاور خانواده خوب می شناسند یا خیر.

3. با مراکز مشاوره خانواده درمانی خود تماس بگیرید و لیستی از درمانگران را بخواهید. ممکن است بتوانید لیست را به صورت آنلاین پیدا کنید.

4. وب سایت انجمن روانشناسی یا سازمان نظام روانشناسی، ازدواج و خانواده درمانی را بررسی کنید و یک درمانگر ازدواج و خانواده را در نزدیکی خود جستجو کنید.

5. در اینترنت برای یک مشاور خانوادهدر منطقه خود جستجو کنید.

هدف خانواده درمانی یافتن راه هایی برای کمک اعضای خانواده به یکدیگر است.

در خانواده درمانی، یک مشاور با خانواده ها و کسانی که در روابط نزدیک هستند و مشکلاتی را تجربه می کنند کار می کند.

درمانگر دیدگاه ها و روابط آنها را برای درک مشکلاتی که دارند بررسی می کند. به اعضای خانواده کمک می کند تا بهتر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. می تواند به خانواده ها برای تغییر، توسعه و حل تعارض کمک کند.

اگر کل خانواده در مشکل باشند، ممکن است به شما خانواده درمانی پیشنهاد شود. این ممکن است به این دلیل باشد که یکی از اعضای خانواده مشکل جدی دارد که بقیه اعضای خانواده را تحت تأثیر قرار می دهد.

مشاوره خانواده به عنوان روان درمانی سیستمیک نیز شناخته می شود.

مشاوره روانشناسی خانواده برای چه کسی مناسب است؟

خانواده درمانی برای کودکان و بزرگسالان در هر سنی مناسب است.

مسائلی که مشاوره خانوداه می تواند به آنها کمک کند؟

خانواده درمانی می تواند به طیف وسیعی از موارد از جمله:

  • مسائل مربوط به فرزندپروری
  • رفتار کودک و نوجوان
  • طلاق و جدایی
  • سلامت روان بزرگسالان
  • تغییرات در زندگی خانوادگی

طول درمان مشاوره خانوادگی

جلسات خانواده درمانی از 45 دقیقه تا 1.5 ساعت طول می کشد. معمولا هر دو تا سه هفته یکبار انجام می شود.

درمان می تواند از چند جلسه تا بیش از یک سال طول بکشد.

روند ارزیابی مشاور

ارزیابی با یک جلسه شروع می شود تا بفهمید چه مشکلاتی وجود دارد. ممکن است با یک درمانگر یا تیمی از درمانگران که با هم کار می کنند ملاقات کنید.

مشاور در مورد نگرانی های شما با شما صحبت می کند و در مورد اینکه چگونه فکر می کنید و احساس می کنید سؤال می کنید. مشاوران و روانشناسان در مورد اعتقادات مهم خانواده صحبت می کنند و به نقطه نظرات همه گوش می دهند.

مشاوران و روانشناسان نحوه عملکرد راهکارهای درمانی را توضیح می دهند و با هماهنگی خانواده شما  برای جلسات درمانی آینده طرحی ارائه میدهند.

جلسات درمانی مشاوره

کل خانواده، از جمله کودکان، معمولاً در یک اتاق برای جلسات درمانی با هم دیده می شوند. گاهی اوقات بسته به مشکل با افراد، زوج ها یا ترکیبی از اعضای خانواده کار می کنیم.

مرکز مشاوره خانواده تأثیر درمان بر خانواده‌های تفاوت‌ها را در نظر می‌گیرند از جمله:

  • قدرت
  • مشکلات مالی
  • نژاد
  • دین
    فرهنگ
  • سیاست

 

یک مشاور خانواده نسبت به انواع دیگر درمانگران در پرسیدن سوال فعال تر است.

درمانگرانی که در یک تیم کار می کنند ممکن است در مقابل خانواده درباره مشکل و ایده هایی که در جلسه مطرح می شود با هم صحبت کنند. خانواده می توانند به این گوش دهند.

هدف خانواده درمانی کمک به اعضای خانواده برای یافتن راه هایی برای کمک به یکدیگر است، چه تصور شود که مشکل یک مسئله شخصی باشد یا یک مسئله خانوادگی.

منبع:

psychology.avije.org

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد